Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Daniel skitsur f

Ekwalls blogg

Tisdag 17 april kl 00:26
Jag har ingen aning om vad som hände, men det är förstås en stor fet kalkon att man inte får ut alla matchbilder i ett fotbollsprogram som går så sent som Fotbollsmåndag.
***
Det var som en julidag o det gick att traska till Stadion från ett soldränkt Lilla Torg o genom en prunkande Pildammspark i bara skjortan…det kom horder av människor i ljust blått o ville vänligt prata fotboll, dans o hudkräm…det fanns massor av förväntan i den helt upponedvända klimathettan o jag vet inte riktigt med vilka känslor Malmöfansen lämnade Stadion efter 1-0 på Gais…måste ha varit blandat, det var varken hackat eller malet o till slut räddade faktiskt Jonas Sandqvist o Anders Andersson (på mållinjen) Malmö från tappad poäng mot bottentippade Gais.
***
Rolle Nilsson tyckte att jag hade varit orättvis som sågade fotbollskvaliteten i mötet Gais-Hammarby.
Eller orättvis o orättvis, snarare att jag hade fel.
Men jag höll inte med, sånt är ju ganska subjektivt alltid…men Bladets Wegerup, Getingens Lühr o GP-Härd…bland andra…var helt på samma linje som jag var.
Däremot ansåg Lindeborg att det var en riktigt bra match.
Det tyckte inte ens Nilsson.
***
Efter ett helt år i allsvenskan berättar nu Malmös danske back Ulrich Vinzents att hans efternamn uttalas "Vin-såun"…lite franskt sådär…o inget annat.
***
Daniel Andersson var skitsur efter det att hans lag tagit tre poäng för att jag här i bloggen kallat honom "Sidleds", ett smeknamn han fått hos ett antal journalister genom åren.
Jag kände till Daniels journalist-förakt…vilket ibland kan ha varit befogat, ska sägas…men inte att "Sidleds" var ett så känsligt kapitel för en lagkapten o landslagsman som varit med ganska länge.
Låt mig påpeka att "Sidleds" är ett smeknamn med en hel del värme…det har ju blivit en av allsvenskans mest bevandrade myter att just Sidleds alltid spelade i sidled…jag har alltid försvarat honom i det avseendet, inte minst vid senaste landslagsuttagningen.
Men är man missnöjd med något får man säga till, hellre det än att gå omkring o tjura.
Och det var ju det han gjorde, sa till alltså.
***
Daniel Nicklasson var såååå nära att få göra sitt livs mål.
***
Så snart Jones Kusi-Asare var tillbaka blev det ett helt nytt Djurgården.
***
Henke såg verkligen glad o lycklig ut i Andy O:s TV4-jobb i Fotbollsmåndag.
***
Det blir ju lätt komiskt när inbjudne gästen Janne Andersson får sitta i studion o "berätta" om matchen på Stockholm Stadion.
Jag förstår att det var tekniska problem med något jag inte förstår, men ändå…tittarna har rätt att kräva mer än så.
***
Malmö stadions imbecilla övervakningsnoja av journalister tog inte slut 2006.
Idag såg jag en batongprydd vaktmänniska…som var en identisk kopia av "Kajan" i Hipp-Hipp, jag var ett tag övertygad om att det faktiskt var han…ta nån sorts brottargrepp på SvT:s reporter Ekman, även kallad Orienteraren.
Uppenbarligen hade inte Orienteraren hämtat ut en klisterlapp innan han blev insläppt på arenan…men Orienteraren har ju gjort TV-jobb på Stadion för SvT under ganska många år o bad "Kajan" att få vänta någon minut med att hämta ut klisterlappen för han skulle göra en brådskande intervju, men det var som att tala med en skål apelsiner så "Kajan" tryckte upp Orienterarens armar på ryggen som om vore han en livsfarlig varelse.
Alltså…under mina 25 år i yrket har jag ännu inte sett någon arbetande TV-reporter vara i närheten av att slå ned, skjuta, hota eller kasta sten på någon fotbollspelare…det är liksom inte precis därför vi är där.
Det finns tyvärr en hel del att bevaka rätt rigoröst på en fotbollsarena med behov av "order", principer o batong…men det är inte TV-reportrar från SvT.
***
Jag är fortfarande inte helt säker på att Malmös mittfält är tillräckligt effektivt mot lag som gärna backar hem.
Daniel Andersson har sin roll, men Toivonen gick omkring i ingenmansland…det blir så ofta Junior som snor bollen på offensivt mittfält o vill vara både framspelare o avslutare…o det hände inte mycket på kanterna med en ständigt fallande Yksel o lite blygsam Joakim Nilsson.
Kanske kan en skadefri Johan Andersson i god form vara en kreativ lösning som behövs.
Och Litmanen såklart.
Man vad göra med Toivonen då?
Inte mitt problem…Åkebys.
***
…jag insåg tidigt att "Kajan" i Hipp-Hipp är mer flexibel än killen med batongen på Stadion.
***
Alla tar verkligen poäng både här o där.
Det blir väl så att AIK förlorar mot IFK Göteborg så att det lag som jag tippat som slutsegrare blir ensamt om att stå på 0 poäng efter två omgångar…
***
Den där Albanen blixtrade till lite…men kom fel i avsluten, han är snabb, tuff o rivig men känns inte direkt som någon Keene-succé.
***
…jag uppskattar verkligen ordning o reda, men vi talar om två TV-team på Malmö stadion, inte sextio på San Siro eller Anfield.
***
Bjärred var på väldigt gott humör, han satt på pressläktaren i vit DKNY o när vi talades vid gick det inte att undvika att grabben fortfarande är i kanonform.
Inte ens Herrn Smith hade plattare mage.
***
Nu, snart: flygplan till Bromma.

Annons
Publicerad 2007-04-16 23:06

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto