POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
10å

Nu vet vi varför Keene hamnade i Sverige!

November snart: det går inte att komma undan o vad vi än försöker tänka så har vi världens i särklass mest osexiga månad framför oss.
Det är när man sitter i sin miljöbil på väg från Apple Bay till Sportpanelen i Nyhetsmorgon…efter att ha lämnat Fyrans lokaler fem timmar senare…som du vet att du lever, svårt mörbultad.
Men lite skönt höst-sol-dis fixar snabbt till en palett av vackert skimrande röd-gul-brunt…några tappra kvar på grenar, andra rätt snyggt smyckade längs trottoarer…o en friskhet i luften gör att du ändå uthärdar oktober.
Men november, det är som att spatsera rakt in i ett Island, låsa dörren o möjligtvis få bada i ett surt luktande Blå Lagunen en fredag eller två.
December är lite hallabaloo med sittningar, glada barn o resa långt som fan, februari går fort o i mars skönjar du ljuset igen.
Januari är ett annat välkänt helvete, men då är det drygt två veckor handbollsmästerskap vilket förgyller, i år i Kroatien.
November, däremot, borde tamejfan vara olagligt.
***
När Johan Karlsson…Horn/Hycklinge!…fortsatte sin senaste succématch med att dra in en volley på Ullevi från 25 meter då tänkte jag: det är nog Elfsborgs år i år ändå.
Men gulsvart stod aldrig pall för trycket.
Och framförallt inte för IFK Göteborg.
Trots att Hegerfors ville hävda annat i morgonens panel så har ju Kalmar lättaste programmet…Gefle o Norrköping hemma står på tur.
Champagnen kan läggas på kylning hos Ernestos.
***
IFK Göteborg spurtar som förra året o visst var det en snygg frispark av Wernbloom.
Men jag tycker Wiland gjorde ett sånt där misstag som många målisar gör på "farliga" frisparkar: för mycket folk i muren.
Nu blev muren istället ett "anfallsvapen".
Elfsborgsmålvakten såg ju inte ett skit innan det var för sent.
***
Olsson skriver i sin krönika i Getingen att han ville köra upp en mikrofon i arslet på en kille som vill vara anonym, men vi kan kalla honom Hyland – för att de som har åkt ur Idol måste sjunga en sväng till.
Det kan man ju tycka som man vill om, det är inte det.
Så här: Nog för att Hyland säkert kan bestämma vilket diskmedel man ska använda i TV4:s restaurang eller vilka färger tjejerna i Fyrans växel ska ha på nagel-lacket.
Men Freemantle…som äger o bestämmer över formatet Idol…rår han inte på.
Det gör ingen…inte Bush eller Obama, inte Adam eller Gry, inte Alex eller Katrin, inte Pekkari eller Svanberg, inte ens Marcus Birro eller en kille som vill vara anonym, men vi kan kalla honom Hyland.
Säger Simon Cowell att deltagarna i Idol över hela världen ska bajsa på scen när de åkt ut, då är det det som gäller.
Där är tidningsvärlden lättare, där gör man lite som man själv vill.
***
När vi ändå är i tidningsdjungeln var det ju nästan löjeväckande (tjänstefel?) att Bladet fullständigt ignorerade nyheten om Ljungans övergång till Seattle…jag menar, tillomed Skånska Dagbladet o SvT (!) hann konfirmera nyheten innan Bladet tyckte det var värt att notera.
Bara för att man är tvåa på bollen…det händer ju verkligen alla ganska ofta i den här branschen…så behöver man ju inte vara så stursk att man undanhåller intressanta nyheter (för det var väl ändå det här) för läsarna?
Däremot har storyn om min avslutningsfråga till Viktor Elm efter lördagens Tipslördagmatch legat uppe på Bladets nät så länge som möjligt för att inhösta så många anonyma kommentarer som möjligt.
***
Det här är helt underbart…vi körde min you tube-favorit med Redknapp…du måste se, helt underbar…i gårdagens Fotbollskanalen Europa o efteråt messar Mathias Svensson att det är James Keene som jävlas med Redknapp.
Nu vet vi varför Gais o Elfsborg fick honom så billigt…
***
Gefle fixar nog minst kval.
***
Det känns inte precis som om Hammarby o Djurgården har ståått upp, enade som ett lag.
Snarare som spillror.
***
"No wonder he is in the fucking Reserves…"
Ha, ha, ha…det är så bra.
**
Jag vet inte vad det här mejlet från Johan Paulson säger, mer än att ironi inte bara är svårt för barn:

ironi
Jonas Paulson [jonas@terminalwest.se]
Till: Ekwall
Kopia:
Bifogade filer:

Det är roligt att läsa om hur du beklagar dig över att folk inte förstår din ironi (icke ironiskt). Då det snarare bevisar på hur svårt ironi är i skriven form, särskilt då den som skriver inte är en jättefena på svenska språket (inte heller ironiskt). Kanske skulle du dra ner på dina fyndiga ironi (ironiskt), och istället fokusera på att skriva vad du egentligen menar.
***
Det här är i alla fall inte menat som ironi; nu drar jag till Ljungskile o tycker det ska bli kul.
Det är vad jag egentligen menar, för att tala klarspråk.

Publicerad 2008-10-27 kl 12:59
Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå