Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

"You act like a fucking sissy", sa jag i v

Ekwalls blogg

Måndag 12 juni kl 23:55
Solen stod rakt över skallen, vi lirade i tröjor med galonliknande material så tätt att det hade fungerat som klädesplagg i vilket laboratorium som helst där ingenting…absolut ingenting…får komma ut i fri luft, motståndarna var så otroligt mycket brättre på sina håll o jag så sanslöst trött att jag vräkte ur mig "you are such a big guy, and then you act like a fucking sissy" till en av de största o bästa men väldigt gnällande finnarna i stadskampen Stockholm-Helsingfors idag på Hjorthagens IP…idrotten förbrödrar sannerligen.
Domaren sa plötsligt…när det var som värst me tjafs i 2:a halvlek…att "lugn nu grabbar, det här är för fan inte Champions League" o minst 5-6 spelare svarade snabbt o unisont att "det är är viktigare än så".
Finnarna vann med 4-0.
De hade inte krökat på båten hit, vilket vi anser vara oerhört osportsligt…det är annars en oskriven lag i den här 27-åriga traditionen.
***
Även jag var helt säker på att Niklas Skoog skulle sätta sin chans exakt när han fick den.
Skoog o Danne Corneliusson är de säkraste spelarna i friläge som jag sett i Sverige.
***
Jag bad förstås den finländske spelaren om ursäkt efteråt, om än väldigt motvilligt.
***
Hur mycket jag än tittar på bilderna så har jag svårt att se något oschysst mot Richards Kingson vid Halmstads bägge mål, även om det är lite svårt att uppfatta om någon står på hans skor vid ena målet.
Jag brukar annars blir rätt irriterad när domarna slentrianmässigt blåser för målvakterna i de där situationerna.
***
Idag hade BP en 16-åring på bänken.
***
Fotbollsfest i Trelleholla idag o TFF börjar nu ta poäng som kommer att bli otroligt värdefulla när allt kommer omkring framåt oktober.
***
Det var nästan så att jag kände det på mig när jag skrev de där korta raderna om Radiosportens referat från AIK-Örebro…det här kan säkert krystas fram till en "attack".
Nu blev det istället att jag
Mats Strandberg i Bladet.
Jag ska inte dra igång kast med liten paj, men när Strandberg kör den där vanliga att det är "övertramp att hoppa på kollega" så blir jag så trött.
När jag…eller andra TV-kollegor…blir sågade av tidningskrönikörer, "skriva-om-TV-skribenter" o för den delen av journalistbloggare…då är det aldrig nåt snyft om "påhopp på kollegor".
Då är det bara att svälja skiten.
Jag tyckte det var ett oinitierat referat…inte mer än så…o Strandberg tycker jag kastar sten i glashus o det får han förstås tycka…lite kritik får vi ta "kollegor emellan" utan att det ska behövas gråta floder.
***
BP:s Imad Zatara var en skön ny bekantskap, trots att han ställdes mot en av allsvenskans just nu bästa o snabbaste vänsterbackar, Behrang Safari.
Men Brommapojkarna kan friskt presentera hur många nya talangfulla spelare som helst…de måste börja vinna matcher om de ska ha skuggan av en chans att stanna kvar i allsvenskan.
***
Lite lustigt var det ändå att Strandberg tyckte att jag stod för ett "övertramp".
***
Mulle Olsson, vår mittback, gjorde sin bästa match på över tio år. Och TT-Sillén stred tappert med imponerande låååånga glidtacklingar.
Annars var det jämngrått överlag, trots att vi inledde med ett anfallspar som mycket väl kunde ha varit Peter Crouch (Långe Lühr) o Tore Cervin (Canal+-Fredriksson).
Likheterna upphörde ungefär där.
***
Just nu har Tokyo o Barcelona mindre problem med innerstadstrafiken än Stockholm.
Tillbaka med vägtullarna – nu!
***
Andreas Alm har en imponerande känsla för analys av fotboll.
***
Problemet med Stieg Larssoons tredje är ju att den är så tjock o förbannat tung att det är ett helvete att läsa den, rent "tekniskt".
Ligga på rygg o läsa i sängen är förenat med livsfara, somnar du kan du lätt få hela tegelstenen i fejset o få bestående skador…för mig får gärna alla böcker bara göras i pocket.
Och en annan sak: Så många människor hör jag läser ut boken på ett par dagar…jag tycker ändå att jag läser rätt snabbt, men jag fattar inte hur det går till?
Det är 700 sidor!
Har folk inga liv? Jobbar de inte?
Jag är på 400-nånting o försöker sno åt mig lite läsning här o där, men det känns som om det aldrig tar slut.
***
Imorgon: Rotfyllning av tand, så kul kan man ha en tisdag i juni.

Annons
Publicerad 2007-06-11 23:09

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto