Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Nanne är bondkomikens mästare

Ekwalls blogg

Onsdag 19 mars kl 19:18
Jag, Mästaren o Snickaren travade iväg till Bladets utdelning av TV-priser där vi självklart inte var nominerade, mest för att träffa folket över ett glas eller tre.
Själva uttagningen var en klassisk kalkon…om Bladets TV-recensenter hade recenserat "programmet" hade de fått plocka fram motorsågen…inträngd i en lokal utan någon som helst ventilation, ett ljud som inte riktigt existerade o där allting avslutades med att en av programledarna fick ett pris (Gynning) o låtsades jätteöverraskad.
Alla var givetvis värda sina priser, Fyran kammade hem sju stycken o jag gratulerade Popsen för priset i sportklassen, han har jobbat bra för det genom åren o blivit lite av en (helt ofarlig) trygg myskille i vintersoffa med öppen eld.
Starkt tal…o vid tillfället, respekterad tystnad i lokalen…av Johanna Sällströms pappa Roy o kul show som vanligt av Settman.
I övrigt gick det inte att höra vad någon sa.
Men de körde rätt grymma fördrinkar, nån sorts chokladvodka…då kan det ju vara skitsamma vad folk säger.
***
Upp i ottan, till Norrköping o en hel dag på fotbollens årliga "upptaktsträff" där allsvenskans alla tränare möter media.
Förr om åren brukade jag o Guds Son vara helt själva på de här samlingarna, i år kom vi med en hel delegation; även Duvan, Redaktionsjuggen, Farfar Flodin, Redaktör Pol Pot, Kristainsson o Lilleringart.
Och förr om åren var det rätt patetiska frågestunder med en Lars Gunnar Björklund som fick hållas, aldrig läste på o alltid ställde samma frågor år efter år till tränarna.
Jag minns att Erik Hamrén fick ett tokspel när Björklund för tredje året i rad bara ville skämta om "den där shejken ni har som pytsar upp en massa deg" o inte prata fotboll överhuvudtaget.
Nu är det mycket bättre, även om dagens utfrågare…Patrick Walker o Andreas Alm…ibland vecklade in jäääääättelånga frågor som oftast gick ut på något de ville berätta att de visste, om Sundsvalls uppspel eller Gefles yttermittfältspositioner.
Men va fan; det var fotboll o oftast rätt intressant.
Tränarna har dessutom blivit klasser bättre med media o idag finns det få som sitter o mumlar, de har fått lära sig värdet att berätta någonting.
Det fanns guldkorn som gamle Prahl, Giffarnas Roar, David Wilson o några till.
Sen Janne Andersson i en klass för sig över dem som underhållare.
Men ingen i närheten av Markaryds svar på Robert Gustafsson; Nanne Bergstrand, bondkomikens mästare.
Lång dag, intressant dag.
***
Risp rätt in i det "riktiga" landslaget, förvisso eftersom Petter Hansson fått ledigt (barnafödande…ja inte han, men hans fru).
Men ändå.
Där fick Granqvist, Antonsson o ett gäng andra mittbackar en rätt fet smäll rakt över käften.
***
Som väntat försatte Rasmus Lindgren alla sina chanser när han inte kom till Turkiet-matchen, på grund av skada (som dock var helt OK ett par dagar senare…).
Linderoth borta o Daniel Andersson utan en riktig match i kroppen på väldigt länge…ändå inte med i en 20-mannatrupp.
Jag är fullständigt övertygad om att förbundskaptenerna spelar Anders Svensson som defensiv mittfältare mot brassarna.
***
Tack, tack, tack för alla mejl om tänkbara kändisar som kan spela fotboll o kanske kan vara något för TV-laget i sommar.
Tack också tilla alla er som föreslagit er själva, men enda chansen att ta sig in i laget utan "kändisstatus" är att köpa sig i in i laget…vi jagar sponsorer också.
Mejla till ekwall@tv4.se
***
Jag försöker se Californication, men är i övrigt rätt usel på sådana där utländska TV-serier.
Därför fattade jag ingenting när en Wentworth Miller steg upp på scen igår för att dela ut ett pris o det steg nån sorts sus i lokalen.
Han såg ut som någon helt vanlig trist marknadsavdelningskille i grå kostym o glasögon som skulle säga något spännande om hur många annonser man sålt der senaste kvartalet.
Brudarna stirrade blint eftersom han då alltså var nån lirare i Prison Break, som jag aldrig sett.
TV gör fan folk snyggare än verkligheten, synd att man aldrig fått känna av det.
Vad han sa?
Ingen aning, han hade flugits in till Sverige för att dela ut ett pris o säga några ord men ljudanläggningen var så usel att han mest stod på scen o rörde på munnen.
Och såg vilsekommen ut.
Jag är övertygad om att han undrade vad fan han gjorde där.

Annons
Publicerad 2008-03-19 18:44

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto