Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Siggis order om fest skakar hela tr

Ekwalls blogg

Söndag 30 september kl 15:07
Det är som det är efter bättre sittningar…när man slår upp ögonen dan efter är man inte helt säker på om man överhuvudtaget kommer att överleva den dag man har framför sig.
Som den gamle journalisträven…han var väldigt förtjust i småstarkt o framförallt fina cigarrer…Bess Svensson alltid sa när han höll hov om sittningar som en gång varit på tiden då det begav sig:
"Ibland överlevde vi, ibland inte…"
Efter Djurgården igår, hem o byta…sen taxi-ilfart till Göta Lejon där Polisen mötte upp för Sound of Music-premiär…direkt från teatersalongerna till Sturehof där jag strax efter 23 drog i mig några väldigt svåra Belon me citron o tabasco, hängmörad entrecote me bearnaise o extra stor tomatsallad, chablis till ostronen, ljuvlig pinot noir till köttet, dubbel macchiato.
Jag o Polisen hade en väldigt djup diskussion om damfotboll o jävelskap i samhället, sen gav hon upp när jag me hjälp av några polare gjorde först V o sen Hells Kitchen där min natt avslutades i baren med ett intressant samtal om…jag minns inte riktigt här, men jag tror om Tommy Nilsson o de skickliga barnen i Sound of Music-uppsättningen…jag minns i alla fall att det var jag, Josef Fares o Andreas Wilson.
Och när jag fick nån sorts förnuft till fånga tog jag ett tidigt avslut på första stolpen o blev hånad för min nya vansinnigt diviga blanka silverjacka när jag promenerade längs Kungsgatan mot bättre tider.
***
Allsvenskan har blivit som ett jämnt maratonlopp där fyra-fem kenyaner o ethipopier hänger ihop sida vid sida i kilometer efter kilometer, ibland ett litet pytteryck men sen kommer alltid de andra i fatt.
Men på slutat faller alltid någon ifrån, utmattade o oförmögna att hålla farten hela vägen.
Igår var det Elfsborg.
Nu återstår det ett par guldkandidater som kanske kan hänga på hela vägen till stadion där upploppet avgör allting.
Djurgården, Göteborg, AIK o kanse den där uppstickaren, killen från Djibouti som kört sitt eget race lite längre bak…med i täten från början, halkade efter men kommit tillbaka med lite mer förenklad o vägvinnande löpstil…Kalmar FF.
***
Djurgården-Örebro var precis sådär det kan bli i de sista höstmatcherna…ÖSK ganska nöjda med en seger senast mot det läckande sållet från Helsingborg, Djurgården blodtörstande efter en vittring på guld.
***
Är man i Elfsborgs läge…med den truppen…o möter BP med fyra omgångar kvar.
Då håller förstås inte 1-1 hur bra inkast Philip Haglund än kastar.
Jag tycker nog att man är värd att vinna guldet efter 2×0-5, men knappt efter 1-1 mot BP i det här läget.
***
Tycka vad man tycka vill, men Abgar Barsom förgyller verkligen allsvenskan.
***
Jag måste erkänna att jag mår mycket bättre än jag förtjänar, tur att man någonstans i någon hjärnbalk ändå alltid vill ha kontroll.
När många blir onyktra tänker de…"jag måschte ha nog ha en schin o tonic till".
Själv tänker jag tack o lov…"drick lite vatten o gå hem din odåga".
***
Djurgården är verkligen ett LAG, det går inte komma ifrån även Quirino inte gärna tackar någon annan sig själv när han tryckt in en boll serverad på silverfat från Sjölund.
Och Aki Riihilahti är en skön profil vid sidan om planen, helt i Rydström-klass..
***
Redaktionsjuggen vill helst att dåliga tittarsiffror ska tystas ned…som om denna blogg vore en blogg i Burma.
Men få är klokare än Redaktionsjuggen…han fixar helt enkelt inte förluster bara o han har förstås helt rätt när han skriver följande efter
idag:

"1) Rekord i TV4 Sport är VM-sändningen från söndag 23 september (90000), följt av torsdagens Svenska Cupen-final (75000). Vi får se om de rekorden håller i sig när siffrorna för helgen kommer på måndag.
2) De italienska matcherna har som lägst haft 30000 i TV4 Plus, inte som mest. Det är en jävla skillnad. Som mest har matcherna dragit 200000 eller mer."

Det kan vara nog så viktigt att lägga på minnet.
Min poäng har varit att italienska fotbollsvänner vill göra gällande att ALLTING annat är skit i jämförelse.
Själv ser jag hellre en italiensk ligamatch än en allsvensk hockeymatch eller damfotboll, men det behöver inte betyda att JAG har rätt o alla andra är idioter.
***
Siggi Jonssons order om party efter segern igår får väl hela det svenska tränaretablissemanget att skaka.
Nanne beroedrade exempelvis sängläge vid midnatt i torsdags o då hade Kalmar FF ändå vunnit Svenska Cupen.
***
AIK-Gais väntar nu på Råsunda.
Göteborg imorgon.
Maratonloppet trampar vidare o det känns väldigt skönt att bara få sitta i en följebil o ta del av dramatiken.
I alla fall en dag som denna.

Annons
Publicerad 2007-09-30 14:29

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto