Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Jag, en delfinunge?

Simfolket attackerar!
Efter Det Stora Avslöjandet vill nu halva sim-Sverige lära mig att simma.
Vilket förstås är tacknämligt på alla vis.
Intressant också att Livräddningssällskapet betonar att upp emot en tredjedel av Sveriges vuxna befolkning inte "kan simma", enligt normen "simkunnig": exempelvis 200 meter.
Eller att simförbundet…som gärna vill hjälpa… hälsar att de tidigare lärt delfinernas ungar simma i Kolmården…men det sista jag känner som just idag är som en delfinunge.

En Niklas Andersson går så långt att han vill göra TV av hela grejen, se detta mejl:

"Hej Patrick,
För en som hela säsongen kallat "Stjärnor på is" för "Let’s skate" eftersom det känts som en dålig kopia på "Let’s dance" ger ju avslöjandet om dina bristfälliga simkunskaper i kvällisarna en självklar idé till ännu en uppföljare: Let’s swim!
Tänk ett tiotal B- och C-kändisar som inte kan simma (eller i alla fall näst intill om de är svåra att hitta). Målet är att de skall lära sig simma så bra/fort som möjligt under typ 8 veckors hårdträning som leds av "gamla" simstjärnor som exempelvis Anders Holmertz(crawl), Bengt Baron(rygg), Lars Frölander (fjäril) och Emma Igelström (bröst). De skall lära sig alla simsätten och efter några inledande träningsveckor börjar utslagningen i direkt tävlan. Sämst tid på exempelvis 100m bröst åker ut. Nästa vecka 100m rygg. Ingen idiotisk jury behövs (billigare produktion), men programmet leds av en entusiastisk Gunde med Hans Chrunak som sidekick. Intäkter från telefon måste man ju ha så förslagsvis får man ringa in på sin favorit varvid de med mest röster kan få bonussekunder inför loppet (5, 4, 3 etc).
I sista avsnittet avgörs allt mellan de kvarvarande med 400m medley….
Kanske lite tunn avslutning för ett helt program, men det får man jobba vidare på lite.
Vad tror du? Något att lägga fram på nästa produktionsmöte?
Mvh
Niklas
"

Ja, herregud.
Imorgon drar jag till Kroatien, handbolls-VM.
Under ett sådant VM – på Island 1995 – kastade Johan Pettersson, Staffan Olsson och Slangen Wislander – mig i en djup pool utan vetskapen om mina simkunskaper.
Nu hoppas jag att den nya generationen vet bättre.

Men tack så länge för alal simerbjudande.
Jag lovar ta tag i det när jag kommer hem.

Publicerad 2009-01-14 kl 11:21
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons