Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ett mejl om varf

Ekwalls blogg

Torsdag 27 september kl 10:02
Cupfest, cupfest hela dan…well, jag vet inte hur det blir med det, men idag lyfter jag mot Fredriksskans från Bromma strax efter lunch.
Nu är det väl inte precis så att heeeela Sverige går o suktar efter kvällens final mellan Kalmar FF o IFK Göteborg…medias riksredaktioner med 08 som bas bryr sig bara om cupfinaler när AIK, Djurgården eller Hammarby är med, det är verkligen slående hur sant det är…men jag åker ju hellre till en stad som "snackar final" o ser fram emot kvällen som en tänkbar fest, än att som förra året stå o frysa på ett folktomt Råsunda när finalen spelades mellan Helsingborg o Gefle.
Jag, Gud Son, Redaktör Pol Pot, Perlskog…det blir de gamla uvarna som tuffar ned mot Småland.
Bröderna Elm, Pontus Wernbloom, Cesar Santin, Bjärsmyr/Sigurdsson, Rydström, Tobbe Hysén, Tobbe Carlsson, Gustav Svensson, Wastå, Attraktiva Bengan, Nanne, Rehn, 0-5 senast, en chans på The Double…jag måste säga att det finns hur många ingredienser som helst som gör att jag ser fram emot kvällens match.
Men kanske framförallt duellen Tobias Carlsson-Pontus Wernbloom…herregud, hur ska det sluta?
Rättegång?
***
Vem var det som sa att Inter INTE var beroende av Zlatan Ibrahimovic?
***
Jag är lite osäker på vad som hände med svenska huliganer som ställer till jävelskap, men jag får en känsla av att de får en kopp varm choklad o ett "lycka till i framtiden" när polisen skjutsat hem dem.
Annat i Polen.
Där vet man hur
bestraffas så att det svider ett tag.
***
Se
hur svenska proffsexperter som Långe Lundh, farbror Bank, Långe Lühr, Wegerup, Ralf o andra tippade allsvenskan 2007.
***
Efter att nu ha sett den straff som Hammarbys Petter Andersson fick till skänks mot Elfsborg senast så är det ett under att den inte diskuterats överhuvudtaget, samtidigt som vi gav massor av utrymme till Bjärsmyr-straffen på Ullevi.
Å andra sidan har jag sett hela matchen i efterhand o Hammarby var verkligen sensationellt bra långa stunder när de väl kommit in i matchen o Sebastian Eguren…när han är på DET humöret…är absolut allsvenskans bästa mittfältare.
***
Statistikern Owe Fröberg har mejlat runt den osannolikt jämna allsvenska tabellen 1968 då Öster vann, vilket framförallt var ett bevis på att vi har haft rekordjämna allsvenskor förut.
Annars haltar jämförelsen med i år eftersom man då hade två-poängssystem o alltså bara fick ett poäng mer än de lag som spelade oavgjort.
Nu har jag förvisso förstått att det finns vuxna människor som inte har en aning om att vi fram till 1990 hade just två-poängssystem.
Om det säger något om hur gammal jag börjat bli eller om hur mycket historielöst white trash vi dras med i fotbollsvärlden har jag ingen aning om.
Sannolikt en kombination.
***
Man kan bli förbannat för mycket som visas, sägs eller inte visas i TV-rutan…det får man leva med om man är TV-chef.
Men här delar av ett mejl för att få er att förstå vilka olika detaljer som kan få människor att "rasa" framför rutan:

"Hej!
Jag har påpekat det här flera gånger och nu får det vara sista gången.
Era sportsändnigar blir väldigt irriterande när era medarbetare varken har lust eller förmåga att lära och/eller totalt strunta i TV-tittarna.
Det finns enkla uttalsregler för de flesta europeiska språk och en enkel regel är att accenttecken över bokstäver i icke-romanska språk i regel inte betecknar betoning utan vokalkvalitet. Jag hade hoppats att era journalister skulle förmå sig att lära denna enda enkla regel. Men icke. De tycker tydligen att det är bättre att låta sin egen fantasi bestämma uttal av främmande namn, med vidriga resultat, förstås. Och de hiskeliga uttalsvarianterna av framförallt slaviska namn fortsätter.
…Nu orkar jag inte påpeka det här längre utan slutar helt att se TV4s sportsändningar och uppmanar mina vänner och bekanta att göra likaledes.
SVAGT TV4!!!!!"

Annons

***
Sound of Music-premiär-problematiken ser ut att lösa sig.
***
Det såg väldigt underligt ut när Djurgårdens Micke Dahlberg blev rätt fult stämplad av AIK-argentinaren Monsalvo i "superderbyt" (herregud!) mitt framför djurgårdsbänken…Siggi Jonsson blev skogstokig o ville ha varning…domaren Hansson som hade vevat rätt friskt med det gula för ganska beskedliga tacklingar sträckte istället upp händerna i nån sorts urskuldande gest, som att han bad om ursäkt.
Och sen hade Hansson en längre diskussion om varför han inte varnade med Jonsson precis vid bänken…shit, vad jag skulle vilja veta vad de pratade om.
Jag kom o tänka på det nu, när jag läser att Dahlberg är borta säsongen ut.
***
Olsson säger att det är en "jävla resa" för att ta sig ut till Apple Bay, men så åker han också kommunalt o det är tamejfan alltid en "jävla resa".
Själv promenerar jag till Konditori Park på tre minuter o nu när höstsolen just kämpat sig genom den fuktiga morgondimman ska jag sätta mig på uteserveringen med en leverpastejmacka o läsa kvällisar.
September när det är som bäst.

Annons
Publicerad 2007-09-27 08:59

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto