Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Efter en kv

Ekwalls blogg

Lördag 2 juni kl 14:06
Nasa har alltid varit my kind of place.
Igår var det min polare Lady J som lotsade in oss…jag själv, Långe Lundh, Långe Lühr, Japan, Lille Filip, Katja P o några till…rakt in kring de halvmåneformade vita skinnsofforna, drinkbordsstuket med 3.000 danska dolares i deposition…det var dunk-dunk-dunk-dunk, snubbar med lite för uppknäppta skjortor o ladies med bara en antydan till kläder runt kroppen…vi snackade en hel del om hur det kom sig att "svensker er der helt vilde me de der schlagers på byen" alltmedan det nästan bara är dunka-dunka-dunka-dunka som är grejen i downtown Copenhagen.
I min värld är Nasa ett väldigt svårt ställe, det är sannerligen så nära beskrivningen av just "svårt" som det går att komma…allt i vitt, massor av kitsch, helt sjukt mystiskt o en salig blandning av människor som tycker att de är otroligt balla, men eftersom det är Danmark o inte Estocolmo så släpps det loss ändå framåt 04:00, sådär en fyra timmar innan de stänger.
Själv tog jag ett tidigt avslut…uppe med Lasse Bengtssons Nyhetsmorgon…men kände mig ändå tillfreds med att ha gett Långe Lundh o Långe Lühr en smak av en annan verklighet.
***
Ni som läst denna blogg nära dig vet exakt var Micke Nilsson som tänkbar vänsterback nämndes allra första gången.
Det kan nog gå med Nilsson på vänster o Alex till höger, men jag fattar inte riktigt grejen med att bara köra ett enda träningspass med den uppställningen.
Lägger Lagerbäck o Gazellen så otroligt mycket energi på att "lura media" så att man spelar Schlebrügge som vänsterback under alla träningspass, utom det hemliga?
Eller är det för att förbrylla Morten Olsen….jag vet inte, men jag tror inte att han bryr sig ett dugg om vem som spelar på svenska ytterbackar o vad hade varit grejen om han visste det från början…skulle Danmark möblera om hela sitt lag då? Tror inte det.
Jag förstår poängen med att inte bjuda motståndarna på särskilt mycket, men jag förstår inte riktigt poängen med att leka kurragömma in absurdum.
Ikväll står vi där med 4-4-2, det hade Morten Olsen räknat ut om han så varit inlåst i en källare i tjugo år.
***
Nästa gång i Köpenhamn ska jag absolut boka in mig igen på Hotel Skt Petri me Bar Dalla Valle på hörnet.
***
Journalistlandskampen hade kick off kl 11:00 långt ute på Lyngby Stadion, där jag en gång gjorde en rätt kul intervju med Benny Lennartsson, när han var tränare där.
Förbundskapten L Månsson hade skrapat ihop både kreti o pleti i 17-mannatruppen mot ett gäng danskar som…som vanligt…var bollsäkra, vältränade o inte speciellt märkta av Nasas speciella drinkbordsavdelning.
Men med hjälp av ett starkt försvar…Kymmer Pettersson på GP som Roberto Carlos i storform…höll vi undan någorlunda.
Ju längre upp i planen blev vi allt svagare…ett vekt o fantasilöst mittfält (där jag huserade) ebbade sen ut i ett anfall som av olika anledningar var det blekaste (Långe Lundh o Långe Lühr spelade där från o till) vi sett sen Sverige kom till Danmark med Peter Truedsson på topp.
3-0 i häcken blev det…jag har varit med om värre mot danskarna, retur i Stockholm i september.
Jag hade en stenhårt pressad frispark i stolpen, annars komplett oduglig…måste ha varit de där jävla jordnötterna på Nasa.
***
Zlatan på bänken o Allbäck/Elmander från start låter rimligt, som läget är just nu. Chippen från start tror jag är precis vad danskarna INTE vill ha…nu har vi två kantspelare som stormar framåt mot det danska kantspel som är så fruktat.
Anfall är bästa försvar, cool.
***
Det regnar o det enda positiva med det är att det förhoppningsvis kan svalka av den ärkefylla som jag befarar invaderar Köpenhamn idag.
***
Om jag har förstått allting rätt så är det alltså Lagerbäcks fel att Bladet idag körde tungt på "ZLATAN FRÅN START".
Egentligen stämde hela grejen, men Lagerbäck gick alltså o valde Allbäck/Elmander fast han egentligen hela tiden tänkt köra på Bladets linje.
Så när ni ser Sveriges startuppställning idag så ska ni veta att den egentligen är helt fel…förbundskaptenen har gjort ett annat val som stämmer, det här valet är det felaktiga.
Just därför stämmer "ZLATAN SPELAR FRÅN START", allt annat är bara en fix idé från förbundskaptenen.
Ungefär så.
***
Danska TV2…jag vet att många sydsvenskar väljer att se matchen där eftersom ingen har hört talas om Kanal9…börjar sin sändning inför matchen klockan 17.00, tre timmars uppladdning o jag sitter med som gäst under stora delar av första timmen.
***
Det måste vara någonting som inte riktigt stämmer i förhållandet Litmanen-Åkeby-Finland-Malmö FF.
Kan det vara så enkelt att Litmanen känner sig klar för spel, men får inte spela för Åkeby?
***
För allt i världen, missa inte Hasse Hedelins dokumentär om Säffle Andersson i Fyran imorgon.
Jag hade önskat att vi satsat mer tid o pengar på den typen av sportdokumentärer, men det kanske kommer.
***
Presidenten har byggt upp ett
som Estocolmos ultimafotboll aldrig någonsin har skådat.
***
Hade förbundskapten L Månsson känt till vår uppladdning inför matchen hade vi varit hemskickade nu.
***
Nu; lunch på Dalla Valle, sen Parken redan kl 16:30.
Imorgon tidigt; flyg till Göteborg, för vidare transport till Uddevalla.
Sverige-Rumänien, tjejernas EM-kval, handboll.
Sådan äro världen ibland, ibland här, ibland där, ibland ditt, ibland datt.
***
De må, som sagt, vara väldigt trevliga.
Men stryk ska de ha…danskjävlarna!

Annons
Publicerad 2007-06-02 13:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto