Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

En dag som aldrig tog slut

Ekwalls blogg

Tisdag 14 augusti kl 02:59
Ibland tar dagarna aldrig slut, hur man än försöker.
Detta författas strax efter 02:00 på ett lyxhotell i Valencia, klockan stod på 04:15 när jag tvingades vakna upp på Avalon i Göteborg.
Däremellan:
Taxi till Landvetter, Brussel Airlines snikflyg 06:40 till Bryssel, en tafflig flygplatsfrukost i Belgien bestående av en yoghurt me ananas-smak, croissan me aprikosmarmelad, kaffe me mjölk o en flaska Evian, fyra timmars väntan på norra Europas omysigaste flygplats, till slut Brussel Airlines igen till Valencia efter minst trekvarts väntan ute på plattan för take off…väl på plats den ständiga evigheten för att få ut en förbokad hyrbil, spanjackerna kör fortfarande skriva väldigt mycket förhand (jag fattar aldrig vad det är de skriver i oändlighet på hyrbilsfirmor?) o har fortfarande sådana där data-utskrifter med perforerade kanter som man river av…sen med hjälp av schizofren GPS till hotell Las Arenas, men för ont om tid för check-in så istället direkt till engelsk presskonferens med Haglund (en klassiker!) på Mestalla, tillbaka till hotellet o snabbintervju med Johan Karlsson…sen i raketfart den uslaste dyraste lunch jag någonsin fått i mig, en Clubba för 20 euro på söndertorrt bröd o gammal bacon…pang o bom in i bilen, till träning öppen en kvart på Mestalla, tillbaka till hotellet o klippning av Johan Karlsson-rep…snabb dusch, fyrahundratolv samtal inför kvällens direktsändningar, snack med lokalt produktionsteam från stan o sen första direktaren kl 22:15 typ från hotellet, trodde vi…!…tre minuter innan vi skulle ut live kom en Nisse Chef från hotellet o sa att vi inte fick sända därifrån…"ut med er" o ut fick det bli illa kvickt, runt hörnet…jag sprang me nån sorts lampa i handen bara sekunder innan jag försökte se avslappnad ut i Sporten-sändningen…in på hotellet igen, jaga tag i Haglund o Matti Svensson…ny direktare, nu i Fotbollsmåndag…plocka ihop o försöka överleva ett tag till, men restaurangen stenstängd så foto-Soffan gick upp på rummet o körde room-service medan jag åt två skålar chips, ett glas chardonnay o snackade fotboll me allt från tränare till rätt trind sportchef.
Till slut tar det stopp, men det kan ta sin tid.
***
Dagens presskonferens på engelska me Haglund o Anders Svensson i Mestallas inre inför svensk o spansk media var en klassiker.
Inte bara när Haglund dundrade på o körde om tolken i innerfilen.
Det blir ju till slut rätt mycket humor när Borås Tidning ska sitta o ställa frågor på svengelska till Anders Svensson.
Men spansk media log inte alls åt spektaklet o en tidningsdam undrade om Elfsborg var här för att "stärka sin image o kanske ändå vara nöjda med att inte få stryk med 5-6 bollar".
***
Bara på svenska män, BARA på svenska män…tamejfan snart överallt: remsandaler, jesus-stuket…jag är minst lika skakad som Guds Son efter "flygdramat"…men gör något, någon!
Ett förbud måste vara möjligt att utfärda.
***
Läs gärna i blogg häromdan…jag prickade Elfsborgs startelva som när som på en.
Ilola på mitten o Holmén på kanten, det tog jag.
Trodde däremot på Berglund före Keene när det måste kontras på Mestalla.
Men Bella rapporteras ur form.
***
Rapporterna om banankastningen på derbyt blir man ju bara så trött på.
Det var humor en gång i tiden, jag köper det.
Men hur kul är det nu? Kan ingen vettig vuxen människa med liiiiite bollkänsla i Bajen-klacken förklara för kast-manikerna att det lustighetsfaktorn med bananerna sen ett bra tag tillbaka har liksom överlevt sig själv.
Eller måste matcher brytas för att fans ska peka ut skyldiga kastare…är det bara DÅ det är fräckt att skryta med "men vi pekade ju ut de som var skyldiga o såg till att de åkte ut".
Än en gång: Vuxna människor måste förstå att man inte kastar saker på andra…oavsett vad det är…hur svårt kan det vara att få in?
***
Ingen Berg när Lagerbäck valde alla de starkaste "namnen" i USA-truppen…men vi har förstås inte sett alla där ännu….o då kan jag väl köpa det, han valde en linje där ingen känns som testspelare.
Jag vet ju…precis som alla andra…att innerst inne, kanske omedvetet, så skiter alla etablerade i den här landskampen så mycket de bara kan.
Därför hade Berg varit mer intressant än att se vilka "namn" som ska visa upp sig i en halvlek för sakens skull.
Det blev i alla fall en klassiker: Så snart Mattias Concha hade bytt till en utländsk klubb o spelat en ligamatch där så var det ett givet namn i försvaret.
Han har tydligen blivit osannolikt mycket bättre fotbollsspelare på två månaders sommarträning i Bochum.
***
Som många i Malmö FF behövde den vinsten.
Förlust o de hade varit tia med nedflyttningshot runt hörnet.
Nu kan säkert de också vinna allsvenskan…jag menar, med lite god vilja kan fan Falkenbergs FF vinna allsvenskan om de vinner ett par matcher i rad här under hästen.
Typ.
***
Siggi Jonsson kan vara på väg att göra något vi inte trodde han var mäktig.
***
Kick off 22.
Mestalla kommer koka på alla sätt.
I nån sorts drömscenario, kanske 0-0.
Med sämsta tänkbara starten kan det vara fyra i nacken redan efter 45.
Vi kan behöva ett klubb-mirakel, lika bra att ta det nu.
***
Så trött.

Annons
Publicerad 2007-08-14 02:03

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto