POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
11å

Då var det inget fel på Hasse Borg

Du kommer inte undan Idol 2008 med en 9-åring i TV-soffan en fredagkväll.
Och du kommer inte undan "de där" frågorna om det är ABBA-tema.
"Varför hade de sådana där kläder på sig för?", du svarar "för att det var lite coolt att ha sådana på den tiden" o du får alltid, alltid, alltid tillbaka: "varför då?".
Hur fan svarar man på det?
Wilma, 9 år, är ju just 9 år o det poppar upp ett uns av ironisk touch lite här o där numera, sånt tar sin tid för barn att förstå…av mejl man får ibland kommer du till insikt att det finns fullvuxna som inte lyckas koppla det här med ironi, men det är en annan sak.
Jag vet inte riktigt hur jag ska ta att Wilma, 9 år, börjar inse sådant som händer, liksom på riktigt. Och sådant som har varit, dessutom.
När jag sa att en av Idol-deltagarna rörde sig lite väl stelt kontrade hon direkt med "ska du säga!"
"Vad menar du då", undrade jag, låtsatsoförstående.
"I Lets’s Dance!", svarade Wilma, 9 år, benhårt.
"Jag var väl inte SÅÅ stel?".
"Jo, det var du pappa".
Det är i sådana stunder man för ett ögonblick kan ångra att man lärt barnet att alltid vara uppriktig.
***
Jo, jag har alla tänkbara TV-kanaler så att jag ska kunna hänga med i jobbet så mycket som möjligt…även om två kanaler just nu har försvunnit ut i rymden för att de bytte namn…men hur jag än försökte orkade jag inte samla kraft för Halmstad-Sundsvall eller Örebro-Gais.
Jag har inget emot något lag eller någon match, men ändå: det finns gränser för hur mycket fotboll man pallar.
***
Zlatans hugg på Malmö FF:s Hasse Borg o Bengt Madsen i Svenska Fan klipp kändes som det kom djupt från en tagg i hjärtat.
Han får såklart tycka vad han vill om Borg/Madsen o varken jag eller någon annan utifrån har förstås en insikt i hur det eknomiska spelet såg ut när Zlatan såldes…för det är såklart där skon klämmer även om vi kanske aldrig får veta sanningen.
Jag minns flera intervjuer där Zlatan flera gånger sa att utan Hasse Borg hade "jag aldrig varit där jag är idag", även långt efter det att han skrivit på för Ajax…något radikalt måste ha hänt därefter.
Alla vet vi att MFF underpresterat de senaste åren, jag hävdar fortfarande att de inte har eller har haft en tillräckligt bra trupp (o där är ju en styrelse o en sportchef i allra högsta grad inblandad)…de har misslyckats kapitalt med alltför många värvningar o idag har de en trupp som jag anser är någonstans mellan 7:a-10:a i allsvenskan.
En bra allsvensk trupp hade Malmö när de…efter en sväng i Superettan för inte så länge sen…vann sitt SM-guld.
Det var samma ledning den gången också, som vi minns.
Men det är lätt att glömma, det är ju det.
***
Jag kan ju inget om musik, men den yngsta Idol-killen SLAKTADE sannerligen sin ABBA-låt med falsksång, jag hävdade att det var bland det sämsta jag sett i Idol under alla årens finaler o då sa juryn att det var; "bra!".
När ska jag lära mig något om musik?
***
Humor när Bladets Niva recenserar sjukt "underhållande" sportböcker o placerar den coffe-table-bok som jag, fotografen Peter Widing o Bombaren gjorde för över tio år sen, på 4:e plats.
Jag fattar inte riktigt hur Niva orkar läsa alla dessa böcker…killen reser ju ständigt runt, skriver lååååånga drapor i varenda Bladet o är med i studios här där…Nivas privatliv är nog fan inte som Snickarens precis, om vi säger så.
Nu tog det kanske inte så lång tid att "läsa" vår bok om Bombaren. Det var en coffee-table o alla ni som sett er Seinfeld vet hur underskattad en coffee-table-bok är…det är mest glassiga bilder o bilderna som Widdddding tog (o tar) var fantastiska, vi ville göra något annorlunda o Bombaren gillade idén.
"Vem vill ha en sån bok", undrade Niva.
Tja, det var ju ett tag sen.
Då…strax efter 1994…var Bombaren ganska het i stugorna, om Niva inte minns.
Shit the same, kul "recension" på sitt sätt o när jag ändå är inne på ämnet så kan jag rekommdera Hristo Stoichkovs egen coffee-table-bok som jag köpte på en marknad i Sofia för 20 euro.
Där talar vi svår coffee-table!
Det är oändligt antal bilder i en bok fet som en halv tegelsten med bildtexter…sanslöst divigt…på bulgariska, engelska o spanska.
Jag älskar bilderna på Hristos dyrbara o stora samling av – machetes.
Boken är en av mina mest uppskattade ägodelar.
***
Lördag går guldstriden vidare med en ny akt.
Kalmar åker till Stockholm Stadion o ni minns kanske att även första mötet TV-sändes?
Rajalaksos klassiska utbrott efter utvisning.
Nya tider nu.

Publicerad 2008-10-25 kl 00:05
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto