Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ikväll tvättar jag Hammarbys svettiga fotbollskläder

Ekwalls blogg

Förbundets "upptaktsträff" inför allsvenskan är en tillställning som vi journalister håller högt.
Men jag har aldrig hört en människa yppa ett knyst om denna sammankomst i övrigt, aldrig hört en vanlig konsument ta ordet "upptaktsträff" i sin mun.
Internt, alltså…faktiskt lite Maranata på sina håll…men icke desto mindre en viktig dag i umgänget allsvenska klubbar-fotbollsjournalister.
Jag har bara missat en; när Wilma, 9 år, var på väg ut 1999, kände jag att det inte var läge att hänga på.
På den tiden var det High Chaparal med klassiska tillställningar på Finlandsbåtar; alla ingredienser där uti.
Sen har den "avkopplande" delen trappats ned och i år förlades hela godbiten till Estocolomo och Berns, för första gången utan därtillhörande middag och av Informationschefen inhyrd underhållning; typ singback med Jessica Andersson i Borås för ett par år sen, som fick det gubbigaste av väldet på middagen, säg 97 procent, att teckna en ansiktsfärg likt den Elfsborg har på sina reservdräkter.
***
250 gratisätare räknades in idag på bästa lunchen i upptaktsträffminne, däribland den glada och ständigt opartiska trion Undicimannen, Wegerup och Farbror Bank(se bilden) som satt vid det Bladet-bord där det fick ställas dit extrastolar för att få plats med alla.
Farbror Bank påpekade att han tog notan….yeah, right.
***
den tiden höll Lars-Gunnar Björklund i utfrågningarna och det gick mest ut på att göra tränarna skitförbannade med gamla sunkiga goddag-yxskaft-skämt och där Lars-Gunnars förberedelser handlade om att kasta en blick i en spalt om "nyförvärv" sekunderna innan tränaren kom till intervjumikrofonen.
Minns framförallt om hur han i tre år i rad bara tjatade putslustigt om "den där shejken, ska ni kasta in honom också…" så snart Öis tränare var på plats, vilket fick Eric Hamrén att få ett smärre utbrott.
Those were the days.
I år var Lasse Granqvist och Tommy Åström inhyrda av Svenska Fotbollförbundet och gjorde ett strålande jobb.
***
En förmiddag med tränarintervjuer, där Bosse Nilsson och Nanne Bergstrand dominerade fullständigt på scen…Nanne något sökt möjligtvis, så jag ger Nilsson "Best in Show" på poäng.
Han kan köra stand up hos Mårten Andersson om han blir av med jobbet.
***
Intressant i övrigt; när Stefan Rehn sa att han tycker det är positivt att ha spelare med i landslaget, för det lyfter killarna så sa Rolle Nilsson att Jimmy Touma (för mig heter han fortfarande så) skulle få svårt att ta en plats i premiärlaget för att han nyss varit på landslagsuppdrag.
Det är svårt att vara ung och bra i Malmö…är du bra blir du landslagsman, blir det svårare att ta en plats i startelvan.
***
Förr satt jag och Guds Son till bords med mästarna, vi sökte oss dit…sköna minnen från tiden med HBK:s Stickan Nilsson som talade klartext på oefterhärmlig bilhandlarmalmöitiska.
Nu hamnade jag på TV4-bord.
Och Guds Son med – Öis…det är nya tider.
***
Efter att ha varit på Årsta IP för ett allsvenskt förhandsjobb med Hammarbys sköna materialare Börje så kan jag konstatera att inget annat allsvenskt lag lever så sunkigt som Bajen.
Vi hade modernare och fräschare lokaler i BK Olympics division 2-lag på Lindängen 1984.
Det kan inte vara lätt för Bajen att locka till sig nya stjärnor till en "storklubb" och visa upp faciliteter på träningsanläggningen som om det var Magdeburg 1971.
Kanske att den nya killen från Moldavien tyckte det var modernt, men jag är inte helt säker.
Tog upp det med Lasse Eriksson och Tony Tiger idag och bägge höll med, tyckte det var kul att någon fick upp ögonen för hur dassigt de "levde".
***
Påmindes idag om att Viasatsa uppenbarligen häcklat mig före Portugalmatchen senast.
Jag har, av förklarliga skäl, inte sett det men vet nu vad det rörde sig om.
Sådant får man ta, mest humor…det kan lätt bli så när man har en blogg som läses.
Av många.
***
Redaktionsjuggen är så twitterförgiftad att han tillochmed börjat twittpica…där går min gräns.
***
Och efter att tvingats tvätta Hammarbys kläder i Lundbergs tvättstuga (det är sant!) så kan jag konstatera att Rami Shaaban bara använder kallingar från Armani, även när han lirar fotboll.
Det är fan klass!
(Se reportaget med Börje Lundberg ikväll)
***
Den matkåte Ölänningen, Herrn Smith, Lille Bruno och många andra sköna gamla kollegor på plats.
Även Matte Nyström, som släppte bomben, viskandes i mitt öra:
Jag har köpt nya skor!
Fotbollskväll är räddat.

Annons
Publicerad 2009-03-31 18:08

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto