Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Rolle räddade Gais-spelarnas löner

Ekwalls blogg

Måndag 31 mars kl 15:23
Så många år i den här stan o jag hade ändå glömt; malmöiter gör som kineser o holländare, de drar fram på cykeln som om det vore hur naturligt som helst.
Kanske måste man komma bort ett tag för att upptäcka det…för så snart jag ser en vuxen människa komma på en cykel i Estocolmo är det nästan så att man pekar o utbrister "titta där kommer en kille cyklande".
Men i Malmö är det…o varför skulle det inte vara det…som den naturligaste sak i världen, man slänger benen över bajken o tar sig framåt…o de kommer liksom i stora horder som i Peking.
Idag lite med jackorna lite nonchalant uppknäppta, fladdrandes i vinden, ena handen på styret o mobilen mot örat.
Jag minns nu också att jag cyklade mest när jag bodde i Malmö, det var snabbt, smidigt, platt, enkelt o rätt safe.
I Estocolmo…där någon sosse bröt upp stora gator o på något vis filade in in "cykelbanor"…skulle jag aldrig våga.
Det är lite synd, det ser så nyttigt o lite avslappnande ut.
***
Blixtörsäljningen av Markus Halsti säger inte bara en hel del om Malmö FF:s panik när Lille Anders gick sönder, det säger nog väldigt mycket mer om Gais ekonomi.
När Rolle Nilsson lämnade göteborgarna fanns en oskriven lag om att han inte skulle värva från Gais…när det var tomt i kassaskrinet kunde han nog ha fått köpa precis vad han ville.
Gais är ett skönt gäng, men de har rätt få stora publiksiffror o egentligen är det klubbens ordförande som räddar upp ekonomin genom att själv gå in o sponsra med sina företag (en hel del rätt fräcka klädföretag, by the way).
Nu gjorde de istället ett klipp när de fick in Halsti utan transfer o skyfflade vidare honom för sju millar, vilken fattiglapp hade inte kunnat tänk sig att göra den affären?
***
Vi lunchtid var hela Lilla Torg smockat med lunchätande gäster på uteserveringarna.
Själv valde jag Koi.
Äta ute 31 mars med jacka av är tamejfan rätt mycket kontinenten.
***
Alla bloggar nu o texterna säger en hel del om personligheterna.
Jämför språket i Rydströms o Wernblooms bloggar exempelvis o du förstår vad jag menar.
Jag undrar hur länge Mild, Rehn o Co låter Wernblooms penna härja fritt…det är småkul o lite oskyldigt naket med hela grejen, men väldigt mycket gratis tändvätska för motståndarna att sätta upp på väggen i omklädninsgrummet.
***
Stort 1: Jag o Per Gessle på samma flight i morse…det kan förstås tyckas lite barnsligt, men va fan: han har varit en stor hjälte sen barnsben…jag brukade få slåss i skolan för att jag gillade Gessle o Abba o de tuffa killarna Sweet o Slade…o nu stod han bara där bakom mig i incheckningskön med en gitarr o allt.
Stort 2: Janne Josefsson ringde upp mig på mobilen idag, vilken jävla grej! Janne J! Han ville ha med mig i Debatt för att debattera den rätt tjatiga historien om Schulmans mejl. Jag sa att det kändes lite överstökat sen ett tag tillbaka men förstod givetvis att Schulmans gärna ville ha lite gratis PR för sin nya sajt o dess lansering…jag undrade sen om Janne verkligen hade gått på det PR-tricket, men han sa inte mycket mer än att han förstod att jag gärna avstod.
Halvstort: Eric Fischbein åt lunch på Koi samtidigt som jag. Inte i klass med Geslse o Janne J förstås, men han hade rätt diviga solbrillor som fick honom att se ut som en ganska svår fotbollsstjärna som en gång gjort några år i Milan. Solbrillor kan göra så mycket.
***
Faktaruta i dagens Getingen i samband med Gais Elfsborg:
"1-1 (83) M Dahlberg (E Ofere): Frispelad i straffområdet av Obolo, Säket avslut."
Kan man påstå att det blev LITE fel…?
***
Stadion nu, möte.
Hade jag haft en cykel hade jag tagit den.
Nu blir det taxi, min förhoppning är att chauffören ska hitta.
Jag tror det är 50/50.

Annons
Publicerad 2008-03-31 14:57

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto