Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Klart MFF

Ekwalls blogg

Onsdag 18 juli kl 20:38
Häromdan kom Niclas Nylén förbi, idag dök Hulda Hillgren upp.
Gothia Cup lockar de riktigt stora fotbollshjältarna i mitt liv…vi spelade alla i vårt pojk- o juniorlag i BK Olympic Malmö, Nico fick vara med i VM 1990 o Hulda blev allsvensk i tre skånska lag (MFF, TFF, HIF)…jag fick SKRIVA fotboll på en tidning…
***
De får säga vad de vill i Malmö FF…men efter storsatsning på Dixon, Junior, Litmanen, Johansson, Toivonen o till viss del Sandqvist o Johan Andersson så är förstås även årets allsvenska ett fiasko så här långt.
Sören Åkeby/Hans Borg har köpt det de ville köpa o haft tid att forma ett slagkraftigt lag…idag har de bra mycket minde poäng än lag som exempelvis Halmstad o Kalmar FF.
Nu dessutom väldigt, väldigt, väldigt sugna på att köpa en nr 10…i den position de har Litmanen (herregud, vad händer i det fallet eller är han bara med för att vara gycklare på Malmös träningar?) o där de trodde de hade köpt en lösning för en hel del miljoner (Ola T).
Malmö FF blev sjua förra året o av det Malmö jag sett så här långt så finns det inte så mycket som tyder på att de är så mycket bättre i år (även om det fortfarande finns tid att fixa guldvittring, det finns det nästan för alla).
Så här, rätt o slätt: Klart som Malmö FF är ett fiasko så här långt med tanke på förutsättningarna.
***
Ove Grahn var en av mina första stora hjältar när jag växte upp med svensk landslagsfotboll.
Må han vila i frid.
***
Mess från Andreasson i går kväll efter första halvlek: "Det är spel mot ett mål!"
Mess från mig en halvtimme senare: "Fortfarande spel mot ett mål?"
Svar från Andreasson: "Ja. Vårt!"
Svängig SMS-fotboll när den är som allra bäst.
***
Restaurang Avenyn No1 igår.
Talades gott om den, men jag vet inte…snyggt designinrett men maten sådär: varma gambasräkor till förrätt smakade n-o-l-l, nada, zero o fisksoppan var söndersalt med aioli direkt i (inte vid sidan så att man själv kan få välja hur mycket man vill ha)…en väldigt serviceinriktad tjej, men när vi hamnade vid bord två meter från vidöppen dörr med iskallt göteborgsvind-drag o frågade om någon kunde stänga dörren för att vi frös o satt i jackor, då fick vi svaret "nej, tyvärr det går inte, den måste vara öppen"…det är sant…o då vet jag inte var servicenivån handlar om, typ: "sorry, ingen AC men vi kan ordna ett bord i iskallt vind-drag om det passar o duger inte så får ni väl byta".
Och – meny i inplastade pappersblad…alltid väldigt stor varning på inplastade menyer när förrätterna kostar runt 150-lappen.
***
Det är alltid lika stort att vakna till Dick Last (inte James)…i morse i telefonintervju i TV4 Göteborg inför Öregryte- Man City.
***
Saxat från Långe Luhrs blogg hos Getingen:
"Hasse Backe fick skriva en del autografer efter eftermiddagsträningen i Varberg.
– Du får ju skriva mer än Ekwall, sa jag.
– Nehej, du. Patrick Ekwall är stor, svarade Backe.
Och garvade."

Humor såklart.
Och jag förmodar att Backe är klar för City nu eller om man fortfarande inte riktigt vet vad som kan hända.
***
0-0 är det äckligaste av äckliga oavgjorda resultat i eruopacupspel.
Elfsborg måste vinna nu.
Men 0-0 är OK…ser vi på de andra kval-matcherna igår så hittar vi inga bortasegrar o hemma så måste Elfsborg fixa amatörerna från Blefast.
Annars får väl svenska lag börja kvala i april eller nåt.
***
10 timmar fotboll idag.
På det igen i morgon.
See you at Heden 3.

Annons
Publicerad 2007-07-19 21:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto