Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tröttsamt med Ranelids ständiga svinhugg på Brolin

Ekwalls blogg

En attacksittning är också en Sittning.
Runt 00:15 var vi klara i studion med Fotbollskanalen Europa.
En kvart senare satt vi till bords på Sturehof med ostronfaten framför oss.
Sen; Sturecompagniet, Hells och hela den steken.
Långe Lundh tacklade av och cyklade hemåt likt en bolsjevik efter Sturehof, Ceulemans tog en överstegsfint framåt 02-kvisten men jag, Darling, Redaktionsjuggen, Darling och blixtinkallad da Silva stod distansen ut.
Och just sådana här mornar vill du ju inte gärna att solen ska stråla med all sin styrka rakt genom ett sovrumsfönster.
Men va fan; nya tag, flyg till Malmö snart.
***
Det blir en rätt lång säsong på Söderstadion.
***
Ranelid svinar ned Tomas Brolin med en gammal myt som Ranelid plockat upp då och då och gärna använder lite populistiskt här och där, han har gjort det i rätt många år nu och låter mest som en luggsliten papegoja på en pinne i en bur.
Förutom att Ranelid drar runt med ett 20 år gammalt citat som en rätt unken Se och Hör-megafon så har jag bara så svårt att se poängen.
Varför skulle Ranelid eller andra vara bättre och klokare människor för att de läser mer eller mindre svåra böcker?
Tomas Brolin mår vara som han är…vi är alla olika, inte minst herr Ranelid…men han var en fantastisk fotbollsspelare som 1994 förde Sverige till ett VM-brons och blev uttagen till VM:s All Star Team (sug gärna på alla ni unga som inte var med då och tänk; en svensk i ett VM-slutspels All Star-elva…när händer det igen?).
Lite respekt, please.
Men vi älskar uppenbarligen att respektlöst grisa ned våra gamla hjältar och Tomas Brolin är en av dem som fått oförtjänt mycket skit.
Se hur det räcker med att Fredrik Ljungberg gör en dålig match i en liga i USA för att korparna ska kraxa, se hur Anders Svensson helt plötsligt blev en spottkopp, hör hur "70-talets Zlatan"…dåtidens Golden Boy, den fantastiske fotbollsspelaren Ralf Edström…ska stå ut med all tänkbart jävelskapnär han som radioexpert har åsikter om huruvida fotollsspelare är bra eller dålig i en match.
För att bara ta några exempel.
Jag är så trött på den typen av respektlös häxjakt.
***
Det är det vanliga med Gefle såklart; de är så mycket bättre än vad alla tror?
***
Skitsamma vilket lag, vilket förbund eller vilken spelare som är inblandade…men det är väl solklart att det är underligt att Wilton får spela matcher för sitt "gamla" lag långt efter det att transferfönstret stängt och han skrivit på för ett nytt lag.
Vad ska vi annars med ett transferdeadline till?
Säg att Henke Larsson skriver på för Malmö FF i sommar men ändå fortsätter att lira för Helsingborg ett par matcher efter det att sista övergångsdagen gått förbi…ni fattar ju själva, det går ju inte.
Och vad händer om Wilton drar korsbandet i sin sista betydelselösa match för Qatargänget om ett par dagar EFTER det att han skrivit på och är Malmös spelare?
Vem tillhör han då?
Jag har inget emot att välkomna Wilton till svensk fotboll igen, snarare tvärtom, men håll med om att hela den här affären känns underlig i en fotbollsvärld så full av paragrafer och regler att du inte får spela match om du inte har en tröja instoppad i byxorna.
***
Resdags igen.
Allsvenskan igen.
Ny arena igen

Annons
Publicerad 2009-04-13 13:20

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto