Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Oremos agent har gett hybris en ny innebörd

Ekwalls blogg

Söndag 6 januari kl 18:48
När vi kom dit var det mörkt som på den där bänken i 94-VM, men en blind hade förstått att en inomhushall som ligger "strax utanför" Boxholm ligger i skogarna.
Det var ett imponerande ihopsnickrat hemmabygge med en 5-a-sideplan på konstgräs, ett litet fik, en mindre läktare o en scen bakom ena målet där det givetvis hängde ett stort vitt träkors längst in…i trakter som dessa målas det inte gärna fan på några väggar.
I ett kombinerad bastu/gym fick TV-laget byta om, vi slog sen Boxholms division 5-lag med 9-7 o eftersom varmvattnet brutalt hade tagit slut tidigt under kvällen spatserade vi tillbaka in på planen i våra svettiga fotbollskläder när det hade dukats upp på ett långbord i mittcirkeln med microvågsplastförpackningar innehållande "biff stroganoff" (jo, tjenare) o där ett band bestående av två medlemmar spelade svensktoppsmusik inför 30 gäster.
Det serverades polsk "coca cola", Pripps 3,5:or eller ett mousserande vitt vin i tandborstglas.
Jag vet att det kunde varit tagit ur vilken Lars Norensk scen som helst, men det är sant.
Och, jag menar: är det trettondedagsafton så är det.
***
Jag utgår från att Adam Johansson fortfarande inte är tillbaka efter sin knäproblem, annars är uttagningen av 28-årige Sulan Sleyman än mer förbryllande.
Gefles Jonathan Hellström känns också lite mer framtid än den väldigt trevlige…men ändå 28-årige…hammarbybacken.
***
Om allt jag hör stämmer kring Gunnar Grynners agenteri i samband med kontraktsförhandlingar för Oremo mot Djurgården o Helsingborg så börjar "hybris" få en helt ny innebörd.
***
Vi hade Super-Mario, värsta juggen i målet som flygande målvakt trots att han är 1,58 o vi låg under med 2-0 efter en minut men vi tog oss o Godfather ser ut att gå mot en ny vår, jag har inte sett honom så här bra sen han vann skytteligan i mitten på 80-talet: sänkte bland annat en snygg frispark direkt mål.
Annars var väl "Vasco" Holmberg vår bäste o vi fick ett visst övertag när Wirmola skrämt livet av fyra Boxholmsfjunisar – samt domaren.
***
En helt annan sak är ju att Dalibor Doders handbollsspel är bland det häftigaste jag vet o jag är övertygad om att han kommer slå igenom hos den stora allmänheten när EM drar igång i fet-fyran den 17 januari.
***
Jag har aldrig riktigt förstått vad som är en bra eller en dålig spelordning i ett VM-kval.
Känns lite kymigt att skylla ett eventuellt misslyckande för att matcherna spelades i en speciell ordning, de ska ju ändå spelas hur man än gör.
Men Albanien borta i första (6 september) känns ändå som väldigt mycket nyckelmöte.
Ganska marig bortamatch direkt efter mästerskap där "alla" kräver att vi ska vinna (även om det är få som faktiskt gör det i Tirana).
Faktiskt lite som inledningen av EM-kvalet senast då vi inledde med 1-0-seger borta mot Lettland.
***
Även Emil Johansson (Hammarby) o Kebba Cesay (Djurgården) är klart intressanta ytterbacksnamn som skulle kunna vara något istället för Sleyman.
Blackburns Martin Olsson självklart, men bara spelare i skandinaviska klubbar är aktuella.
***
Och en annan helt annan sak är ju att Charlotte Kallas rakt-uup-o-ner-karisma känns så underbart äkta o härlig…så mycket äkta jämfört med…ja, ni får gissa en gång?
***
Nationaldagen nästa år blir en dag att se fram emot.
***
Låter vi det gå ett par veckor till så har Jose Mourinho varit aktuell för i stort sett varenda storklubb i hela världen.
***
Det finns aldrig några ursäkter, inte på något vis o det vet Dusan Djuric en dag som denna när han sitter o "bara" är ångerfull.
Men i min värld är det ändå inte lika jävligt att köra "dagen efter" som att sitta o kröka för att på fyllan sätta sig bakom ratten o veta om att man kör med kroppen full av alkohol.
***
Vad säger Klüft om att nån stolle i Växjö redan idag vill döpa en gata till "Carros Väg"?
Hon har ju varuskyddat namnet "Carro" (hur det nu är möjligt?).
Eller finns det cash att hämta här någonstans…nej, just det, pengar har ju aldrig varit intressant.
Det glömde jag helt.
***
Julhelgeriet är äntligen över.
Vanlig hederlig måndag väntar.
Snart allsvensk fotbollspremiär o:
"Ekwall vs Lundh" imorgon, bara en sån sak.

Annons
Publicerad 2008-01-06 17:56

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto