Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

HIF hade behövt en Henke i form

Ekwalls blogg

Fredag 22 februari kl 00:15
Alla talade vi om att Helsingborg hade behövt ett mål under den första halvleken.
De kunde ha gjort tre.
Och borde ha gjort minst ett.
Eftersom Omottoyossi verkar ha sålt smöret hemma i Benin under vinteruppehållet hade Henke behövt leverera på Olympia, i än högre utsträckning än vanligt.
Men ska vi såga Omottoyossi bör Henke få sin beskärda del…han hade två rätt upplagda lägen (den efter en hands som aldrig blåstes för, det andra sen en PSV-spelare halkat), det blev pannkaka av bägge.
Och han hade ovanligt många missade enkla passningar.
Vem som helst förstår såklart att det Larsson var uppvaktad som få, men vi kräver mer än så av honom, han kräver nog mer än så av sig själv också…å andra sidan, HIF kan inte kräva ALLES av sin lagkapten; laget var något lite för ihåligt för att knäcka ett lag av Philips kaliber.
Helsingborg var nästan nära att skaka PSV, men det räcker ju inte så långt om man ska gå vidare.
Ändå ska vi inte glömma att HIF o Rosenborg, exempelvis, spelade jämnt ute i Europa 2007/08…de två gick tillsammans med Brann längst av de skandinaviska lagen i UEFA-spelet.
Jag känner ändå att de allsvenska lagen lyft sig något internationellt, det var inte längesen vi inte orkade ta oss förbi Cork City o sånt.
***
Marcus Lantz hade två flying dubbelfotade stämplingar, varav den första var värt minst ett rosa kort, som jag inte sett sen Jonas Thern…när han hade varit i Portugal o lärt sig spela fult.
***
Att en o annan läsare/tittare har gafflarna lite på snedden i besticklådan må väl vara hänt.
Men när en journalist…i det här fallet Undicimannen…på allvar inte förstår vad det är för skillnad på att ha åsikter i krönikor/bloggar o att skicka falska mejl i någon annan människas namn – då blir jag fan mörkrädd.
Är det ett omdöme som ska härja fritt på Sveriges största tidning?
***
Eurosport köpte rättigheterna till matchen på Olympia o lät sin kommentator kommentera matchen off tube, från en TV-skärm någonstans i Estocolmo.
Herregud, matchen spelades i Helsingborg i Sverige.
Inte i Archangelsk.
***
Ser vi till UEFA-resultaten är det bara två som är i alla fall lite anmärkningsvärda; Getafe o Zenit Petersburg vidare.
Annars är det mest de stora lagen, de som är snäppet strax bakom Champions League-klass…o då har vi inte kommit längre än till åttondelen.
***
Morgonpass igen runt hörnet; Sporten hos Adam&Gry vid 07:50-tiden.

Annons
Publicerad 2008-02-21 23:36

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto