Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Varför är Ljungberg o Isaksson nominerade?

Ekwalls blogg

Onsdag 24 oktober kl 09:51
Nomineringsspecial:
Det är som vanligt med Kalmar FF…de finns inte, förmodligen ligger det lite för långt bort från det mesta o jag kan hålla med om att det är oftast ett helvete att ta sig dit eftersom bilresa från Estocolmo är en mardröm efter Söderköping o åker du Kalmarflyg så försvinner ibland ditt bagage.
Men å andra sidan finns det väl pay-per-view…det fanns det förvisso redan förra året men då lyckades juryn ändå bortse från allsvenskans särklassige Ari da Silva Ferreira, trots att han vann skytteligan överlägset.
I år har Kalmar FF varit bra mycket bättre, lär sluta en poäng från ett SM-guld o Cesar Santin har varit en av allsvenskans bästa spelare…han hade till o med kunnat bli nominerad i antingen mittfälts- eller forwardsklassen.
Och att inte en av Elmarna (den nyaste, David…20 matcher i år) blev nominerad i klassen Årets Nykomling…ja, jag vet inte…men jag menar, herregud Sebastian Castro-Tello o Denni Avdic är unga, bra, lovande men HUR stor impact har de haft i sina lag under året?
Men Kalmar FF finns på något viss inte hur de än gör o kanske är det exakt så de vill ha det Rydström o Co…kanske är de som bäst när alla bara är emot.
***
Alexander Farnerud måste snart vara en man som starkt kandiderar till en yttermittfältsplats i landslaget.
Såg honom i Stuttgart igår.
Grabben har växt…på alla sätt, ser mera tyskt ardenner ut än den där spenslige sprattelgubben från Landskrona.
***
Det blir alltid gnäll på spelare som är eller inte är uttagna av juryn, det är omöjligt att komma undan det eftersom det finns tre tusen åsikter om allting när det handlar om fotboll.
Vi var väldigt snabba att hånskratta åt den jury som på FIFA:s 30-lista tog ut lirare som vi inte sett mycket av under året; Thierry Henry, Liliam Thuram o Philippe Lahm.
På vår svenska lista har vi nominerat Andreas Isaksson som Årets Målvakt för att han under säsongen…ja, varit skadad o petad, släppt in tre mot Danmark o hållit nollan mot Liechtenstein…typ.
Gefles Mattias Hugosson har varit grym under säsongen o borde förstås varit nominerad istället.
Självklart är Isaksson många klasser bättre än Hugo som målvakt, men det handlar ju om att titta på insatserna under året o ingenting annat…det var vi ju väldigt överens om när vi kommenterade FIFA-listan, eller hur?!
Fredrik Ljungberg är nominerad som Årets Mittfältare…förutom att han är en fantastisk fotbollsspelare…för vad under 2007 är han nominerad? Sin avslutning i Arsenal? Sina fem-sex matcher i West Ham? För att han är lagkapten i landslaget?
Jag är en väldigt stor fan av Sebastian Eguren, det vet ni som hängt med på denna blogg…men hade jag fått välja hade det lutat åt Santin istället, Eguren har tappat en del när Hammarby rasat i höst o Santin har ju spelat en helt avgörande roll i Kalmar som vann cupen o blir bland de tre bästa i allsvenskan.
Men han spelar som sagt i Kalmar, så jag förstår jurybeslutet.
***
…vem fan är den där Marta som damjuryn plötsligt nominerat i forwardklassen?
***
Det ska inte räcka med att ha en fast o säker plats i landslaget för att man ska bli automatiskt nominerad.
***
Damjuryn tittade uppenbarligen inte så mycket på vem "som egentligen är bäst" eftersom Hedvig Lindahl var given landslagsmålvakt men inte en av de fyra som nominerades som Årets Målvakt.
Kan det bero på en väldigt högt studsande boll i Kina?
***
Mina vinnare:
Pa Dembo Touray som målvakt…för en outstanding insats som kanske leder till SM-guld.
Ragnar Sigurdsson, back….mäktig klippa i det IFK Göteborg som förmodligen tar SM-guld.
Tobias Linderoth, mittfält…för att ha lett FCK till ligaguld, i Champions League o för att han bevisat att han är en spelare som blivit ovärderlig för landslaget.
Zlatan Ibrahimovic, forward…som helt ordinarie lett Inter till mästartiteln o för en höst som en av världens bästa anfallsspelare.
Johan Oremo, nykomling…från ingenstans till skytteligatoppen i – Gefle!
***
Tränare?
Det går ju inte att välja mellan Siggi Jonsson, Nanne Bergstrand o Rehn/Olsson…alla är vinnare på sitt sätt…det är däremot rätt lätt att välja bort en hel del andra.
***
När det gäller damklasserna får ni mejla Pontan.
Jag har sett för lite.
Men jag tror att en tjej som kallas Marta varit rätt bra under året…
***
Guldbollen går nog till Tobbe Linderoth för lång o trogen tjänst.
Zlatan lär få den igen, någon annan gång.
Det är nog så jag tror att juryn kommer att se det.
Och så får Bladet en egen intervju också.
***
Mycket trist fotbollssnack, jag vet…kanske kan den här
pigga upp.

Annons
Publicerad 2007-10-24 09:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto