Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Landslagsvakterna svimmar n

Ekwalls blogg

Onsdag 13 juni kl 22:15
Helt ärligt: Det är ju magiska bilder på Tobias Linderoths ankomst till Istanbul…om Richten o Hammarbäck får ta del av videoklippet här på fotbollskanalen.se kommer de att svimma.
Jag kan inte precis påstå att den alltid så kolugne Linderoth ser särskilt bekväm ut, snarare chockad o kanske tyckte han det var lite pinsamt när de skanderade hans namn, kysste hans kinder o lyfte ut honom ur terminalsbyggnaden…ni hör själva, har ni missat bilderna måste ni se.
Jag har upplevt fanatismen i Turkiet förut, dels under några europacupmatcher mot svenska lag o dels med ett par landskamper…den mest minnesvärda 1995 på Inönustadion när vi…som VM-bronsmedaljörer…fick stryk med 2-1 o hela landet kokade av glädje o jag kan också med fasa minnas Besiktas-Malmö FF när jag var tidningsskribent o hela svenska delen av pressläktaren bombarderades av sten o nötter efter det att Lasse Larsson kvitterat (2-2?) i slutminuterna o fixat svenskarnas avancemang.
Kennet Andersson är säkert rätt man för Linderoth att ringa om han vill veta hur "det är" därborta i den fantastiska staden Istanbul…Kennets jättevilla låg i ett område där de beväpnade vakterna vid stålgrindarna hade order att skjuta om någon ens försökte ta sig in, likadant ute vid Fenerbahces träningsanläggning som var en bevakad borg, omöjlig att träna igenom.
Jag minns att Kennet körde omkring i en Volvo men att han inte precis kunde visa sig hur-som-helst ute på stan…men jag minns också hur han älskade sin tid i Istanbul.
Och när Tobbe Linderoth kryper ned mellan lakanen idag så börjar hon nog inse var han har hamnat.
Och att det ibland kan sluta hur som helst.
***
Jag fick väl inte riktigt den mottagningen när jag gjorde min fjärde raka träning för Nåjden idag, men det var ändå en touch av internationell flärd när tränare Bulten körde nån sorts ny skott-träning som vår back Olsson hade fått beskriven av Hasse Backe vid nån bardisk nån gång, nån natt.
Nu vet jag inte riktigt om vare sig Olsson eller Bulten uppfattat varenda moment korrekt…men det kändes lite halv-divigt att få träna som de stora pojkarna.
***
Alla allsvenska lag satsar i år så otroligt hårt på Svenska Cupen att Väsby tagit sig till 5:e omgången.
***
Det går nu ett rykte som säger att de vakter som jobbade på Parken förra helgen extraknäcker på Ataturk-flygplatsen i Istanbul.
***
Det sista man kan skrika efter Jonas Eriksson nuförtiden är att "domaren är mutad!".
För så mycket pengar finns inte.
***
Torsdag: Mest möten men sen en rysare: Wilma, 8 år, har lovat sin klassföreståndare att JAG ska göra en jordgubbstårta till klassens skolavslutning.
Jag vet…tror jag…hur man vispar grädde. Men sen?

Annons
Publicerad 2007-06-13 21:47

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto