POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
12å

McClaren tog kn

Torsdag 11 januari kl 20:59
David Beckham har gett upp.
Högst sannolikt var det Steve McClaren, Englands nytillträdde förbundskapten, som satte den sista dolkstöten i ryggen på Becks…ett beslut som kom likt ett Lagerbäckskt slag i ansiktet på en Östlund.
När landslaget…som Beckham älskade att spela för…inte längre fanns som drivkraft kändes det som om luften gick ur David Beckham.
Han har inte varit lika mästerlig under hela sin period i Real Madrid, men han var inte sämre än någon annan engelsk fotbollsspelare under VM i Tyskland…snarare tvärtom…McClaren ville inte ha med honom av andra skäl, McClaren gillar fotbollstyper som springer i backar med stora vedstockar på ryggen, spottar blod o skriker "fuck, fuck, fuck" så fort de får ett inkast emot sig.
Alltså…Beckham är 31 år.
Trettioett!
Han hade haft minst två-tre år kvar i någon europeisk liga av högre klass.
Det känns lite väl tidigt att han ska behöva åka till Hollywood redan nu o vara ambassadör för en liga som aldrig vill ta fart…Pelé gjorde detsamma någon gång på 70-talet när han o några andra storstjärnor (sedermera även Beckenbauer) lirade i New York Cosmos…men då var han over and out för längesen, han hämtade de sista cashen o bara några år senare lades både ligan o Cosmos i graven.
Jag har förstås inte en blekaste aning om om det är herr eller fru Beckham som tagit det här beslutet…men att åka till MLS som 31-åring är att ge upp hoppet.
Och att det blev LA Galaxy…o inte Kansas Wizards eller så…har förstås inte bara med pengar att göra.
I USA styrs lagen av ligaorganisationen.
Han kunde ha placerats i vilket lag som helst.
När Beckhams satt hemma i köket i Madrid så lät det förstås ganska bra med Beverly Hills, Venice Beach o Hollywoodfame runt knuten, om nu alternativen var att stanna kvar o harva i Reals eget lilla kaos eller åka hem till gamla slitna England igen.
Jag förstår Beckham, men jag tycker det är fan så trist för fotbollen i Europa.
David Beckham behövdes, på sitt sätt.
***
Från det ena till det andra (här talar vi verkligen ett tvärt kast, I promise):
Att Elfsborg ville köpa Florén påpekade jag i en krönika dagen efter SM-guldet var i Borås.
Nu är det klart, avslöjar Långe Lundh.
Bladets Wagner, som är en vit man, har uppenbarligen varit ledig i ett par dar nu.
***
Jag älskar annars när både Bladet o Getingen hävdar att just de avslöjade Stephensons övergång från Gais till AIK…hur då, liksom? Samtidigt? Vem ska avslöja vem som avslöjade o vad är ett avslöjande om man inte avslöjar själv?
Det är stor humor.
***
Jag upptäcker nu (lite senare) att Bladet även avslöjar Fotbollskanalens avslöjande om Florén, alltmedan Getingen inte avslöjar men däremot skriver att Fotbollskanalen avslöjar.
Kanske är det helt enkelt så att det också kan vara ett avslöjande att avslöja att någon annan avslöjar?
Det känns liksom som om allt kan avslöjas bara man vill o det bästa i den genren är givetvis när Bladet avslöjade att de faktiskt hade Henke-avslöjandet samtidigt som de avslöjade att de inte hann skriva ut avslöjandet i tid, avslöjande nog.
Jag vet att läsare sannolikt bryr sig lika med noll, eftersom de ibland knappt kan skilja på en tidning o en radioapparat ibland.
Men det är ändå rätt skön humor, håll med om det.
***
Se alltid också https://www.tv4.se/letsdance/patrick_carin

Publicerad 2007-01-11 kl 20:31
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå