Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Är det någon vettig som vill ha Lagerbäcks jobb?

Ekwalls blogg

Fredag 4 januari kl 14:30
När jag, Olsson o Långe Lundh satt i en Madrid-foajé o spelade in Ekwall vs Lundh så diskuterades det Lagerbäck eller inte Lagerbäck.
Långe Lundh o Olsson ville in med något nytt.
Långe Lundhs alternativ var – Janne Jönsson.
Olsson hade inget.
Och det är på något vis exakt där vi är när vi skriker efter ny förbundskapten att leda landslaget: fram med ett alternativ, tack!
Eller tillomed: vem vill ha jobbet efter Lagerbäcks fem raka slutspel? Jag tror nämligen inte att jobbet är så eftertraktat som det en gång har varit….o i Sveriges fall har du verkligen allt att förlora om du tar det.
Lagrell säger ju själv idag "det fanns inga andra kandidater".
Jag försöker inte säga att det blir Lagerbäck o Gazellen till 2010 i brist på annat…jag säger däremot att det inte hade varit helt lätt att hitta något lämpligt namn – som hade tagit jobbet.
Alla har vi dömt ut Lagerbäck lite till mans…jag var själv stor motståndare när han var lite för GIH-pastor med Söderberg för fem-sex år sen, men jag har vänt…så det finns ingen anledning att göra det den här gången.
Dessutom är det ju förbundet som gett honom förnyat kontrakt, om nu någon ska "anklagas" för någonting.
Jag hoppas däremot att Lagerbäck blir lite modigare, lite mera förnyare…han måste våga lita på nya o yngre krafter i framtiden, oavsett hur mycket Alexandersson, Allbäck, Ljungberg etc har levererat till vår fördel genom åren.
När jag hörde Lagerbäck på förbundets jullunch 13 december fick jag inte en känsla av att han såg särskilt positivt på framtiden eftersom "ingen" höll måttet, inte ens att kasta in i ledning mot Liechtenstein…det är tankegångar som ändå oroar.
Han måste nog våga chansa lite mer i framtiden.
Själv tycker jag att man har stora möjligheter att "gambla" i det här mästerskapet, här tror jag vi har möjligheten att spela in något som är nytt (en Sebastian Larsson eller en Safari eller vad du vill) utan att "riska" för mycket…jag anser nämligen att du har mer att riskera i ett kvalspel, där finns det på något vis noll utrymme att misslyckas.
Gör du bort dig i ett kval…ja, jag har tyvärr rätt traumatiska upplevelser från ett 80-tal…kan landslagsfotbollen vara död i flera år framåt.
Hade jag varit i Lagerbäcks kläder, vilket Gud förbjude på många sätt….alltså inte bara kläderna då, men…ja, ni fattar…så tror jag att jag tackat för mig, tagit ett nytt spännande jobb o blivit ihågkommen som förbundskaptenen som tog oss till fem raka slutspel.
Men vem är jag att komma här o komma?
Och mitt alternativ den där Madridförmiddagen var förresten Stuart Baxter…efter de senaste turerna vet jag inte riktigt om jag vågar stå fast vid det.
Jag köper Lagerbäck till 2010…det är inte det roligaste valet, men om det är roligt vi vill ha det får vi gå på bio istället.
Fotbollförbundet tänker nog mest på att vinna fotbollsmatcher.

Annons
Publicerad 2008-01-04 13:54

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto