Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Aldrig har jag sett landslaget s

Ekwalls blogg

Onsdag 30 maj kl 22:10
Presidenten inledde me att bjuda in den vindsnabbe Micke Badminton till matchen på fredag, om det var så att det fanns de som INTE kunde vara med…han tyckte inte att det var med armbågen direkt, men man kan ju tolka det lite hur man vill…vår tränare Bulten hade sen lagt upp det med kvadraten, vanlig Ajax-passningsövning, possesion-spel på yta med max två touch, spel med vaedera två småmål på samma yta o sen avslutning med tvåmålsspel…inte direkt Elmander-tempo eller för den delen nåt flyt i kvadraten…här finns ingen Balsom som springer o hämtar bollar…men rätt mycket glädje o ett par övningar som jag är helt säker på att Lagerbäcks gossar hellre hade sett idag på Stadion än den söndertrista passnings-inläggs-övning med en hel hög pinnar diagonalt som var så seg o intetsägande…det syntes hela vägen bort till Norrtull att varenda spelare bara hatade övningen…jag tror aldrig jag har sett ett svenskt fotbollslandslag vara så usla under en träningsövning som det var under just den övningen idag o då har jag ändå sett en hel del landslagsövningar under rätt intensiv fotbollsbevakning sen typ 1990.
Jag tror det hade varit roligare att bevittna min kvällsträning me
på Kärrtorps IP o då menar jag inte bara av skäl som har o göra med lyteskomik.
Fotboll kan också byggas utav av glädje ibland.
***
Allbäck gjorde en megatunnel på Mellberg o såg vass ut o Mellberg känns som en av få riktigt taggade på träningarna så här långt.
***
För att komma från Lagerbäck så kan det betraktas som "utskällning" det han vrålade ut under delar av passet.
Sällan tror jag att han har varit så besviken.
Jämfört med London så är det lustempo nu o kanske har de ändå kommit fram till att inte ligga på samma höga intensitet hela tiden.
Känns ju något viktigare att ha mord i blicken på Parken, lördag kl 20:00…de här killarna har varit med förut, så att på så vis är jag inte orolig.
***
Det här med svenska mäns överrockar:
Bara i Sverige kör man ljus överrock vår, mörk överrock höst/vinter…ungefär som en kanin byter päls…fråga mig inte varför.
Och det byts med nån sorts hemlig kod, tror jag.
Pang bara! Sen hänger alla mörka överrockar i källaren.
Långe Lundh kom såklart idag i sin ljusa o den är fantastisk i sitt slag.
Stolt visade han mig o foto-Soffan hur en väldigt finurlig konstruktion på insidan kan användas till att stoppa in hela den ljusa överrocken, ungefär som man fäller ihop ett paraply.
Långe Lundh menar på fullt allvar att man kan stoppa in hur mycket som helst i det där paketet som sen alltså egentligen bara är en hel ljus svensk mans överrock.
Han planerar att bara resa med den konstruktionen till Köpenhamn, en hel ljus överrock, dator, ombyteskläder o Långe Lundh själv instoppad i den finurliga väskficka som alltså finns på insidan av Långe Lundhs ljusa överrock.
Efter att ha hört honom förklara hur det går till så är jag övertygad om att det stämmer.
***
Idag känns det Allbäck/Elmander eftersom Zlatan inte verkar hundra…eller i alla fall inte vill ta i för hundra…kan vara så att de iskallt sparar Zlatan till Island på Råsunda om en vecka?
Med Anders Svensson skadad öppnar det kanske för Kennedy, men centralt stoppar de nog in Ljungan o Alex har en cementerad kantplats.
Å andra sidan är Chippen inte given (i Lagerbäcks ögon o nu skadad) så då har vi en kant för Kennedy eftersom Holmén så här långt mest får springa omkring som en extrainkallad primaveraspelare på träningarna…o han såg väldigt obekväm ute på kanten under inledningen idag.
Men han var förstås inte ensam.
***
Långe Lundhs krönika idag!
***
Så många tjatar om "varför ska ni alltid skriva om o prata om Zlatan?".
Men var jag än går så får jag höra "nu måste Zlatan vila" (Presidenten), "hur blir det med Zlatan" (en kille på Park Konditori i morse), "spelar han på lördag, Zlatan" (CJ på Restaurang Konsumtionsföreningen), "var Zlatan med på träningen" (en tjej i repan), "pratade du med Zlatan idag" (Wilma, 8 år), "jag tror Zlatan sätter två mot danskarna, vi måste spela honom" (en taxichaffis).
Det bara idag.
Jag tror media mest försöker följa omvärlden o människors dagliga intressen/samtalsämnen.
Och i den omvärlden pratas det inte så jävla mycket Petter Hansson.
Gnäller du på journalisters Zlatan-fokus (o det blir för mycket ibland, jag håller med), gå gärna till dig själv först o tänk efter…vem tänker du på, pratar du om, är du mest intresserad av..egentligen?
***
Till slut fick jag veta av Presidenten att jag nu efter tre träningar börjar närma mig startelvan.
Jag är lite som Alexandersson i Nåjden.
Jag hänger liksom bara med utan att någon märker det.
***
Imorgon: Köpendanmark!

Annons
Publicerad 2007-05-30 21:28

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto