Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Så kan man tycka om Ljungbergs bojkott av Bladet

Ekwalls blogg

Onsdag 13 februari kl 12:44
Det är aldrig lätt att vara produktionsbolag…produktionsbolag är sådana som ni kanske läser om i tidningen som "gör" TV-program o där cheferna/ägarna blir stormrika över en natt o sen säljer för massor av miljoner…men som sagt; det är inte lätt.
Vi laddar för årspremiär av "Ekwall vs Lundh" imorgon i ny studio.
Produktionsbolag är jag.
Jag har överlåtit…som den stora chef jag är, delegera ni vet…det mesta åt lille-Tobbe o Andy O i vars studio jag hyr in mig o Långe Lundh.
Själv har jag försökt handla golv, köpt bakgrunds-plasma o nån sorts ställning till den, jagat gäst, diskuterat innehåll, diskuterat huruvida bandet med materialet ska åka taxi eller cyklas till 4:an på Långe Lundhs bolsjevikbike, typ så.
Jag är inte helt säker på att cheferna på de stora produktionsbolagen kör samma race, men så är det inte samma budgetnivå heller; det kostar lika mycket att fråga om ett program hos de stora hajarna som det kostar att göra 40 st "Ekwall vs Lundh".
Men bra o kul ska det bli.
Vi kör igång en smygpremiär i morgon, som endast kommer att finnas här på Fotbollskanalen…därefter finns vi även i TV4 Sport.
Bladets Simon Bank blir årets första gäst.
Innan han dyker upp ska jag hinna köpa lite Ramlösa, kaffe, bullar o komma ihåg att ta med mig lite smink eftersom jag även tagit på mig rollen som sminkör.
***
Nu är jag inte så säker på att Helsingborg har några valmöjligheter på grund av avstängningar o skador, men det är ändå intressant hur snabbt "trender" sätter sig i svensk fotboll.
Förra året lastade Stefan Rehn o Jonas Olsson in allt som var runt 18-19 år i laget…ja, ibland fanns det folk i truppen som normalt hade läggdags innan matcherna var slut på kvällarna…o det blev SM-guld.
Mot PSV i kväll räds inte HIF för att satsa på debutanten Joel Ekstrand, 19 o Andreas Landgren, 18.
Huruvida den trenden hänger med hela vägen upp till ett förbundskansli i Solna låter jag vara osagt, men vi tog ett steg i rätt riktning i Istanbul.
***
Det var intressant att läsa
reflektioner kring domartavlor o Inter.
"Inte fan får Inter några straffar eller offsidemål emot sig, hur skulle det gå till? Motståndarna kommer ju knappt över egen planhalva!", skriver han bland annat.
Som jag var inne på igår; det ligger en del i det.
***
Det kan inte finnas en spelare i hela världen som någonsin blivit klar så många gånger för en klubb som Rami Shaaban.
***
När Cesar Santin väljer att skriva på för ytterligare ett år med Kalmar FF så innebär det förstås att Kalmar ser till att få ännu mer cash för honom när han väl säljes.
Och nog tror jag Santin tjänade någonting på namnunderskriften också, även om det förstås låter rätt bra att säga att "jag vill spela med Kalmar ute i Europa".
Typ i 1:a UEFA-omgången mot nåt gäng från Estland eller så, det är så mycket Europa man vet att Kalmar får spela just nu.
Det dröjer innan Real Madrid landar på Fredrikskans.
Men va fan, smart o starkt drag av Kalmar…nu får Malmö dynga upp väldigt mycket mer om de måste köpa i sommar.
***
Jag fick hastigt o väldigt lustigt kastas in i succéprogrammet Sportklubben i måndags me Olsson o Idol-Breitholz.
Det var en oslagbar upplevelse.
Ni har förmodligen inte sett det men i
säger någon att "Ludmilas magsmycke smakade kön" o i del 2 påpekar en annan att "Kajsa Varis skulle skjutas".
Kan vara värt att beskåda, om man är lagd åt det hållet.
***
Hoppas, hoppas att Helsingborg kan hålla stången hyggligt så att UEFA-matchen lever till returen på Olympia, det skulle vara en skön start på det svenska fotbollsåret.
Minns man senaste bortamatchen i Holland, mot Heerenveen, blir man förstås lite orolig…då sprang holländarna rakt genom HIF:s försvar o gjorde fem mål.
Å andra sidan spelade Beloufa den gången o då ser jag nog hellre en 19-årig debutant.
Och å ytterligare en annan sida gjorde Helsingborg tre mål den gången o det är framåt HIF varit en hit i UEFA, inte bakåt.
***
Dagens bästa rubrik hittar jag i Getingen: "Grattis, Andreas – du vann SPORT-Expressens resa till skidskytte-VM!"
***
Landslagets kapten Fredrik Ljungberg kör en Zlatan o
.
Om det kan man tycka lite som man vill.
Personligen tycker jag Ljungberg är för stor för att syssla med sånt här.
Wennman skrev att han var överbetald o massa annat o det är klart att Ljungan kan få vara förbannad på Wennman, men jag vet inte vad det tjänar till att inte prata med Bladet o jag känner mest att skälen till en bojkott är väldigt luddiga.
Det är en sida av myntet.
Det andra är att människor…oavsett om det är fotbollsspelare eller andra…blir pissed off när de slaktas i en text.
Kvällisfolket tycker alltid att sånt får man tåla, tills den dag någon av dem drabbas själva…då brukar det låta annorlunda i sms- o mejlboxen.
Min point; Ljungberg får ju bestämma själv vad han vill göra o varför, det kan man aldrig komma ifrån…tycker han att det är förenligt med hans yrke/ställning att strunta i att prata med en stor svensk tidning så får han göra det, det blir ju löjligt om att man ska komma o kräva att han måste göra det.
Men ett uttalat skäl till bojkotten vore rätt rimligt att han själv eller agent Elefalk kläckte ur sig…istället får vi veta att "vi vill inte säga något om vilka osanningar som skrivits".
Skälet kan ju näppeligen bara vara att han blev sågad av en krönikör, men så länge folk får den uppfattningen…o inte den "sanning" som Ljungberg/Elefalk sitter inne med…blir ju Ljungberg en prinsessa på en ärt.
Klart är dock att Bladet hamnar i en trång gränd här inför EM; både Zlatan o Ljungberg bojkottar tidningen.
Till slut lär man nog tröttna på roliga ankedoter från Erik Edman.
***
Hemma med risig Wilma, 8 år, men vi kämpar.
Och Disney Channel är lite som en gåva från ovan.

Annons
Publicerad 2008-02-13 11:28

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto