Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

L

Ekwalls blogg

Lördag 21 juli kl 20:15
Qurre slog till när man minst anade det!
***
I veckan har jag sett sammanlagt 56 timmars fotboll från en fågelholk på Heden i Göteborg o det har verkligen varit värt det…så långt från styrt taktiskt spel, så långt från sönderskrivna stjärnor, så långt från spelad glädje, så långt från divalater o fotbollsmänniskor o klubbar utan distans till sig sjäva…bara så mycket glädje, lekfullhet o i åldersklasser under 16 år så många stora fotbollsstjärnor i vardande, sen roffar strklubbarna åt sig o då får man inte se dem längre på Gothia Cup-nivå…o det var väldigt tidigt under måndagen som jag såg en kille med nr 6 på ryggen som var två huvud mindre än sina lagkamrater i MTK Hungaria, jag sa till allt o alla att kolla in denna lilla stora mittfältare med ett enormt vackert o moget spel i sig…i går tryckte denna 14-åring in segermålet i semifinalen mot ett spanskt lag o idag avgjorde han finalen på Ullevi med massor av kyla o teknik mot ett lag från Paris.
Coolt namn också.
Som man alltid sa förr: Lägg det på minnet.
Patrik Vass.
***
Jag fattade aldrig hur skadad han egentligen var, den gode Qurre, innan han fick nytt liv o satte kvitteringen..men frisk blev han, rätt snabbt också.
***
Elfsborg må vara favoriter till guldet, men de har förtvivlat svårt att ta det kommando i allsvenska tabellen som så många trodde att de skulle göra.
Å andra sidan: vem kan göra det?
Jag säger som jag sagt tidigare…jag tror fortfarande att det finns åtta lag som kan vinna allsvenskan i år.
Och det är inget skämt.
***
Innan mejlen rasar in om Qurre nu…det krävs väldigt mycket mer än två mål på en o en halv säsong i allsvenskan för en spelare som kostat 14 millar.
Men jag känner lite för grabben…det är ju inte precis hans fel att Djurgården betalat det de har betalat, det kan fan inte vara lätt o gå omkring med en ständig prislapp runt halsen.
***
Patrick Vass!
***
Allting verkar ju verkligen vara frid o fröjd i Helsingborgs IF…NOT!
Om nu Baxter väljer att flytta hem till villan i helsingborgstrakten o ändå funderar på att dra till Norge, då är det inte precis harmoni i HIF-leden (oavsett vems "felet" är).
Men det lär väl snart komma ett sånt där mejl från HIF:s presschef där det förkunnas…nästan bibliskt…hur bra stämning det är i Helsingborgs IF.
Björck drog, Stefanidis vill inget hellre än att dra o detsamma gäller Dahl….jag har svårt att se att Henke vill eller orkar en säsong till.
Hoppet står snart bara till Cotonou.
***
Svår sittning igår me galen-Cribba, Perra XL o BP-Tommy på Joe Farellis.
Herregud!
***
Siggi Jonson har på alla sätt varit en frisk fläkt i allsvenskan.
***
Jag gillade även Steaua Bucarests drillade 15-åringar som spelade en rasande vacker fotboll stundtals, men de föll oturligt mot ett svensk-taktiskt Hammarby-lag på straffar…Bajen blev tvåa (finalförlust 0-1 mot Kampala Kids) utan att göra ett enda spelmål i sina tre sista matcher (0-0, 0-0, 0-1) o hade väldigt få tekniska geni, men däremot en grym målvakt o ett par väldigt stora o starka försvars- o mittfältsspelare.
Det är nya tider.
***
Sista dan i fågelburen fick jag besök helt apropå av två IFK-hjältar…först min Matchen-polare Jonny Ekström o sen av Mr 100 procent Danne Corneliusson, som jag inte sett på väldigt länge o det var kul att se att han såg slimmad o grymt stark ut.
Mindre glamoröst, men ändå: tidigare på dan kom Sam Gullberg förbi, en gammal fin fotbollsledare från Malmö, förvisso ett Kulladalspack men det finns två kulladalare som jag ändå gärna talar med o det är Sam o Schwarz.
***
Nu: tillbaka i Estocolmo.
Och i solen.

Annons
Publicerad 2007-07-21 20:33

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto