Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Jag tyckte domaren var klockren

Ekwalls blogg

Lördag 26 maj kl 20:45
Jag har aldig varit mycket för båtar…bortsett från ett o annat turande på Limhamn-Dragör-båten när det begav sig, annars kan jag lika gärna vara utan båt.
När MK o hans Katrineholmspolare bjöd in mig till Visby förra året var det första gången jag var ombord på en segelbåt, men då låg den fastbunden o helt stilla i hamnen…nu i sommar är jag inbjuden igen på "seglats" o som vanligt kommer jag ta flyget över.
Därför var jag lite offside igår när det talades mycket båtar, segel, knop o annat på Mulles 50-årssittning i skärgårdstrakt…vi tog till o med båten ditut, en större chartrad variant med gott om plats, soffsittning o barservering.
Pål Burman…bildskön radioman jag träffade på nåt sim-EM i Aten för hundra år sen var där, så även TT-Sillen, Sandlin, Wegerup o en hel del andra murvlar…blev i alla fall bilresa mot Stureplan i natten, jag, herr Esk, häst-Pelle Karlsson (en gång presschef för fotbollslandslaget, Holland/Belgien 2000) o Marie Lehman delade droska o vi hann dissikera schlagerfestiveln…konstigt att ett program som så många tycker är värdelöst ändå ses av så många miljoner o kan bli till ett samtalsämne under 40 minuters taxiresa.
***
Hammarby-Elfsborg kändes som en riktigt skön batalj där boråsarnas inledning var smått sensationell, men där Hammarby bet sig tillbaka in i matchen.
Tyckte vi såg:
1) Att Elfsborg känns mycket bättre med två rena forwards.
2) Att Hammarby har två rätt iskalla målskyttar som inte gör mål; Paulinho o inhoppande Charlie Davies. Paulinho har länge varit mest ingenting…han har gjort nåt mål när bollen ramlat ned framför fötterna, på egen hand skapar han nästan ingenting just nu o där har Bajen ett större problem än den purfärske Davies.
***
Det är en sak att spelare i stridens hetta reagerar o vill väldigt mycket.
En annan sak att vuxna människor är så förblindade av sin fanatism att de varken ser, hör eller…framförallt…tänker klart.
Idag såg vuxna män helt hysteriskt stå o banka sönder spelartunnels plexiglas i nån sorts gränslös ilska o lite senare vid spelaringången två lirare som hotfullt försökte attackera domare Martin Hansson o faktiskt även egna tränaren Tony Gustafsson.
Så här; engagemang är en sak, fullständigt förblindad fanatism är bara idioti…o vill man inte inse det får man stanna hemma, se matchen på TV o sen gå lös på sin egen inredning i vardagsrummet om man nu anser det nödvändigt.
I mina ögon var domaren Martin Hansson klockren under i stort sett hela matchen, några enklare misstag på någon frispark mitt på plan men det fanns ingen aktör på planen som gjorde så få misstag under hela matchen.
***
Jag tycker fortfarande att Hammarbys defensiv håller överraskande bra.
Ser vi till Elfsborgs övertag första 30-35 minuterna så hade ett försvar med sämre organisation fått hämta ut tre-fyra bollar ur eget mål.
***
Samuel Holmén blev uttagen i landslagstruppen o den självförtroendeboosten innebar att han gjorde sin bästa match i år.
***
Alexander Östlund på Söderstadion körde med en rätt svår bögslunga…det är visst inne nu, funderar på att skaffa en själv även om det bär emot någonstans.
***
Alla man träffar som pratar om Zlatan/Moggi-bilderna vet inte riktigt vad de ska säga, för ingen vet egentligen vad det finns för svar.
Jag tror fortfarande att det kan vara så enkelt att Zlatan gör som han själv vill o skiter i vad andra tycker o tänker.
***
Iskallet av snacke-Tony att skicka upp Kingson på hörna – när det var fem minuter kvar.
Och snacka om att han var nära att få knoppa in bollen.
***
En kortis på Elvan igår efter Mulle o det var så mycket elitloppsstäming (med allt vad det innebär) att det tamejfan luktade häst i baren (det är sant).
***
På tal om bögslunga…har ni tänkt på att i södra Europa där homofobin regerar mer än någon annanstans, där går de tuffa Marlboro-rökande männen nästan alltid med bögslunga.
***
Stor humor:
Idag kom en Hammarbykille fram till mig inför matchen o sa:
"Alexandersson"
"Jaha, vaddå…?"
"Längsta namnet i laguppställningen…"
Jag försökte få redaktör Pol Pot lägga ut det i en statistikruta, men det är inte alltid alla är överens om vad som är bra sport i TV.
Och det har rasat in ett antal mejl efter Kufens oslagbara progamförklaring av hur man skulle göra Champions League-finalsändningen bättre (se förra blogginlägget).
Här ett:
"Hei Patrick,
Jättefin blogg du har. Lengste etternavn gjennom tidene på en spiller i finalen i den største Europacupen (CL eller Mestercupen) er Panathinaikos’ målvakt Oeconomopoulos i finalen mot Ajax i 1971.
Med vennlig hilsen
Jan A."

Stor, stor humor.
***
En kort sväng i natten nu, trots väldigt stor risk för odör av nån Express Gaxe vilandes över Estocolmos kvällskvarter.

Annons
Publicerad 2007-05-26 20:01

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto