Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tysken Tauer jublade som om han satt en bicycleta i krysset

Ekwalls blogg

Tisdag 12 juni kl 22:48
Wilma, 8 år, kan det här med de öppna frågorna som en kille som vill vara anonym men vi kan kalla honom Hyland tjatat oss hål i huvudet med.
Idag…i samband med shoppingrunda i den stad som har överlägset värre trafikproblem än Chennai…tittade hon storögt på ett gäng fulla studenter som pissade i fontänen på Sergels Torg o frågade sen "varför måste man åka lastbil inne i stan när man tagit studenten?" o jag sa nåt om att de var glada o ville kanske visa det men hon kontrade då med "kan de inte ta en promenad istället?" o jag vet inte…men ibland finns det liksom inga svar o det kanske är lika bra det, vad vet jag.
***
Vanberg o Abgar Barsom har nu tjatat sig in i TV-laget på lördag i Tidaholm (kick off kl 13.00), vi kommer ha en trupp större än ett american football-lag.
***
Lidberg dansar vidare såklart.
Men en sak jag inte förstår: Varför dessa rubriker o knäck om att han lagt av med brottningen, han hade väl redan gjort det o aldrig börjat igen?
Stort ändå att börja en gång o lägga av två gånger…bara det är ju värt ett reportage.
***
Hur mycket vi än snackar om Cesar Santin o brassens bländande start på säsongen, så har ändå Marcus Berg gjort sju mål o leder allsvenska skytteligan..det kommer lite i skymundan.
***
Jag vet inte riktigt som var värst för Helsingborg på Fredriksskans…att de blev helt utspelade stundtals av Kalmar FF, att fick stryk eller att de tvingades spela med blå byxor till en i övrigt svart dress?
Det måste vara totalförbud på blå byxor till svart dress!
***
Lite humor att se Jan Tauers jubelscener efter hans mål mot IFK Göteborg…det var scener man brukar se när spelare tryckt in en bicycleta i krysset eller nåt…nu sköt Alex tysken i röven o bollen seglade knappt över mållinjen, men alla mål räknas förstås.
***
Linjemannen Stefan Wittberg fick…uppenbarligen helt korrekt…vara mannen som dömde två mål i matchen på Stockholm Stadion.
Gott nog, att han var med i matchen.
Men ändå: en tidning kan ha typ tretusen små kameror på en match för att mäta hur långt en högerback springer, med hjälp av jättelika lyftkranar är det monterade jättemonitorer på arenorna men förbundet kan inte få tummen loss o ta ett beslut om målkameror.
Hur svårt kan det vara år 2007?
***
Kalmar är otroligt bra stundtals men när Ari drar tappar de en del…han har ännu inte gjort nåt mål (på typ sexhundra målchanser) i år men är fortfarande den forward i allsvenskan som är jobbigast att möta för ett försvar, när han försvinner behöver motståndarna inte ägna lika mycket kraft på att hantera Ari-hotet o det kommer göra skillnad.
***
…o på tal om Zoom…hur spännande har det blivit att kolla om Hasse Mattisson springer 9887 eller 10012 meter i matcherna? Eller om Bagarn springer i 24 km/h mot förra matchens 27 km/h?
Jag tycker det är en kul grej, men jag orkar inte kasta mig in i statistikgröten när jag ser den.
Vad sen alla fotbollstränare gör när de smyger in med Zoom-faktan på toan o låser om sig, det är en annan sak.
***
Jag har länge hävdat att alla lag kan vinna allsvenskan, men ett o annat börjar kanske falla bort o Helsingborg tillhör den kategorin.
Inte ens ett sånt där Cotonou-avtal hade gjort saken bättre eftersom de afrikanska spelare man skeppat in till den här säsongen lika gärna kunde ha hämtats i Superettan (där man faktiskt hämtade Mariga en gång).
Luton Shelton var tyngsta avbräcket, först när jag såg honom i Premier League förstod hur bra han var.
***
Men om AIK får tjugo straffar i år…vilket tydligen inte verkar helt omöjligt…då vinner varken Berg eller Cesar någon allsvensk skytteliga.
Då vinner Markus Jonsson på 21 (han har gjort ett spelmål).
***
Hur kul tror ni det var att åka till en rotfyllning o det visade sig att jag tagit mig hela vägen till tandläkaren på Kungsgatan en dag för tidigt!
***
…för några år sen trodde stockholmspolitiker att man kunde få folk att börja cykla istället för att köra bil.
På 2000-talet!
Istället för att kanske tänka på att mildra trafikkaoset med exempelvis genomtänkt struktur, fungerande kollektivtrafik o biltullar eftersom människor på 2000-talet kommer fortsätta köra bil o inte gå tillbaka till vare sig cyklar eller häst o vagn.
Men de kanske tänkte som Wilma, 8 år: varför promenerar de inte istället?

Annons
Publicerad 2007-06-12 22:08

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto