Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

André Calisir efter självmålet mot MFF: "Man vill inte sätta laget i den situationen"

Allsvenskan

MALMÖ. Med knappa halvtimmen kvar nickade IFK Göteborgs mittback André Calisir in Adi Nalics inspel i eget mål. Målet betydde 3-1 till MFF och sedan var Blåvitt aldrig nära att komma tillbaka.
- Man vill inte sätta laget i den situationen, säger Calisir till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Se Calisirs självmål i spelaren.

André Calisirs självmål i 63:e minuten gav MFF en 3-1-ledning som de sedan höll utan problem. Efteråt var Calisir besviken över utgången.

- Vi behöver poängen, det är det som det handlar om. Det är klart att vi är missnöjda över att vi inte kommer härifrån med poäng. Vi får kolla igenom situationerna efteråt, säger André Calisir.

Han ger sin syn på 3-1-målet.

- Nalic kom väldigt nära och jag försökte få bort bollen. Det var en reflex för att försöka få bort den. Det var min första instinkt. Det var inte så mycket att göra egentligen. I första halvlek nickade jag iväg en likadan. Nu gick den i eget mål. Det är klart att det är tråkigt när det händer, säger mittbacken, som har vikarierat som lagkapten i Robin Söders frånvaro.

ANNONS

Han vill inte sätta laget i skiten.

- Det är sådant som händer i fotboll, men man känner att man inte vill sätta laget i en ännu sämre position. Det är aldrig kul att göra självmål, men så är fotbollen. Det är mer att man inte vill sätta laget i den situationen, säger André Calisir.

Var det otur?
- Nej, man kan såklart alltid göra saker bättre. De ska inte få komma in och slå den så långt inne i straffområdet. Vi hade behövt undvika den situationen från början, säger 30-åringen.

Han anser att IFK Göteborg borde ha fått straff i första halvlek när Pontus Wernbloom fälldes.

- Vi hade en situation efter deras straff som såg likadan ut. Om deras var straff så tycker jag att det borde ha varit straff för oss också. Det är känslan, men domarna gör sitt bästa hela tiden, säger André Calisir.

Nästa söndag väntar Örebro SK på hemmaplan för Blåvitt, som ligger precis ovanför kvalstrecket.

ANNONS

- Det är ett sådant läge där vi måste få poäng. Matcherna som kommer är extremt viktiga. Det är extremt viktigt med poäng och att vi förstår allvaret vi är i, säger mittbacken.

Publicerad 2020-10-25 kl 20:55

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto