Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Nu håller jag på ett lag

Ekwalls blogg

Tisdag 27 november kl 17:40
Så ofta jag fått höra att man MÅSTE hålla på en klubb, när jag förklarat att jag verkligen inte gör det förutom mina känslor för BK Olympic, ett division 4-lag i Malmö som fostrat ett gäng landslagsmän.
Nu har jag tagit tag i det o nu är jag alltså en sådan som "håller på lag" o som lite löjligt kan säga "vi" om ett fotbollslag.
Igår köpte jag in mig i Ebbsfleet United, just nu på åttondeplats i Blue Square Premier där fem lag går upp o där VI i alla fall är före storheter som Kidderminster Harriots, Oxford United o Halifax Town.
Det kostade mig 35 pund, vilket innebär att jag nu har lika mycket att säga till om som alla andra i klubben…jag kommer tillochmed att kunna vara med o påverka laguttagningen.
På lördag väntar York City hemma på Stonebridge Road i Kent…försvarsklippan Mark Rickets är borta pga skada, men vi hoppas mycket på anfallsduon, 19-årige Luke Moore o meriterade (han har varit lärling i Coventry o nästan ordinarie under några säsonger i Bournemouth o han känner – Darren Huckerby!), Chukki Eribenne.
Fortsättning följer, i alla fall i ett år…sen går 35-pundaren ut o man måste köpa in sig för ett nytt år.
***
Zappläge ikväll: Lyon-Barca, Sevilla-Arsenal eller Inter-Fenerbahce.
***
Ingen människa i hela världen har rätt att bestämma..eller knappt ens tycka…vad Henke Larsson gör eller inte gör i framtiden med sin fotbollskarriär.
Vill han sluta…fine with me, men trist att en fotbollskarriär av hans dignitet skulle ta slut med en undanskymd plats i allsvenskan.
Vill han fortsätta…fine with me, o väldigt rolgt att ha honom kvar i fotbollens värld, håller kroppen är han ju fortfarande högklassig.
Blir det Högaborg…fin with me, o grattis till Ken Olofsons favoritklubb.
***
Att ta sig från Apple Bay via Bromma flyg o ett Gotlandsflyg-skutt över till Swedish Play på Gotland tar 50 minuter från dörr till dörr…hamnar du i lite trafik på en uppgrävd väg (vilken väg är det inte?) i Estocolmo kan det ta längre tid att åka Apple Bay-TV4 på Gärdet o då slipper du stå i säkerhetskontrollskö.
***
Från en lottning till en annan.
På lördag går flyget till Zürich o sen ska det rullas bollar i skål i Lucern dagen därpå.
Låt det stå Österrike på en av våra lappar.
***
Hört talas om malmöitisk jantelag?
Den som stavas: "Du ska änte komma här o tro att du e nått!"
Här väldigt knivskarpt illustrerad i from av mejl från…som det mycket riktigt visade sig senare…kom från bloggläsare i Malmö:

"Nu får du väl ändå ge dig.
Om nu du och Zlatan är så bra polare, då finns det väl ingen anledning för dig att poängtera att det bara var en "jargong" i din blogg?
Han gjorde dig väldigt nervös helt enkelt, inget att skämmas över.
Och det här med att din parfym luktade illa förstod väl varenda människa att han drev med dig just av den enkla anledning att du har en förmåga att skriva om totalt irrelevanta faktan såsom
att du har hittat en "svår" skjorta någonstans (btw, kavajer med örntryck är väldigt mkt 2001), att du har fått komplimanger för det ena och det andra av dina "polare" i landslaget.
Du som är ett modefreak, hur fan kunde du ha mittbena fram till förra året?
Du var verkligen tvungen att berätta för Zlatan vilket märke du hade på dig, tror du han brydde sig nämnvärt?
När du skriver och pratar om fotboll så har du koll, men bespara oss ifrån vilka kläder du köper eller vem du känner och inte känner.
Och när ngn person, i detta fall Zlatan, dissar dig, hamna då inte i försvarsställning direkt utan låt det bara rinna av dig.
Sen måste jag säga att det är en aning patetiskt att börja intressera sig för kläder och mode när man börjar närma sig 40, och framförallt komma med kommentarer till folk som inte är lika välorienterad i modevälden som du.
Börjar man inte få ett sådant intresse när man närmar sig 20?
Med vänlig hälsning / Kind regards
Zeff Fröijdh"

Annons

SVAR: …och efter att ha läst det där så förstår ni alltså varför jag behövde skriva varför den där "incidenten" var ett skämtsamt litet samtal (i förra blogginlägget).
Jante, någon? Jaaaaaante!
***
***
Under min snabbvisit på Swedish Play idag fick jag lära mig:
1) Ordet "oddsmedvetenhet".
2) Att det statliga spelbolaget har en sån lunchmatsal där skolbespisningsflasharna slår en rakt i nacken likt pisksnärtar när två snälla tanter serverar mat genom att den ena först lägger upp potatisar, ger tallriken till den andra som öser upp köttgryta.

Det är då man inser att en del på Fyran som gnäller över TV4:s högklassiga lunchrestaurang aldrig kan ha jobbat någon annanstans.
***
När Michael Owen säger att det inte finns någon kroat som hade platsat i det engelska landslaget, då börjar man ju förstå att engelsmännen har större problem med sin egen världsbild äm man från början vågade ana.
***
Let’s go, Fleet!
***
I kväll är vi starka, Mästaren o jag.

Annons
Publicerad 2007-11-27 16:50

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto