Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Kalley gick från MFF:s U19 till U21-landslaget - på två månader: "Det har varit mycket att ta in"

Allsvenskan

MALMÖ. Det har gått fort för Yahya Kalley sedan ankomsten till IFK Göteborg.
Men tillbaka i Malmö orsakade han en straff direkt.
- Jag tycker att det är en billig straff, säger Kalley till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån

Se höjdpunkterna i spelaren.

Två minuter hade gått av gårdagens match när Malmö FF:s Søren Rieks hittade Arnór Traustason framför mål. I bakhasorna fanns Yahya Kalley och hakade upp MFF-spelaren, följaktligen dömde domaren Victor Wolf straff.

 - Jag tycker att det är en billig straff. Samtidigt hade jag nog kunnat förhindra den om jag varit på plats tidigare. Det är en billig straff och i ett sådant läge vet man att det kan bli straff, säger Kalley som fick se Anders Christiansen göra mål från elva meter. 

- Det är många tankar som snurrar självklart. Det är domaren som bestämmer och man kan inte göra någonting. Det är inte lönt att klaga. Vi måste sluta få dessa uppförsbackar i matcherna. 

ANNONS

För andra matchen i rad släppte Blåvitt in ett tidigt mål. Det hände i 2-0-förlusten mot AIK, men igår lyckades Pontus Wernbloom kvittera i den 23:e minten. MFF återtog ledningen innan paus genom Ola Toivonen innan André Calisirs självmål fastställde slutresultatet till 3-1. 

- Det är svårt att sätta fingret på det. Vi visar att vi kämpar även med en uppförsbacke direkt, det gäller bara att hålla matchen platt från början. Vi känner att vi är på alla lag, oavsett vem vi möter, säger Yahya Kalley om de tidiga baklängesmålen. 

Vänsterbacken värvades från MFF:s U19-lag för två månader sedan av IFK Göteborg. Han hade vid det laget tränat med MFF:s A-trupp flera gånger - men fick göra sin debut på Eleda Stadion i Blåvitts dress.

- Det är en speciell känsla. Man känner dem lite bättre än andra och det är ett bra lag man möter. Det är inget mer med det, säger Kalley.

ANNONS

19-åringen blev ordinarie direkt sedan Victor Wernersson lämnat för belgiska Mechelen. Förra veckan kom en kallelse till U21-landslagets EM-kval mot Armenien och Kalley stod för en assist när han hoppade in under 10-0-segern. Men fokus nu handlar om att hålla Blåvitt ovanför kvalstrecket.

- Ja, det har varit mycket att ta in. Det gäller bara att försöka fortsätta ta in allt så mycket som det går. Det är tufft att gå från U19 direkt som du säger. Men när det går lite tungt, det är då man får spänna bröstet lite och köra på, säger Kalley. 

Det var ändå inte nedflyttningsstrid du förväntade dig? 
- Nej, men det är ingenting jag klagar på. Jag gick så klart själv från U19 till detta och är tacksam över att vara här. Nu måste jag göra mitt bästa och visa att jag håller på den här nivån. 

ANNONS
Publicerad 2020-10-26 kl 07:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto