Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hur t

Ekwalls blogg

Onsdag 12 september kl 16:00
Som om det inte räckte med allt annat så blev förstås min snikversion av Porsche Cayenne påbackad av en arbetarbil idag utanför Ica.
Eftersom den andra sidan är påkörd sen tidigare när bilen stod parkerad, eftersom någon hjärndöd ligist skrapat upp delar av baksidan med vasst föremål o eftersom det inte var längesen en lastbilsjävel körde rakt in i baksätet via ena sidodörren på Fyrans parkering så visste jag inte om jag skulle skratta eller gråta.
Fullständigt tom sa jag bara "jaha, där ser man" o innan jag ens hade öppnat dörren hade jag redan letat upp penna o papper för att anteckna namn o personnummer.
"Oj då", sa killen som glömt o kolla när han backade.
"Det är sånt som händer", sa jag.
Jo, tjenare…det är sånt som bara händer mig just i dessa dagar o som gör att jag nu kör omkring i en bil som nyss gått segrande ur ett väldigt tufft stock car-race.
***
Ofattbart många läsare är pannkaksgräddare.
Stort tack för alla recept, jag är överväldigad.
***
Jag förstår att Gazellen o hand landslag vill spela bästa laget.
Jag förstår att det kan finnas en oro för återväxten…herregud, kolla vilka pinsamma resultat som vårt U21-landslag gjort under året.
Jag förstår allt det.
Men jag förstår inte varför Niclas Alexandersson ska behöva åka till Montenegro för att sitta på en bänk.
Eller Anders Svensson tas ut för att spela yttermittfältare.
Daniel Anderssom som defensiv mittfältare, unt so weiter.
Om inte Lagerbäck riktigt visste var han hade de här spelarna sen tidigare så vore det som att inte känna sina egna barn.
Jag hade gärna sett unga spelare som Safari, Berg, Seb Larsson…om vi nu ska ta en i varje lagdel…mot Montenegro eftersom det är skitsamma hur matchen slutar.
För innan man dödar återväxten tror jag nog man måste testa spelare i miljö, låta de vara med o träna o känna på.
I en tävlingsmatch vore det korkat.
Mot Montenegro…när de stora namnen inte vill vara med (säger de något annat så menar de inte det)…är bara lite fegt att inte testa o istället låta Berg spela en betydelselös U21-match mot Tyskland.
Jag säger inget om att förbundskaptenerna inte lyckats plocka in nya spelare efterhand i landslaget…för det är bara en myt.
Men vågar man inget när det gäller noll kan det lätt bli som det blev i Bengans gamla handbollslandslag.
Men tvingas vara med tills man är 43.
***
Wilma, 8 år, i samband med högläsningsläxa ur bok i går.
I texten stod det "…hon kunde inte slita sig".
Lite småtrött hakade Wilma, 8 år, upp sig o läste sen högt o tydligt "…hon kunde inte skita sig".
Jag skrattade till o sa faderligt att "det där blev lite fel".
Och Wilma, 8 år, svarade bara "…men det rimmade i alla fall".
***
Många undrar varför TV4 sänder Hammarby-Gefle på lördag o inte någon annan match, exempelvis IFK Göteborg-Gefle.
Jag kan verkligen förstå varför ni undrar.
Jag har varit inne på det tidigare, men det tåls att upprepa igen:
Vi väljer som nr 2 i varje omgång. Canal+ som nr 1. Canal+ valde IFK-Elfsborg, TV4 ville ha Halmstad-AIK men fick inte för polisen som hävdade att det inte gick eftersom det var Solheim Cup i stan (det är sant).
Enda alternativet var till slut Hammarby-Gefle (valen görs väldigt långt i förväg) o när sen Blåvitts match flyttades till lördag så stod vi där med Svarte Petter.
Men det blir en rätt avgörande kamp om en åttondeplats.
***
Det är uppenbarligen vaniljsocker som är hemligheten i pannkaksmysteriet.
***
Jag förstår inte riktigt hur i hela fridens namn jag kunde bli involverad i Filip&Fredriks hatattack mot Zlatan o Ljungberg, men idag är det tydligen mitt fel att det blev som det blev när killarna jagade PR på en presskonferens, enligt en artikel i Getingen.
Vad är det som händer?
***
Det är helt otroligt att det enda som fortfarande kan engagera män…bara män…efter det att vi haft seriös damfotboll i snart över trettio år i landet, det är att jämföra killar med tjejer.
***
Brolin-storyn tar inte bara ett dygn i telefon, den väcker också upp den typen av människor som legat undangömda bland småkrypen under stora stenar o mejlar från anonyma hotmail-adresser, typ som den här:

HaHa du är så jävla sämstKenny Svensson [kennyakadmt@hotmail.com]
2007-09-12 09:37.
Till: Ekwall
Kopia:

loggar in på aftonbladet och får se att du gjort bort dig som vanligt , snälla ekwall KAN DU INTE SLUTA MED SPORT? du e ju fan den sämsta i hela tv4 gänget kan väl överväga att va tv hallåa på al jazeera eller nått ? för jag och mina vänner e så jävla less på dig och din stil så du kan ju räkna med att vi stitter ett gäng skrattar åt dig , och om du inte vill sluta med sporten SLUTA MED FOTBOLLEN IAF
ha en bra dag pajjas
/mvh Kenny Svensson

Annons

SVAR: Ledsen, du får ta det med mina chefer som pröjsar mitt arvode, jag vbf-ar mejlet. Samtidigt som jag njuter av mitt liv får du kämpa med det faktum att du heter Kenny Svensson o skriver mejl som en 11-åring.
***
…och alla som jämför tycker förstås själva att de varit väldigt lyckade fotbollsspelare.
***
Jag har nu haft mejlkontakt med Filip Hammar, också känd för att ha känd syrra o han hälsar att det var Långe Lundh de egentligen ville åt.
Så…det måste ha blivit fel någonstans eller så var reportern jävligt usel på att stava.
Jag återkommer med mailkonversationen mellan Hammar o mig lite senare på en blogg nära dig.
***
Lyckas bara en snikversion av Porsche Cayenne hålla ihop så styrs den över ett höstlandskap så vackert i Apple Bay mot en affär i närheten där jag ska inhandla mjöl, mjölk, ägg, smör o vaniljsocker.
Hur är det, förresten…steker man eller kan man köra mikron?

Annons
Publicerad 2007-09-12 15:14

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto