Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Det hade Backe aldrig accepterat

Ekwalls blogg

Måndag 31 juli 00:30
Det har varit den långa färdens dag mot natt…spontansittning med den lille o Vanberg på Halmstadlokal, tidigt flyg i nån sorts vitmålad konservburk med propeller från HBK Airport, taxi mot Apple Bay, in o lämna kläder, fram me kavaj o direktfärd med hjälp av väldigt sliten snålversion av Porsche Cayenne till Fyran-huset för att vara Guds Son stand in…idag me hjälp av redaktör Duvan, David som jag ibland kallar Niklas, Målvakten, Tjeckiskan o ett gäng andra.
Det fick gå.
David som jag ibland kallar Niklas gjorde grovjobbet som vanligt o hämtade lite överraskande sushi…vilket är en liten avvikning från Backe-tiden, han krävde alltid nr 1 på menyn hos en wokare på Valhallavägen…o Målvakten o jag satt o njöt allsvensk fotboll framför två pyttesmå TV-apparater som inte ens var modrna på den tiden man behövde ett halvt vardagsrum o en yuccapalm för att dölja tjockleken på sin TV…men vad kan man begära, vi jobbar ju bara i ett hus som sysslar med TV.
***
Med Ari på plan hade Kalmar gjort minst två mot Gefle idag.
***
Ni som följt denna blogg närma dig vet att jag alltid gillat lille Kiruna-Lantto i Gefle.
Och idag förstår ni kanske varför?
Grymt volleymål liggande i luften på Fredrikskans…sen så härligt Stenmarksk i sina svar som bara väldigt oberörda idrottsmän från Norrland kan vara.
***
Nu förstår jag varför Halmstads supporterklubb kallar sig Kvastarna.
Det vimlar av dom i stan.
När regnet lagt sig över Örjans Vall plockades det fram ett oändligt stort antal kvastar för att sopa bort vattnet…jag sa till Målvakten: hur jävla många kvastar finns det på en idrottsplats?
Jag menar…två-tre kanske.
Men jag tyckte jag såg trettio-fyrtio på Örjans Vall.
Oslagbart.
***
När Nanne lite tjurigt säger att det är en myt att Kalmar varit sämre mot lite svagare lag…"vi har varit lika bra mot dom", hörde jag honom i Pay-per-view…så blir det ju lite konstigt…dels har de tappat mot sämre lag på hemmaplan o dels så ska man väl ta fler poäng av bottenlagen än av topplagen för att det ska vara godkänt?
***
Stackars Dime.
***
Här skriks det om hur viktigt Champions League skulle vara för svensk klubbfotboll, men när vi väl har ett lag på gång i kvalspelet…då känns intresset svalt.
Inga TV-kanaler sänder…Viasat-kanalerna som sänder Champions League-slutspelet skiter ju fullständigt i svenska lag i kvalet o andra kanaler visar inte precis att de vill (vi kan däremot se Trelleborg-Örebro, om vi vill)…08-blaskorna försöker säkert i sin bevakning av Elfsborg, men när AIK o Djurgården har kvalat på sistone har både Getingen o Bladet suttit med tolv man på varenda träning o följt minsta lilla steg i Champions League-kvalet…nu är samma kval plötsligt inte av samma värde.
Det verkar inte vara så viktigt längre med just Champions League, utan vilket svenst lag som är med o spelar.
***
Målvakten hade ett par fullständigt vansinniga svart blanka lågskor från Prada idag.
***
Tony Tiger var inte helt nöjd med att vi filmat honom i sminket idag…."grabbarna kommer ta upp det i omklädningsrummet", sa han o log…o det kan väl sitta fint nu i dessa Pride-tider.
***
Tobias Holmqvist…jag har nämnt namnet tidigare…är en Kennet Andersson-kopia som Rolle Nilssons snokat upp i Helsingborg…förstår inte varför HIF tyckte att man kunde låna ut honom?
***
Sebastian Johansson såg väldigt mycket ut som turkiska ligan i sin glidtackling som fick en GAIS-spelare att plocka ut dobbar ur ena foten med en tång efter matchen.
Men Sebastian såg också väldigt friskt energisk ut o det var när han kom in som matchen vände.
***
Jag vet inte om Ingmar Bergman var så förtjust i fotboll, men han var väldigt svår.
Och ett namn över hela jävla världen.
***
Måndag är en annan dag.

Annons
Publicerad 2007-07-31 00:02

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto