POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
11å

Bara Undici-mannen finns kvar…

Elvan bommas igen, beslutet kom via mejl från Brollan idag o det känns trist.
Brolin la ner sin själ (o en hel del pengar) i detta verk o han ville verkligen skapa något…när det gick lite knackigt i början var han som han var som spelare; lite tjurig, vägrade ge upp o hittade smarta lösningar som gav resultat.
Elvan var inte ett så förbannat flashigt o även om det tenderade att bli lite väl mycket Golden Hits-varning på senare tid så hade du sällan tråkigt på Elvan…fråga gärna Undici-mannen.
Det perfekta stället för raka rör o en efterfest – var går man nu efter Fotbollsgalor?
Jag är alldeles för dåligt insatt i detaljfrågorna för att ifrågasätta beslutat att stänga även om det känns som om någon ville statuera exempel mot ett känt namn, stavas: J-a-n-t-e.
Men vad vet jag om myndigheter.
Det jag vet är att det aldrig var mera stökigt eller fler helrör på borden än det varit på andra ställen i stan.
Det enda som var lite upprörande var att det var tämligen lättraggat, men det var smällar man fick ta.
***
Missa inte Filip Hammar i senaste Ekwall vs Lundh
Underhållning på sitt sätt o lite annorlunda infallsvinklar…älskar Hammars beskrivning av Lagerbäck o Söderberg i en taxfreebutik efter EM 2000.
***
Än en gång; när vi yvas över Albin Ekdals sensationella start i Juventus o för den delen över Jonas Olssons förvandling till Premier League-spelare så fortsätter Martin Olsson att platsa i Blackburns Premiership-lag.
Det låter inte så glassigt, men det är likväl minst lika remarkabelt.
Jämför: landslagsmannen Fredrik Stoor har stundtals svårt att ta en plats på Fulhams bänk.
***
Jag som kan mitt VM 1974 tycker förstås att det är lite häftigt att Grzegorz Lato är i ropet igen.
***
Jag har fortfarande inte riktigt förstått om killen som Långe Lundh debatterade med i Kvällsöppet var Ranelid eller någon som nyss landat från Mars.
***
Efter Nannskogs senaste Oslo-äventyr blir han alltmer en man som smälter in i landslagets sfär…not!
***
Efter debatteriet är det intressant att alla människor som verkligen avskyr det hårda klimat som ibland kan förekomma i vissa medier, alltid är de som skriker högst, värst o vidrigast.
Dock helst anonymt förstås.
Och rätt intressant att alla som anser sig vara förmer för att läsa kvällisar o se TV4 ändå verkar vara de som konsumerar mest o flest texter, bloggar o program.
Någon skrev hos Undici-mannen, vilket var träffande – ungefär så här : "istället för att ha stake nog att strunta i det som de avskyr o sitta i sitt hörn o runka till Filter."
Jag tycker journalister ofta gör fel, men jag avskyr generaliseringar om att allt eller alla skulle vara på ett visst sätt.
Det är som att säga att alla friidrottare är dopade, att alla hantverkare kommer tre dagar för sent o tar för mycket betalt, att alla bilhandlare bluffar, att alla politiker ljuger eller att alla idrottsstjärnor kör packade.
Det stämmer till viss del, men inte på alla.
***
Patrik Tillman mejlar kul:

Tjena Patrick,
Den där ”fästningen” du gick till är egentligen en ”skans” och just den som du besökte heter Skansen Krona och ligger i stadsdelen Linné (på gränsen till Haga dock). Skansarna användes för att hålla danskarna borta från älvinloppet till Göteborg… Men en skåning släppte dom tydligen förbi!!! Det är ju för dåligt asså…

SVAR:Ha, ha…tack för infon, det finns inte en dansk jag känner som hade orkat den trappan…så det på det viset var det ett smart bygge.
***
Jag vet att Gazellen o Lagerbäck ibland hävdat att de KAN sitt jobb o det känns lite konstigt att så många försöker förklara för dom hur man ska göra när man inte ständigt påpekar hur ens tandläkare ska utföra sitt hantverk, till exempel.
Jag känner väl att jämförelsen haltar något, fotbollen engagerar så mycket dessutom att det är ofrånkomligt att många vill tycka mycket.
Vi journalister kan vara lika känsliga…när vi blir kritiserade slår vi oftast ifrån oss.
Det kan ju också bero på att vi anser att vi känner att vi kan det här yrket lite bättre än många andra…ungefär som en snickare om snickeri, en kock om mat, en dirigent om violiner eller en datatekniker om datorer.
Men det betyder ju inte att det alltid kommer att finnas åsikter.
Eller säg så här; det kommer alltid att finnas tusentals "förbundskaptener" i det här landet men frågan är om det inte finns tre gånger så många "journalister".
***
Fredag i festens tecken, först Halloween-party med Wilma, 9 år, o huset fullt av barn.
Sen Adam Alsings 40-årsksiva, efterhand också i ett hus fullt med "barn".
Jag ser verkligen fram emot det.

Publicerad 2008-10-30 kl 21:49
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto