Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Djurg

Ekwalls blogg

Söndag 29 april kl 19:58
Mycket enkel sittning på Koi, Lilla Torg, igår.
Jag, Långe Lühr o Ulf L…tonfisk-sashimi, varmt ris, chardonnay o lite saké…utomhus under gasolgrillarna i det myller som sen länge förvandlar Lilla Torg till nåt malmöitiskt Kos i miniformat.
Vi sprang sen på den helt oslagbara trion, Johan Mjällby, Filip Hammar o Pontus Gårdinger o ännu lite senare duon Stefan Schwarz/Anders Svensson…Svensson en gång med ett rätt hårt hockeyskott men också med en permanentad frisyr som han inte gärna ville få i oordning under hjälmen.
Senast jag o Ulf L sågs var när han spelade junior-VM-slutspel (Sveriges enda) 1990 i Portugal…jag o Hallandspostens Kenta Johansson var enda svenska journalister utsända…o i svenska laget fanns även Bjärred, Hedman, Niklas Gudmundsson o givetvis Jonny Rödlund.
Jonny var den stora stjärnan o vi var ute i stort o röjde i sett varannan kväll.
Those were the days.
Men lugnt.
Tåget avgick 09:48, från Malmö till Kalmar.
***
.
Jag veta hela fotbollslag i allsvenskan som inte ens har egna presschefer.
Nannskogs nye pressboss meddelar dock att Nannskog kan tala spontant med media i samband med träningar o så.
Det var som fan.
***
Ja, jag vet att det är irriterande när en så pass bra spelare som Cesar Santin ständigt springar o ramlar, överdriver fall o liksom jagar frisparkar.
Och ja, jag vet, att han måste börja bestraffas för detta…exempelvis med gula kort…så att han slutar o i stället gör det som han är så otroligt bra på…spela charmant allsvensk fotboll.
Men hur förbannad Siggi Jonsson än må vara…Djurgården blev överspelat av Kalmar FF, från minut ett…den ilska islänningen har inombords ska han rikta mot sina egna spelare…de var för trötta, lata, såsiga o ofokuserade för att ta kampen mot ett Kalmar på hungrig jakt.
***
Petter Anderssons första mål!
***
Förkylningen ger sig tamejfan inte…nu på stämbanden o bråkar…därför jag låter som Bengan Magnusson light.
***
Artur Sorin växer alltmer på KF:s ytterback, fransmannen känns som ett klokt köp.
Jan Tauer däremot…jag vet inte, idag blandade Djurgårdens tyske kultback ett par hyggliga offensiva framstötar med pojklagsmissar i passningsspelet…o så passade han på att fixa sin tredje onödiga varning, sådär en 70 meter från eget mål.
***
Att se fotboll på Fredrikskans är en resa tillbaka i tiden.
Man kan sitta o hånskratta åt det lite "töntiga"…en speaker som låter som en gammal journalfilm där folk uppmanas "heja, heja, tjosan, svejsan o ge bollkallarna en extra applåd", det är stilla o fint klapp-klapp…klapp-klapp-klapp…klapp, klapp, klapp, klapp…klapp-klapp, det är medhavda smörgåsar o kaffetermosar, det är svensktoppsband som sjunger "FF, FF hela dan, hela dan, hela dan" o det är nån tjomme som går omkring med sån där tratt o försöker få med folk på "heja kalmar friskt humör" eller nåt o nåt sånt har jag bara sett här i Kalmar o på gamla söndriga svartvita filmer i dubbel hastighet från VM 1958.
Det är på sitt sätt väldigt fjompigt, men på många andra sätt en rätt skön kontrast…istället för de k-ord, de h-ord o de f-ord som blivit helt "accepterade" att vrålas ut av vuxna människor när någon missat ett inkast eller tagit en inspark på i stort sett varenda arena i landet…så skriker man "blås nu domarn!", "passa bollen för fan" eller "skärp till er nu, pojkar" på huvudläktaren i Kalmar.
Är det nån som blir riktigt förbannad så reser han sig ensam upp o skriker "nä, nu får du byta snart Nanne!"
Ungefär så.
***
Afonso Alves.
34 mål!
***
Även om det väl till slut blir åtta lag som slutar på samma poäng o hela allsvenskan får avgöras på målskillnad…ingenting går att förutse, inte just nu i alla fall…så är ändå Hammarby så här långt den stora överraskningen för mig.
Det jag såg mot Gais var skit, men i AIK-derbyt var de med o hemma på Söderstadion har de plockat sex poäng o 7-0 i målskillnad…förvisso mot nykomlingar…men ändå, med den truppen har Bajen överraskat på mig.
***
Fattar ni…34 mål i holländska ligan!
***
Det senaste jag hörde var att Real Madrid, Liverpool, Bayern Munchen, Boca Juniors o LA Galaxy ställde sig först i kön när Lasse Nilsson meddelade att nu hade han tröttnat på Herenveen.
***
Tommy Theorin…en gång i hockeyman i Percy Nilssons knä, på den tiden Mif var framgångsrika…nu mannen som får allsvenska arangemangen att bli proffsiga…försökte lura på mig att det är skillnad på mörkt bruna skor o bruna skor i mocka.
Han visste att klockan skulle bli över 18 innan han kommit hem för att byta.
***
Tobias Hysén o Sebastian Larsson har gjort mycket i skymundan, men nästa år är de i Premier League.
***
Jag ska vara borta i tre dagar o måste förvisso ha TV-arbetskläder…jag rullar på en stor Samsonite, Långe Lühr ska vara borta i två dygn o har hela sin packning i en liten datorväska.
Jag fattar ingenting.
***
Filip Hammar är så tokig i fotboll…håller tydligen på MFF…så när flygen till Malmö var fullbokade i går…då flög han till Ängelholm för att sen ta taxi nio mil till Malmö för att se MFF-AIK.
Men så drar han in en del dollares också.
***
Imorgon: Götet.
Tisdag: Sveriges närmaste stad…cupfest, cupfest, hela dan!

Annons
Publicerad 2007-04-29 18:58

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto