Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ibland kräks jag på filmandet i La Liga

Ekwalls blogg

Söndagar är ett race numera och lördagsutgångar blir numera lätträknade och i sådana fall en prövning; söndag är en lång dag, där huvudet måste vara med från lunchtid till strax efter midnatt…krönika ska fixas, bandas, redigeras och sen rakt på Fotbollskanalen Europa under hård ledning av Redaktionsjuggen, som mycket väl kan ha en dold laddad finkalibrig i byxlinningen.
Därför satt jag i min ensamhet, åt makaroner o köttbullar, såg Melodifestivalen och rundade av med Athletic Bilbao-Real Madrid.
Jag har inget mot vare sig sällskap eller ett röj på stan, men en lördagkväll helt själv framför TV:n har också sin charm.
***
Det är väl helt uppenbart att det är första gången som Valladolid fått det där faxet från Fotbollförbundet som säger att en av deras spelare KAN bli aktuell för landslagsuttagning.
Det brukar väl gå iväg till typ 30 olika klubbar.
Minns att det basunerades ut att Per Nilsson var uttagen i landslaget när Odd Grenland fick et likadant fax för något år sen.
Det är mycket möjligt att Henok Goitom blir uttagen i en landslagtrupp (inte minst mot Serbien, som jag skrivit tidigare), men säkert är det ju inte.
***
Jämfört med de andra stora ligorna så är Spanien i särklass värst när det gäller att "filma", teatraliskt överdriva och protestera mot ALLA domslut.
Ingen annanstans i världen kan vuxna män se så allvarligt dödsjuka ut som när La Liga-spelare får en smäll som kan jämställas med ett myggbett.
Atletic Bilbao-Real Madrid…en kaotisk match som domaren med tanke på omständigheterna hanterade väl…var hemsk i det avseendet.
Bilbaospelare låg ned och kved efter i stort sett varenda närkamp eller offensiv hörna, varenda repris visade att ett spädbarn hade kunnat stå upp.
När en storspelare som Iker Casillas knuffades idiotisk i bröstet av Yeste låg han på gräset och tog sig för – ansiktet.
Marcellos teatraliska flygtur vid straffen han fixade var en annan jobbig reprisbild.
Och jag inte förstå varför en storvuxen karl som Pepe måste lägga sig ned på gräset och ha väldigt ont när någon trampat honom på – fingrarna?
Ser de här spelarna repriserna efteråt och hur tänker de då? Tycker de inte att de är som små förkylningströtta barn? Eller känner de sig som stora starka vuxna helproffsiga fotbollsstjärnor?
Ledsen över mitt agg här.
Men de här avarterna måste fotbollen (och spelarna) försöka jobba bort.
***
Alla i Götet talar om hur bra Wanderson är i Gais i år.
Ni som läst er blogg minns hur jag hyllat brassen sen den dan han landade i Sverige.
Gör Wanderson en bra vår så har jag svårt att se hur Gais ska lyckas behålla honom över sommaren.
***
"Det bidde lite fel", sa SEB-donnan Falkengren.
No kidding!
Tagen med fingarna i syltburken och hade inte kunderna reagerat så här starkt så hade ingenting hänt.
Då hade hon fått ännu mer pengar att köpa leopardmönstrade knytblusar för.
Men jag tycker inte synd om Falkengren.
Hon har kvar sitt jobb och en sanslös lön.
***
Anders Svenssons mål mot Kalmar var ju ett sånt mål som bara Anders Svensson gör i svensk fotboll från det avståndet.
***
När Lagerbäck tippar att Elfsborg eller IFK Göteborg vinner allsvenskan så är han nog en bättre tippare än Tommy Söderberg.
Han trodde att Malmö FF skulle vinna allsvenskan samma år som de åkte ned i Superettan…
***
Efter Liverpools fantastiska vecka och efter Chelsea pånyttfödande så kan Premier League mycket väl bli en resa hela vägen in på mållinjen.
***
…annars var Bilbao-Real just en sådan match där du definitivt har täckning för att "allting hände".
***
Spelas det överhuvudtaget någon hockey att tala om i SM-slutspelet?
***
Som sagt; söndag nu.
Finns lite annat att göra.

Annons
Publicerad 2009-03-15 17:34

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto