POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
10å

Konstgräs är inte roten till allt ont

Lördag 10 maj kl 11:38
Av alla tänkbara ställen föddes jag på BB i – Landskrona, men mycket mer än så är det inte.
Jag har aldrig bott i stan på riktigt eftersom flyttlasset gick innan jag kunde säga "lampa".
Därför har jag ingen större koll mer än lite Bois o området runt Idrottsplatsen…så min promenad i LA downtown igår kändes som helt nya marker.
Slarv i packningsstressen och på jakt efter strumpor, jag hade inte så stora förhoppningar om Paul Smith (som har världens bästa strumpor) men halkade in i en affär på ett hörn som hette Marc där en rätt stissad butikschef prackade på mig de där rätt trista Falke-strumporna.
Det var i övrigt en rätt smådivig butik med smått o gott i en salig blandning…allt från Versace till ett hörn med proper tyngre konfektion, men jag hittade också sanslösa spetsskor av den svåraste graden Turkiet du kan komma.
Och därinne sprang jag först på bröderna Farneruds morsa, som jag träffat i en källarbar tillsammans med Magda Graf under en klassisk afton i japanska Kobe 2002.
Sen även Hasan Cetinkaya som kände sig väl hemmastad i buriken, tjenis med ägarinnan och så.
Du kommer inte mycket närmare Stureplan än så i Landskrona.
***
På ett Öresundståg till Kalmar nu.
***
Jag håller inte helt med Rydström som sågar konstgräs i dagens krönika i Getingen.
Alla underlag är nämligen inte som perfekta naturgräsplaner, vilket många ibland tycks tro.
Jag ser fotboll….o spelar, om det nu skulle vara så…hellre på konstgräs än den äng som finns på Starke Arvid i Ljungskile.
Jag ser hellre bra fotboll på konstgräs än på en hård o regnblöt matta.
Vad jag vill säga är att alla underlag är inte identiska, spelare har alltid fått lära sig att anpassa kropp, timing, rörelsemönster beroende på underlag.
Och allt går att överarbeta i hjärnan så att det till slut blir negativt, oavsett vad o hur man gör det.
När Valencia o Fiorentina var i Borås så tränade de en timme på Borås Arena, inget tjafs o gnäll…"det här får duga, jämnt o bra", sas det o sen vann de utan problem dagen efter.
När Kalmar FF var i Borås sa de nej till vattning (bägge lagen måste numera ta det beslutet inför en match) eftersom de sannolikt trodde att det skulle gynna Rydströms gäng.
När sanningen är att en torr konstgräsmatta…som den i Borås…är väldigt mycket mest konstgräs.
En lite blötare däremot, lite mer likt naturgräs.
Men snart slipper vi debatten.
Snart har vi en helt ny generation som växt upp på konstgräs o som inte ser något konstigt med det, vant sig, anpassat sig, lärt sig.
Och då ska ni veta att det är i länder som Spanien, Frankrike, Turkiet etc som konstgräset finns i än högre utsträckning än i Sverige.
Hellre naturgräs, givetvis…när det är perfekt finns inget bättre.
Men konstgräset är inte roten till all ont bara för att det går lite för fort.
***
Kvällen avslutades med en enkel calva på en uteservering i ett sommarkvällskönt Landskorna med kommunfullmäktiges ordförande.
Han hade fixat bordet på Speakers Corner.
Det var inga problem…han ägde stället.
***
Nu är det bara några dagar kvar innan alla allsvenska fotbollsspelare är friska igen o kan köra för fullt med skivstänger, inläggsövningar o 70/20 i skogen.
De slipper spela matcher!
***
Ibland år man sådana här mejl o blir alldeles stum, det här från Ahmed Hersi:

"Tja man,

Tänkte bara kolla en grej med dig, först skriver hur mkt som helst om din nya jävla bil för att sedan skriva "jag förstår fortfarande inte varför det är intressant att JAG har köpt en ny bil"..hur ska du ha d min vän? Om jag får säga d själv försöker du bara "boosta" upp din c-kändis status.
Och jag vet att d här mailet kan tolkas hatiskt men ¨så är inte fallet. Bara lite trött på allt icke-fotboll relaterat som du skriver om, bl.a din dotter och allt namedroppande på märkeskläder du äger. Lite patetiskt för din ålder, eller? Det senare förtås. Att du verkar älska din dotter något enormt är hedersvärt men knappast märkvärdigt som du verkar vilja få d till ibland.
Antagligen tar du inte med detta mail på din blogg för att allt för många skulle hålla med men fuck it, så länge du vet om d e jag nöjd!
"Svår Fred Perry kofta"

SVAR: Herregud, du läser en blogg. Slå upp det i en bok eller nåt o du förstår säkert. Jag orkar inte förklara.

***
Bladet tycker alltså nu att Schulmans grejer är sådant de vill publicera i sin tidning, det är Bladets grej, deras bedömning av vad som är journalistiskt motiverat att publicera.
Däremot är det ju humor när Bladetchefen Olof Brundin försöker med något i stil med att "de som blivit lurade av Schulman bjuder på sig själv o låter oss publicera…bla bla bla" i en krönika.
Bullshit!
Brundin ringde mig o frågade vad jag tyckte om att de skulle köra en publicering o jag sa då: "Du får göra som du vill, det är din tidning men jag tycker inte att det är värt att publicera…vad ska jag göra åt det?".
Ungefär så mycket "bjuda på sig själv".
Den fetaste bluffen är dock att de som fick de där falska mejlen skulle ha blivit underrättade direkt…det gick oftast flera dagar innan någon fick något o sen var skadan skedd, rykten utspridda, skitsnacket igång…så tro inte något annat.
Jag förmodar att Brundin skiter i sånt.
Tidningen måste ju innehålla sånt som är kvalitet, skitsamma hur det blivit till.
***
Inte kan väl Wigan? Eller?
***
…och då har jag inte ens nämn Fredrikskans långhåriga gräsmatta.
Det har däremot andra gjort en hel del.
I det sammanhanget finns det en o annan (inga namn) som konstaterat att det blivit för mycket snack om underlaget.
Som sagt.
***
Söndag kvar.
Sen semester.

Publicerad 2008-05-10 kl 11:36
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå