Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Måndag är Sista Chansen i allsvenskan

Ekwalls blogg

Söndag 21 oktober kl 22:48
Det är som det är med "fotbollssagor"…när de väl tar slut så pyser de bara ut som sista luften i en gammal ballong o tar slut utan att man egentligen lägger märke till det.
Det var nätt o jämnt att byggfolk hann presentera Grimstas nya elljusupplysta allsvenska arena förrän BP var i Superettan igen.
Det duggade lite småspik o var svinus kallus när Thomas Lagerlöf gick av planen med tunga steg, en tavla o en blomsterbukett samtidigt som stora delar av TV-folket o annan media slet i glada Kalmarspelare för att höra mer om gulchanserna.
BP ute, so what liksom…det var så det kändes.
Och jag vet inte…men det blev aldrig riktigt något allsvenskan över Brommapojkarna, Grimnstainramningen var charmig på sitt sätt med fotbollsföräldrar som sålde korv, nåt skränigt band som spelade covers på en nybyggd scen i ett hörn (men Olsson sa att de var hemska o han kan ju musik) o man hade igår en strafftävling i pausen där förstapriset inte var en bil eller en resa till Milano utan en signerad BP-tröja o andrapriset var en – halsduk…o där en speaker upprepade några gånger att det fanns en nyckeknippa att hämta mot beskrivning i cafét, han skrek att några som var "Buppare" (vad fan är Buppare?) kunde samlas nu i ena hörnet för att få sina medaljer men han lärde sig aldrig att uttala namnet på några av sina egna spelare, igår hette Arash Talebinejad fortfarande "Tallibinajjed"
Men det var säkert roligt så länge det varade o det finns alltid plats för nya klubbar som charmar på sitt sätt, som inte riktigt hör hemma hos de stora men som ändå gjort det omöjliga o nu står där med en kostym så stor att den sitter lite på halvfjärs.
Redan nästa år; Ljungskile.
***
Alla ni som mejlar mig om nån annons från SAS som stör på den här sidan, mejla någon annan.
Jag har inte ett dugg med sånt att göra.
***
Elfsborg har inte vunnit en allsvensk fotbollsmatch sen det var sossestyre i landet…ungefär så.
Därför har jag svårt att förstå kritiken mot att Magnus Haglund gjort en massa ändringar i sitt lag inför matchen mot Örebro, utan att lägga mig i om ändringarna var rätt eller fel…någonting behövdes verkligen göras.
Däremot har Haglund inte lyckats att få ut tillnärmelsevis det han ville få ut av sina nya spelare…det känns inte precis som om James Keene, Fredrik Björck, Mathias Florén eller Fredrik Berglund gjort Elfsborg till ett bättre lag i allsvenskan i år.
Personligen har jag inte förstått den njugga inställningen till Berglund…han var en av FCK:s bästa målskyttar förra säsongen o köptes för att göra mål, men har knappt fått speltid.
***
Trelleholla måste bli bättre till nästa säsong o folket i stan borde vakna; publiksiffrorna har varit sämre än BP:s!
***
Om inte Grimsta kunde godkännas för allsvensk spel inför den här säsongen så undrar jag vad man ska säga om Ljungskiles "fotbollsarena"?
***
Elfsborg skulle ha köpt in Abgar Barsom när det fanns läge i somras, han hade varit som klippt o skuren i många olika roller i deras system.
***
Jag förstår fortfarande inte hur Ljungskile lyckades.
***
Brommapojkarna hade nog hoppats mycket mer på Olof Guterstam.
Och – Mattias Asper!
***
Kalmar bara fortsätter att vinna matcher o hoppas hela tiden på att någon springer på en mina.
Och jag säger som Långe Lundh: sista chansen är imorgon, måndag.
Då avgörs allt.
Vinner både IFK Göteborg o Djurgården sina matcher tar nog IFK detta o Kalmar blir trea.
Trots att många kalmariter gärna ville se mig på guldfest i Kalmar på söndag.
***
UEFA-cupscouter från AEK Aten, Fiorentina, Villareal, Galatasaray o de andra i svenskgrupperna måste ju sitta o göra high fives framför TV-skärmen när de ser matchfilmerna från Elfsborgs o Helsingborgs senaste matcher.
Eller bara skratta högt.
***
Målvakten rattade hem mig, Guds Son o Redaktör Pol Pot från Borås som om vore han vilken Kimi som helst.
Jag o Guds Son hann i alla fall ta ett första idémöte kring Alternativa Galan o Målvakten tyckte att vi var elaka.
Men log gärna ändå.
***
Det var Perlskog som var rätt svar på den där bilden med pottfrisyren
Alla ni som gissade rätt får den
i belöning.
***
Måndag avgörs allsvenskan i fotboll.
Då är man på plats.
Men först Nyhetsmorgon…kl 08:15 ska jag påpeka för Lasse Anrell o Elin att damallsvenskan som vanligt var jämnare än någonsin.

Annons
Publicerad 2007-10-21 21:57

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto