Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Zlatan har visst levererat i stora matcher förut

Ekwalls blogg

Jag var lite rädd för det, som ni vet men det var ju inget ovanligt; ballongen pumpades stenhårt, lyfte aldrig, bara pös lite smått då och då.
Även om Cristiano Ronaldos första halvlek var värd en del av Viasat Fotboll-fakturan…jag vill INTE se DEN Ronaldo mot en Erik Edman i Graz-form i slutet på mars…så var det rätt stängt i butiken.
Inters stora hot, Zlatan Ibrahimovic…14 mål under säsongen, näste bäste har gjort fem…hamnade sådär låst i stillastående dribblingsnummer ute i ett hörn som vi sett flera gånger förut och då vinner inte Internazionale några Champions League, as simple as that.
***
Viasatsas "amerikanska" studio var alltså en handmick o ståplats på en läktare och jag tyckte att deras Champions League-sändning utan Guds Son i den riktiga studion tappade enormt mycket tyngd (även om Ola A var ett strålande tillskott).
Men jag satt mest likt en sur gammal TV-tittare och retade upp mig på att jag inte fick några pling i rutan, resultat från de andra matcherna.
Trädstammen lät meddela att det bara gick att få i TV6.
Men, va fan; om jag nu har pröjsat för Viasat Fotboll så behöver jag ju inte lockas till någon titt i gratiskanal.
Då vill jag ju ha samma enkla tittarservice som om jag skulle få om jag valde en sämre match i en kanal som jag INTE betalar för.
***
Barcelona var alltså inte så överlägsna Lyon, som så många trodde.
***
Världens till synes mest okänsliga dansk…som jag har sett…hamnade alltså i – Arsenal.
***
Nu skriver vi alltså 2009 och fortfarande kan TV-kanaler inte få ordning på kommentatorsljudet från en fotbollsarena i Europa.
Ni har hört det i alla kanaler och våra färskaste exempel är från kvällens match på San Siro då ljudet kom sekunderna efter och från Inter-Milan i Canal+ då Lasse Granqvist låg sekunder före, vilket ju hundra gånger värre.
Vi lever i en nutid så du kan koppla upp dig överallt och SE den du pratar med, du kan komma från Ockelbo och få gifta dig kungligt men du kan alltså inte få ljud och bild att överensstämma från något vi haft i vår TV sen slutet på 50-talet: en direktsänd fotbollsmatch.
***
Det är inte bara sanning att Zlatan Ibrahimovic inte levererat i stora fotbollsmatcher.
Landskamper måste också räknas.
Jag kan lätt räkna upp ett par väldigt viktiga och i sammanhanget STORA matcher som vi sett honom leverera i…Grekland i EM senast, Italien i Portugal-EM och Ungern i kvalmötet på bortaplan.
***
Varför får jag inget pling i rutan…herregud, jag måste skaffa mig ett liv igen.

Annons
Publicerad 2009-02-25 00:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto