Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Vet Ronaldinho hur Sverige kan vara i slutet p

Ekwalls blogg

Söndag 4 mars kl 22:40
Marina Plaza i all ära, finns tiden över när du är i faggorna bor du förstås på Skansen i Båstad.
Hotellet är ett av landets tre bästa, de andra två är Mäster Johan i Malmö o Elite Plaza i Göteborg.
Det var visserligen beckmörkt när jag rullade in i marskvällen men konturerna syntes tydligt i skenet av ljus från varma ombonade villafönster o det det är uppenbart att hela Båstad är vänt upp-o-ned…centrecourt-området är en enda byggzon o blickar du ner mot kajkanten ser du ett Peppes som är helt strippat o du kan knappt skönja minnesbilder från sommarfestkaoset…men om bara någon månad ska allt stå klart o Båstads uppfräschning o expansion är inte bara väldigt intressant o spännande, den är oerhört effektiv…hade andra städer/kommuner haft samma takt när det gäller att bygga fotbollsarenor så hade det inte behövt vara en "väntetid" på tolv år.
***
Det här med Brasiliens plötsliga kärlek till Sverige är förstås en hel del business, men ändå…har de i brassarnas landslagsledning någonsin upplevt Sverige i slutet på mars, det kan ju bli isiga planer, svidande nordanvind, snö o svinkyla?
Oavsett vilket, otroligt häftigt att Brasilien snart spelar två träningslandskamper i Sweden…det ger ju ett visst eko i hela fotbollsvärlden.
Vad har vi som ingen annan i Europa har.
Det måste vara Carolina!
***
Petter Andersson…nu börjar jag nästan tycka synd om Hammarby.
***
Under en lunch på O’Learys i Syndets Pärla såg jag över en mixed fajita Sebastian Larsson sprida massor av energi o vilja när Birmingham sprang över Cardiff på en plan som var svårt sjuk av vatten.
Målskytt o hjälte dessutom.
Där har vi en man för landslagstruppen…förmodligen redan till Nordirland.
***
Och Lasse Nilsson!
Ajax-dödaren.
Mycket större än du vill tro.
***
På samma O’Learys ett målsammandrag från förra omgången i Ligue 1…franska ligan…som hade allt.
Inte bara Elmanders två snygga…han hyllades verkligen som en stor hjälte o det syntes lång väg att han utstrålade klass…även ett par mål som var helt fantastiska.
Leta gärna fram cykelsparken av St. Etienne-brassen Ilan som betydde 2-0 på Paris SG…högst sannolikt väldigt farlig spark i mångas ögon, men ett mål som är helt oslagbart…hittar du en videosnutt på målet, tipsa gärna mig så jag kan lägga ut på blogg nära dig.
***
Synd på Elfsborg som gärna satsar högt, men Helsingborg-FCK blir en cool semi i Royal League.
***
När jag o Äpplet sågs igen i Helsingborg under helgen drog jag mig till minnes en klassisk natt i Äpplets Huddingevilla efter Sveriges förlustmatch i fotbolls-EM-semin mot Västtyskland 1992…jag, svensk landslagsstjärna, JO o Äpplet lirade minigolf med glastillbringare som "hål" i trädgården, annan landslagsstjärna sportade på annat håll i huset alltmedan Äppelfrun gick upp o bryggde kaffe…vi tog oss hemåt framåt 07-tiden…liftade med personbil på väg till jobbet o de andra landslagsstjärnorna lurade i killen att jag var Patrik Bjärred Andersson (varken han eller jag var särskilt igenkända på den tiden) o det är min största merit som "fotbollsspelare", tror jag.
I övrigt är det en lång historia, vi tar det i en bok nån gång,

Annons
Publicerad 2007-03-04 22:04

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto