Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Skämtade Lagerbäck om Micke Nilsson eller?

Ekwalls blogg

Torsdag 7 februari kl 00:05
Det kom rätt mycket folk ändå till Inönu i svinkylan o det måste ha stått som frågetecken när de såg okända kycklinggula svenskar o letat efter Ibrahimovic eller Ljungberg eller tillomed en H Larsson o det de fick var nån Berg, Stoor o en S Larsson.
I andra halvlek tillomed en kille som heter Safari.
Turkarna ställde sitt bästa på benen i sin egen gryta o när vi närmade oss slutet vällde det ut en ocean av poliser för att förhindra den uppretade hemmapubliken att snacka allvar med sina spelare eftersom Turkiet kommit undan med blotta förskräckelsen mot ett gäng svenskar de aldrig hört talas om.
Så bra var 0-0.
Det finns ingen som åker hit o får 0-0 med mersmak, om det så är träningsmatch eller vad-du-vill.
Första "riktiga" landskampen på året brukar inte vara svenska godbitar…jag minns i o för sig 1-1 mot Frankrike 2005 när Rosenberg gjorde en strålande match som ny i gänget, annars; Egypten 0-2 (förra året), Irland 0-3 (2006), Tunisien 1-1 (2005), Albanien 1-2 (2004).
Det här var det bästa på länge o det var det för att vi vågade ge nya, hungriga, blodtörstiga fotbollsproffs chansen.
Det hade inget med gammal eller ung att göra, bara om mod, respektlöshet, lite "här kommer jag, flytta på er" o lite överraskande väldigt mycket spelglädje.
Lagerbäck sa att "nu var det rätt tid att ge de här killarna chansen eftersom de varit ute ett tag o fått rutin från stora matcher"…o det är klart att han kan säga det en kall afton som denna i Istanbul även om jag tror att de hade varit lika mogna för ett halvår sen i Liechtenstein.
Det spelar ingen roll.
Vi är i EM i sommar o vi har en framtid i höst.
***
Fredrik Stoor var min man o jag förstår att förbundskaptenerna gillar honom.
Stor o stark visste jag, rätt snabb också men jag imponerades mest av en rätt skön förstatouch, offensiv vilja o tryck i inläggen.
***
Det bästa med turkiskt te i januari är att det är jävligt varmt o får pappmuggen att värma dina händer i en kvart eller så.
***
Turkarna hade ett skott utifrån, annars inte en målchans.
Det säger mycket om svenskt försvarsspel.
***
Jag tyckte också att firma Källström/Svensson gjorde sin bästa match tillsammans som innermittfältspar, de låg lite närmare varandra o det rotade upp en hel del bollar som Källström kunde få tid att mata runt…minns en delikat pass till Kennedy.
Sen blev det en hel del tekniska misstag…som Claes Hellgren hade sagt…från bägge, men så blir det lätt i februari när ligorna nyss startat igen o allsvenska lag springer omkring o kör kondition.
***
Sebastian Larsson har en hel del energi, men personligen tycker jag han är mer centralspelare än klassisk kantlöpare.
***
Jag har sällan sett Lasse Lagerbäck så nöjd som efteråt där han stod med händerna i träningsoverallsfickorna o med en rätt fet prilla under överläppen.
***
Marcus Berg hade inte fått 90 minuter i en sån här match om inte förbundskaptenerna tyckt att han var värd att satsa på.
Det var trots allt hans första A-landskamp o jag vet inte hur ofta Lagerbäck låter debutanter spela hela matchen när det handlar om "riktiga" landskamper, detvillsäga icke januarimatcher.
Men det händer inte ofta.
***
Jag tryckte på mig mina nya vita långkallingar, långärmad Puta Madre-tröja, träninsjackan från Monarchy, min Rare-kofta i bomull, grova Star Raw-jeans, fotbollsstrumpor uppdragna till knäna, svår Frankie Morello-rock, Lars Wallins blankspetsiga boots o jag kände mig lite Michelin när vi kånkade in på pressläktaren.
Men jag frös inte.
***
Den italienske domaren gav inte Elmander ett skit o han sprang o gnällde rätt mycket på det, hade överhuvudtaget inte nåt riktigt flyt o kom mest snett.
Ändå gav hans entré lite pondus över laget när vi tog oss framåt i splittrade styrkor.
Det märktes att Elmander växt till sig en stark position i laget (jag vägrar fan skriva GRUPPEN).
***
I ett anfall i första attackerade vi med bägge ytterbackarna i ett skönt anfall som gav utrymme till oändligt med alternativ.
Det har jag inte sett sen…ja, har jag sett det?
***
Förbundskapten på turkiska heter "Teknik Direktör" med ö o allt.
Coolt på nåt sätt.
***
Stoor o jag talade Trondheim ett tag…han bor precis i närheten av vårt handbollshotell på Solsiden…o även han var helt mållös när vi talade norska priser.
Och mat.
***
Under min telefonintervju live med kanadensisk radiostation i Toronto…som vill veta hur det går för Foppa…försökte jag vara lustig o påstå att "I have heard that you have changed your areacode in Toronto to the one they have here in Stockholm, 0-8…."
De tyckte inte alls det var roligt.
Alltså, helt allvarligt…de tyckte inte det var roligt på det där ha-ha-ha-buuuu-vilken-dålig-vits-sättet…de tyckte det var en förolämpning o man skämtar uppenbarligen inte med hockeyn i Toronto.
***
Ja, o Micke Nilsson kan spela vänsterback…vi visste det också sen länge.
Efteråt skämtade (?) Lagerbäck o sa "vi kanske testar honom som defensiv mittfältare i nästa match"…o jag är alltså inte helt säker på att det var ett skämt.
Och vi vet att Nilsson hade fixat att spela där också.
Inte ens en Magnus Erlingmark kan spela på fler ställen än Micke Nilsson.
***
Sömn behövs.
Jag längtar hem till Estocolmo.
Och värmen.

Annons
Publicerad 2008-02-06 23:07

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto