Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

System rensat med en präktig Lundellare

Det var fullt på Peoples, så det fick bli ganska nya Garden där vi inledde med nåt som Lundell säkert hade beskrivit som "kryddat med johannesört", capresen till förrätt, körde saltimbocca som varmrätt och en svår tiramisu som avslutning.
Sen blev det som det blev.
Jag behövde en enklare rensning av systemet; det är ju inte Estocolmo det här och vi fick en känsla av att det var utfärdat utegångsförbud i Zagreb downtown, men vi hittade till slut en smått folktom bar för en simpel GT och landade därefter på det Hemingway som det norska handbollsförbundet hyrt in sig på.
För när Sverige åt en enklare avslutningsmiddag på prisvärda Boban så slog alltså norrmännen till med att hyra stans bästa nattklubb…ett av många exempel på att handbollen är en angelägenhet för HELA Norge, liksom det är för HELA Danmark, och inte bara en rolig grej i samband med varje mästerskap.
Skitsamma.
Rensning fick det bli.
Systemet behövde en sådan.
Och jag tycker nog att Zagreb ser något mindre grått ut när jag blickar ut över den parkeringsplats som förgyllt min utsikt i en vecka.
Trots att vi inte har sett en himmel sen vi åkte in i en tunnel någonstans på väg från Split.
***
När Emra Tahirovic nu provspelar för Nordsjälland så vet vi förstås att det bara är ett enklare avstamp innan han hamnar i någon av de stora klubbarna i England, Spanien eller Italien.
***
Det som händer i Malmös ishockey framstår ju mest som ett stort skämt.
Och utan att vara direkt insatt i problematiken så finns det en sak att säga om Percy Nilsson; han såg alltid till att göra rätt för sig, han betalade varenda räkning och lön, han satsade 100 miljoner i klubben, han såg till att bygga en helt ny arena.
Det är möjligt att han haft för många fingrar i olika syltburkar, men det känns lite underligt att beskylla Percy för att en klubb går i graven nu…när han räddat samma klubb från begravning flera gånger om.
***
Vitesse Arnhem låter rätt lagom för Lasse Nilsson.
***
Under en intressant diskussion igår med Axnér kom vi fram till att HD:s Marjan Svab är en stark krönikör som skvalpar omkring på en alldeles för liten tidning.
***
…om den där "kryddat med johannesört" inte rensade ett system, då gör inget det!
***
Jag vet ännu inte om Henke Larssons tränat pass nr 2 med Helsingborg, för jag har inte sett några rubriker.
Däremot vet vi väl fortfarande ingenting om Henkes vara eller icke vara i vare sig HIF eller fotbollen eller…för den delen…innebandyn?
Men om jag förstått allting rätt lirade han innebandymatch mot Strovreta i Elitserien igår.
Känns en bra bit från en VM-kvalmatch mot Portugal i Porto, om du frågar mig.
***
Det blir bara pateteiskt när ansvariga för Let’s Dance likt ett mantra återupprepar att deltagarna rekommenderas att träna åtta timmar i veckan.
Alla vet att åtta timmar i veckan inte skulle räcka någonstans i rymden för att göra ett vettigt dansprogram.
Inte om TV4 vill få folk utan tidigare danserfarenhet att lära sig en dans på en vecka, det är komplett omöjligt.
Åtta timmar i veckan är ungefär vad det tar att få kläder fixade hos stylisten, gå igenom en koreografi, göra TV-inslag och sitta och vänta på kamerarepetitioner…resten av tiden ska du lägga på att lära dig att dansa och leva ett vanligt liv.
Jag gnäller inte över det, alla som ställer upp…i alla fall när jag var med…gör det för en rolig grej och inser att det tar sin tid, även om de flesta inte kan förutse vilket mentalt tryck det kan bli.
Även om jag, Brandeby, Mårten Andersson och Harald Treutiger tog det för vad det var och kunde garva åt hela grejen (andra var NÅGOT mer seriösa, typ…) så blir det inga åtta timmar i veckan. Det räcker inte med det dubbla någon gång.
Så att komma dragandes med "det enda vi rekommenderar är träning i minst åtta timmar i veckan" är i det närmaste skamligt.
Alla vet…inte minst produktionsbolag och TV4…att det kräver väldigt mycket mer än så.
Annars blir det inget "bra" TV-program.
Och…som många säkert börjat inse…det kan inte alltid vara det viktigaste.
***
I kväll lyfter ett tak i en arena i Zagreb.
Jag är där.
Det känns som en ynnest.

Publicerad 2009-01-30 kl 12:29
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons