Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Omkörd av Lindeborg och Pelle Nyström

Ekwalls blogg

Wernersson, Pelle Nyström och Lindeborg intar scenen igen när Fyran nu släpper Fotbollsmåndag på kort karens till konkurrentklubben och det är så det fungerar i TV-världen.
Ena dagen har du storsatsning på 50 matcher om året, magasin och stora trumman, den andra står du utanför en arena och får lämna kameran hemma och den tredje får du vara nöjd med lite strömatcher från Borås eller Stockholm några lördagar om året.
Jag vet, jag har varit med om både det ena och det tredje.
Om 30 allsvenska måndagsomgångar är mer eller mindre värt än ett halvt friidrotts-VM och ett helt EM har jag ingen aning om, det finns folk på Fyran…liksom på alla andra arbetsplatser…som vet hur man räknar ut vad saker och ting har för värde.
(Men ett delat friidrotts-VM dödförklarades senast det begav sig och friidrottsmästerskap är väldigt svårbemästrat i reklamfinansierad kanal med de reklamregler TV4 lever under, men sånt glöms också rätt kvickt).
Jag älskar att jobba med den allsvenska fotbollen, jag kommer att sakna arenabesöken enormt.
Så här; den allsvenska fotbollsmenyn på måndagar var ibland bedrövlig med omgångar där enstaka matcher spelades, som var typ Ljungskile-Gefle…."ingen" tittade på Fotbollsmåndag av flera skäl och ett var att det gick försent och du får inte in ett program om allsvensk fotboll i TV4 på prime time en vardag (de som räknar pengar skulle betrakta det som harakiri) och vi får inte glömma att SvT hade starkt dalande siffror för sitt gamla Fotbollskväll på den tiden.
Ibland är kanske inte allsvensk fotboll en måndagkväll så förbannat sexigt för den stora skaran.
Shit the same.
Jag gillar det, brinner för det och därför känns det trist.
Jag har inga problem att erkänna det.
***
När vi ändå är inne på ämnet så slår förstås Bladet till med nyheten om att Viasat ska köra den revolutionerande nyheten att de ska HA EN STUDIO på plats på någon av de kommande Champions League-matcherna.
Jag har inget emot den satsningen, för jag gillar både Champions, Guds Son, Strömberg och studio på plats men EN STUDIO PÅ PLATS känns inte direkt som en nyhet värt glädjerubriken "Viasat-sa", EN STUDIO PÅ PLATS har hänt i TV förut…du behöver bara gå till EM senast då Guds Son och Backe stod i EN STUDIO PÅ PLATS i Österrike.
Däremot var det hot news att Guds Son nu gör både studio och kommenterar matcherna (på tal om Via-satsning), så där fick Henke Strömblad lite att smaka på…han har väl kommenterat nästan alla huvudmatcher från CL de senaste åren.
Men den vinkeln tyckte inte Bladet var lika festlig att slå upp.
***
Norge, vilket land.
Bara du erkänner att du deltar i narkotikahandeln så slipper du straff – se HÄR.
***
Jag vet, TV4 ligger med Getingen.
Big time, på alla ställen och alla tänkbara ställningar….herregud, mina intervjuprogram presenteras på Getingens website som om det var Getingen som hade tagit fram programmen, som om "Ekwall" var anlitad av tidningen.
Men det är ju ett helt öppet liggande, alla vet.
Det är när Bladet låtsas smygligga med Viasat-sa som det blir lite barnsligt.
Och ibland är det kul att haka upp sig på nåt.
***
Pavlytjenko sågar engelsk mat och engelska brudar – se HÄR.
Som om maten skulle vara så mycket bättre i Ryssland.
Det andra däremot, där finns det ingen som kan konkurrera.
***
Imorgon bitti (08:30) gästar jag Rix Morgonzoo med Fylking och Co.
Ingen riktigt aning om vad som står på agendan.
Jag får förbereda mig på allt.
Som det är lite i en av värld av TV-rättigheter.

Annons
Publicerad 2009-02-17 20:01

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto