Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Kalmars film var naken sanning

Ekwalls blogg

Tisdag 3 april kl 19:56
De som nu
över Kalmar FF:s
kan aldrig….säger ALDRIG…någonsin ha varit med ett herrlag på träningsläger i fotboll.
Det var ju inte vackert o inte särskilt sexigt…jag längtar liksom inte att få se när Torbjörn Carlsson sitter på skithuset…men säkert informativt o väldigt mycket naken sanning i all sin enkelhet för människor som inte har någon inblick.
Själv tänkte jag mest "jaha", men blev lite förvånad när jag såg att de spelade sällskapsspelet "Risk"…jag trodde det bara var texas hold’em o TV-spel som gällde nuförtiden.
Jag tror det var väldigt hårddraget av Kalmar-spelarna, men säkert mycket medvetet av Rydström bakom kameran…han vet hur man ger tittare o läsare något annat än att bollen är rund….och HUMOR, kära människor, h-u-m-o-r.
Det är så här det kan bli när man föser ihop fyra killar i ett rum på träningsläger där det inte finns så mycket att göra när träningarna är slut på en öde turistort där inte ens tidningskioskerna har öppnat för att chartersäsongen inte inletts…detta är en värld där spelare som plötsligt läser en Håkan Nesser betraktas som överintelligent.
Det snackas skit, dricks kaffe o kanske en öl, torkas svettiga fotbollskläder o klias på pung om så behövs…det var väldigt grabbigt det vi såg, men också en skönt oförskönad bild av verkligheten…och fotbollens värld är grabbig, vad annars?
Det behöver inte betyda att fotbollspelare är dumma i huvudet…vi fick bara en bild av en jargong…en jargong man kan tycka vad man vill om, men jargonger har du i alla världar…på tjejträffar, firmafester eller i bowlingklubbens omkädningsrum.
Jag vet inte vad Kalmarledningen trodde? Att spelarna gick upp på sina rum o läste poesi för varandra? Att de pluggade gemologi på distans? Att de bakade kanelbullar?
Men bäst är ändå Gösta Sjöström, infochef på sponsorn PEAB…speaker på Malmö FF:s matcher därtill…Gösta, Gösta, Gösta (som han kallas efter sin tid som reporter på Radio Malmöhus) förfasas över Kalmarspelarnas beteende.
Gösta, Gösta, Gösta o hans PEAB har/hade väldigt starka rötter hos Malmös hockeylag när de härjade som bäst på gator o torg, för att inte tala om "träningsläger" på Percy Nilssons golfklubb i Spanien.
Och de spelade tamejfan inte Risk, så mycket kan jag säga.
***
14 miljoner brasiliansk Quirino på skridskor…vilket smartass tyckte det var en lyckad idé?
Vad tyckter riskkapitalbolaget Quesada?
Jag såg att tränaren Siggi Jonson själv var ute på hal is under samma tillställning…vad tänkte han?
"Jag slänger ut mina brassar med skridskor på is…det ska de klara, det har de säkert gjort förut?"
Jo, tjenare.
Vad sägs om storslalom i Åre inför höstsäsongen?
***
Valde bort den så kallade upptaktsträffen i Göteborg idag där alla tränare finns på plats eftersom jag har ett liv också o eftersom jag har en hel del förpliktelser gentemot Wilma, 7 år.
Räknar med att Långe Lundh o Guds Son lämnar rapporter, inte minst från kvällens sittning.
Men det brukar vara lugnt nuförtiden.
Det var "bättre" förr när hela samlingen var gisslan på en finlandsbåt.
Då kom sanningarna fram bortåt midnatt.
Där hade Rydholm kunnat fånga en hel del med sin kamera som hade fått en o annan präktig ledare att inte se sig i spegeln på ett tag.
***
När människor gör upp om att puckla på varandra ute på stan känns det som det har väldigt lite med fotbollsklubbar att göra.
Hur i hela fridens namn ska klubbar kunna hantera väldigt organiserade kriminella handlingar, så långt från idrottsarrangemang man kan komma?
Det är en samhällsfråga som politiker måste ta tag i mycket snart innan det är för sent.
Och NEJ, det är inte OK att människor gör upp om att misshandla varandra…jag skiter i om de får "skylla sig själv".
Våld är våld är olagligt, ska bestraffas.
Det är som att säga att det är OK att röka heroin bara "alla är med på det".
***
Jari Litmanen har skrivit på för Malmö FF för att han vill spela matcher, de som tror någonting annat vet inte hur spelare på den nivån fungerar.
Och jag lovar, Malmö behöver en frisk Litmanen för att ta det guld som många tror de ska ta.
***
På en av dessa upptaktsträffar på båt slogs en allsvensk tränare hejvilt med fotograf samtidigt som Malmös holländske tränare Frans Thijssen satt i baren hela kvällen o sjöng "Jolly Bob"…han sjöng inte så mycket annat den säsongen.
***
Smart, som vanligt, av Baxter att plocka ned förväntningarna på Helsingborg.
Men HIF är bättre nu än de var INFÖR säsongen förra året o det blev ju rätt bra till slut.
***
IFK Göteborg meddelar att de ska spela holländsk totalfotboll.
Vem ska vara Cruyff då?
Tomas Olsson?
***
Jag o Långe Lundh i Nyhetsmorgon imorgon kl 07:45…då får ni veta hur våra tips går inför allsvenskan.

Annons
Publicerad 2007-04-03 18:51

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto