Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

H

Ekwalls blogg

Onsdag 23 maj kl 14:38
Apple Bay downtown är mitt smultron i stan…det är en delikatesshandel, fantastiska Restaurang Konsomtionsföreningen, en konstig butik som säljer kläder till damer som så att säga har passerat stureplansålder…förr sa man alltid damekipering om sådana butiker…det är mitt eget lilla SEB-kontor, här finns tre frisersalonger…en lite coolare sidan om SEB, en mera budgetvarianten o en gammal klassisk med FRISÖR-skylt där jag inte tror att du kan få en Beckhamklippning men säkert sitta o prata med frisören om hur det var i här i området när Per Albin Hansson bodde borta i Ålsten…det finns en rätt skön leksaksaffär som inte har moderna plastleksaker, givetvis oslagbara Konditori Park, en korvmojj, en blomsteraffär, tre bostadsmäklare som alla kan kränga ett skithus i området på 1,5 kvadratmeter för åtta miljoner, en bilverkstad, en halvsunkig thai, nån sorts plejs med hälsostuket, kroppsvård, massage o sånt…o på hörnet bokhandeln, den klassiska varianten med väldigt gott sinne för kunden o därifrån ringde en tjej idag o sa "nu har boken du beställt kommit, välkommen" o jag tog snikvarianten av Porsche Cayenne ned mot Apple Bay downtown o nu sitter jag här med Stieg Larssons tredje o vill inte ens börja läsa eftersom jag vill hålla på spänningen så länge det är möjligt.
Det var fullknökat vid lunchtid på uteserveringen på Park o det är så fridfullt o på något vis sådär gammaldags så att det alltid känns som om man är mitt i Lotta på Bråkmakargatan…jag vet inte, jag kanske är för hemma-romantisk men jag älskar verkligen mitt Apple Bay downtown.
***
Stieg Larsson i all ära, men inget får mig att missa kvällens stora final i Aten.
Alla verkar vilja tro på Milan, men jag får en känsla av de hoppas mest efter den där förlusten för två år sen.
Benitez kan sin sak, glöm inte det.
Men säg 1-1 o Milan avgör i förlängningen?
***
Brommapojkarna dryga 2000 mot Helsingborg är förvisso en usel publiksiffra men det är ändå mer än dubbelt så mycket som de hade förra året.
Och då spelar de inte ens sina hemmamatcher på hemmaplan.
Jag tycker det är värre med Trelleborg…det är ändå en rätt hyggligt stor stad som inte har så mycket annat än TFF…inte mer än båtarna som går därifrån…o där folket uppenbarligen skiter i att se sitt lag på Vångavallen.
***
Om du tar en närmare titt på Danmarks
så springer du inte precis om gömmer dig, om vi ska vara helt ärliga.
De är bra, men inte så förbannat bra.
***
Min bokhandlare berättade att han inledningsvis tagit in 25 ex av Stieg Larssons tredje, men att "de säkert skulle gå åt snabbt".
Nu vet du var den finns, om du har vägarna förbi Apple Bay.
***
Jag känner att vi har två jokrar i truppen; Kennedy o Rosenberg.
Bägge på väg uppåt, rimligtvis fyllda med självförtroende efter succésäsong (Kennedy) o succéflytt (Rosenberg).
Men utan att ha hundra koll på dagsformen så ser mitt lag ut så här just nu (jag utgår då från att Zlatan inte kan spela pga skada):
Isaksson – Nilsson, Hansson, Mellberg, Stenman – Chippen, Linderoth, Svensson, Ljungberg – Elmander, Allbäck.
Men kanske Kennedy istället för Chippen, även om Lagerbäck sannolikt väljer Alex varenda dag på året.
***
kan bli en klassiker.
Är beredd att sätta ganska mycket på att Litmanen spelar EM-kval för Finland, oavsett vilket…han kan konsten att uppstå från de döda bara dagarna före en landskamp i det som mer o mer börjar framstå som en fars.
Jag förstår inte riktigt när Malmö FF säger att de "ska tala med finska förbundet om det här".
Räcker det inte att snacka med Litmanen?
För det är väl ingen som tvingar honom till Finland under pistolhot?
***
Idag satt Brommapojkarnas Jon Persson o drog en lunch på Parks uteservering.
Trots att han bor i Sundbyberg nånstans.
"Första gången här. Men definitivt inte sista", sa han.
***
Är Zlatan frisk o spelduglig ska han givetvis spela.
Danskens hån mot honom handlar ju bara om fruktan.
Men glöm inte att danskarna har en oerhörd respekt för både Allbäck o Elmander…inga andra svenska spelare har gjort sådana avtryck i danska ligan som de två.
***
Vad är det med människor som inte kan sluta håna Anders Svensson?
Blev de mobbade i plugget? Eller är det bara ren o skär Jante…är det bara för att det är så otroligt jobbigt att inse att en helt vanlig enkel svensk…som är precis som alla andra på många sätt, varken förmer eller förmindre…blev så framgångsrik i fotboll, tjänade massor av pengar på det o just nu är allsvenskans bäste spelare.
Samtidigt som de som hånar o gnäller får sitta hemma med sina fotbollsdrömmar i kras med hopp om ett liv i högst division 5 o en jävligt stor klump av bitterhet i magen.
Kan det vara så enkelt?
***
Fotbollsträning ikväll o en förhoppning om nytt kontrakt me Nåjden, annars får jag söka mig nytt kontrakt runt Stora Mossens IP, om det finns nån där som har nytta av en gammal gubbe med tandläkarsteg o med hyfsat spelsinne.
På tal om bitter.
***
När jag under dagen äntligen började en utrensning i en klädgarderob hittade jag Johan Petterssons gamla landslagströja med kexchokladreklam o nr 8 på ryggen, jag fick den av honom när han gjort sin sista landskamp.
Nu är han tillbaka i landslaget igen.
Han känns mer än välkommen!

Annons
Publicerad 2007-05-23 13:48

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto