Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

S

Ekwalls blogg

Torsdag 26 april kl 21:12
Trots högsommarvärme o trots en infernalisk förkylningsjävel som som spelade bongotrumma i bihålorna så gick det inte att komma undan det löfte jag gett mig själv…källarutrymmet skulle rensas.
Och trots allt…det var en fröjd att göra något "annat", något ovanligt…jag sysslar inte med båtar, sommarställe, motorcyklar, trädgårdar eller sånt som män i min ålder gärna gör…jag skulle aldrig fixa det i längden, men ett källarutrymme kan jag röja sådär en gång var femte år.
Jag hittade så mycket skit att det övergår mitt förstånd att jag överhuvudtaget kommit på tanken att spara det…alltså de mattor jag lagt ned i den smutsiga källarlokalen, när hade jag tänkt att jag skulle använda dessa igen? För att inte tala om en del vinterjackor, ett par lampor, tavelramar o jag vet inte vad.
"Bra att ha" är aldrig bra att ha.
***
AIK:s Kanny Pavey kan försvinna till somarren, rapporteras det.
Engelska klubbar sägs ha intresse…vilka då? Dagenham&Redbridge?
Sutton United? Gravesend?
Skitsamma.
Det intressanta är hur olika klubbar ser på spelare som…trots allt…lyder under ömsesidigt nedklottrade kontrakt…Pavey spelar vidare i AIK som om ingenting hade hänt eller skulle hända.
Svårare än så behöver det inte vara.
***
Det är lite speciellt att
att en dansk fotbollsspelare tycker att hans lag ska börja simpelt, enkel o rätt typisk "svensk" fotboll.
***
En del samlade Ekwallska verk ser du i
i dagarna.
Bland annat Brolin-intervjun för elva år sen.
Det var väl inget mästerverk precis…det var elva år sen o jag var rätt ny i TV-världen…men minnesvärt på alla sätt…det var ett av TV4-sportens första stora exklusiva sport-knäck.
Brollan hade varit försvunnen från fotbollen under en längre period…ingen visste var han befann sig någonstans.
Jag minns att han ringde när jag satt i en taxi på väg in till jobbet o sa bara iskallt:
"Tjenare, Brolin här…vill du ha en intervju?".
"Tror det va", svarade jag.
Försökte spela coola Olle…det här var ju en intervju som hela Sverige gick o skrek efter…tidningarna spekulerade vilt om var han befann sig o vad som hade hänt.
Inte ens idag vet jag var han var.
Vi hämtade honom o nån advokat en vecka senare på Östermalm…jag, Ringart o fotografen Leffe Lindroth…utanför TV4-huset stod fotografer o journalister i drivor.
Efter intervjun smugglade Lindroth ut Brollan gömd under en filt i baksätet på en TV4-bil mitt framför ögonen på den församlade pressen…det var det stuket.
Jag roddade programmet helt själv…hela upplägget, frågorna, bilderna…allt!…den enda jag rådfrågade var faktiskt Janne Scherman, då på Kalla Fakta-redaktionen. Jag minns att Scherman sa…"se bara till att inte han får sitta o säga exakt vad han vill utan att du kommer med motfrågor".
Jag skulle såklart ha tagit hjälp av flera…jag var färsk o det här var en stor grej…men ibland såg man bara rakt fram på den tiden.
Brolin hade några önskemål nedklottrade på ett kollegieblock…det var inte mycket…o advokaten ville mest se till så att "allt gick rätt till", vi fick inte klippa sönder programmet. Några agenter existerade inte överhuvudtaget, jag tror inte ens att Brolin hade någon.
Dan efter minns jag att jag var sågad av Olsson i Getingen, men att hela intervjun blev citerad…ord för ord… i samma tidning.
Ja, ja…det blev som det blev…men det var elva år sen…har runnit en hel del vatten under broarna sen dess o för Brolin gick det ju bra ändå till slut.
***
Häromdan undrade jag vad lagkamraterna egentligen tyckte om Anders Svenssons offentliga sågningar.
Mathias Svenssons svar kom ganska omgående.
***
Iskallt att se Jeppe B stå o värma upp sina enköpingare på Idrottsparken i Norrköping med hälsenan i ett enda stort paket.
***
…och en utvisning ikväll ovanpå det för Anders som han vägrade kommentera efteråt.
Allting verkar vara frid o fröjd…NOT.
***
Fredag; kalas.
Lördag; mindre kalas, sen Malmö.
Söndag: Kalmar
Måndag: Göteborg
Tisdag: Sveriges närmaste stad.

Annons
Publicerad 2007-04-26 20:33

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto