Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

F

Ekwalls blogg

Onsdag 23 maj kl 23:52
Jag minns så långt tillbaka som till München 1979 när vi alla förväntade oss att Malmö FF-Nottingham Forest skulle bli en fullständigt sprudlande Europacupfinal.
Det blev rätt trist fotboll.
Ibland blir det bara så…man pumpar upp förväntningar som inför en fest på nyårsafton o så blir det inte så kul som alla verkligen hade föreställt sig.
Så när en massa polare…mitt under Milan-Liverpool…messade o gnydde om "tråkig match" så var jag inte direkt överraskad…men för mig finns inga tråkiga finaler i Champions League.
När allt ställs på sin spets, när de bästa av de bästa ställs öga mot öga, när det inte finns någon återvändo…atmosfären, stämningen, publikfesten, ovissheten.
Det räcker för mig.
En hel del tyckte att Liverpool spelade fantastiskt, men jag vet inte…skapar man inte mer än den där skottet som Pennant drog iväg från nära, jå då vet jag inte om man spelar så förbannat fantastiskt.
Milan gjorde två mål, det är det som räknas.
Mannen som "ständigt är offside" kom till slut helt rätt i löpningen på Kakas passning o var högklassig i avslutet mot Reina när matchen avgjordes, det är liksom exakt sådant som räknas till slut.
Jag tyckte det var en finalmatch som var helt OK.
Har sett bättre, men också fan så mycket sämre.
***
Enligt den italienska tidningen Libero (jag vet inte riktigt om dne handlar om förssvarsspel eller blöjor, men skitsamma) så ska Zlatan ha sagt att han inte glömt eller förlåtit Lasse Lagerbäcks bestraffning i Göteborg.
Han har alltså påpekat att han är långsint.
Inte precis något nytt för mig.
Och det finns en viss storhet att säga vad man tycker o känner också, om man nu har sagt det…men varför skulle en italiensk tidning hitta på nåt sånt, de som är så bra o alltid bara skriver om fotboll?
I samma blaska säger Zlatan att han spelar för Sverige o sina fans, inte för Lagerbäck.
Det är väl ändå för väl.
***
Inzhagi kör stenhårt på en rätt smart linje…"spelar ingen roll om jag är på gränsen till offside tio gånger o blir avvinkad nio, en gång räcker för mig o då gör jag mål".
***
Ni lade säkert märke till en något hjärtligare o mera avslappnad…för att tala understatement…stämning när spelarna mötte Michel Platini för medaljutdelning, jämfört med när Lennart Johansson o Lars-Christer Olsson stod på samma plats som två stenstoder.
***
När Öster mötte Örebro i Svenska Cupen under onsdagkvällen behövdes inga "målintervjuer", spelarna kunde rusa ut mot publiken o snacka en stund med de som var där.
Det hade tagit ungefär lika lång tid.
***
På tal om ÖSK…nu sägs det att sju målvakter har gjort mål i allsvenskan.
Och en av dessa är Richardssons farsa Åke.
Han ska ha satt en straff för Giffarna Sundsvall 1980…det måste ju vara oslagbart i hela världen.
Själv minns jag att jag en gång såg Janne Möller sätta en straff för Malmö FF mot Hammarby (tror jag) när det begav sig.
Vem är då de fyra andra?
Finns säkert någon "därute" som kan leta upp det åt oss.
***
Åkeson eller vad fan han heter skämtade om målintervjuerna i treans Champions League-program.
Jag tyckte att det var väldigt kul, precis som jag älskar att höra hur herrarna i studion o på plats alltid är överens om att "man måste komma runt på kanterna".
Och än en gång…aldrig förut har Svenska Cupens tredje omgång varit så hot.
***
Torsdag; dags att knöla dit den högfärdige lundensaren Långe Lundh i "Ekwall vs Lundh"

Annons
Publicerad 2007-05-23 23:17

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto