Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Henke kom till Grimsta som om han vore på Nou Camp

Ekwalls blogg

Brommapojkarna en måndagkväll på Grimsta IP är humor; jag kom på mig själv stå och skratta hjärtligt i min ensamhet under pausen.
Inte så mycket åt spelet och inte alls åt "planen".
Det var nog mest en blandning av så mycket annat i denna arrangemangsresa tillbaka till tider då Grimsås och sånt spelade i näst högsta serien och gamla stjärnor åkte runt i parker och klackade mynt i bröstfickan.
Det finns en högljudd speaker på Grimsta som är underhållning på sitt sätt men bäst igår var ändå pausunderhållningen som först var nån sorts skolorkester där alla koncentrerade sig så hårt på att följa noterna att de såg ut som om de spelade på en begravning och där två stackare hade som uppgift att hålla upp en hemmasnickrad skylt med texten "Stockholms Kulturskola" så att vi skulle vara säkra på vem det var som stod där på en fotbollsplan, framför en läktare och trumpetade under en allsvensk match 2009.
Och; under hela matchen satt det en stollejocke sidan om mig på pressläktaren som kom i BP-ryggsäck, sa sig vara isländsk journalist (de brukar flocka kring just matcherna mellan BP och HIF), applåderade och tjoade högt vid BP:s anfall när han inte diskuterade hur fotboll skulle gå till med den kepsförsedda ståplatspublik man har hängande i ryggen.
Jag skrattade mest för att jag tänkte att just nu står jag mitt i en film av Lars Norén.
Hade det inte varit för Helsingborgs kliniska genomförande av matchen så hade jag varit helt övertygad om att så var fallet.
Men roligt var det.
Det kanske inte är så mycket allsvenskan, men det finns en charm någonstans.
Även om en söndag på Swedbank Stadion till en måndag på Grimsta IP är en resa i en tidsmaskin som trots allt är lite för lång.
***
12. Göteborg
13. Göteborg
14. Stockholm
15. Stockholm
16. Göteborg
Eller Gais, Häcken, Djurgården, Hammarby, Örgryte.
Så ser det ut i den allsvenska botten efter åtta omgångar.
Rätt många "jävla massa bönder" har så här långt visat att pengar är inte allt.
***
Kalmar FF kommer.
***
Helsingborg framstår alltmer som en mycket stark guldkandidat.
Inget annat lag har så enkelt utmanövrerat Brommapojkarna.
Och då saknade ändå HIF ganska starka pjäser på mittfältet; Lantz, Landgren och långtidsskadade Skulason.
Joel Ekstrand imponerade stort återigen längst bak, Marcus Bergholtz var strålande stundtals på mitten och Henke Larsson såg yngst ut av alla.
Det ligger en hel del storhet i att komma från stora mästerskap, från Celtic, Nou Camp, Old Trafford och ändå ha kropp och huvud som springer in på en idrottsplats i Vällingby och vara lika stark, snabb och hungrig som alltid.
***
I övrigt är det alltså Twitter som gäller – då hänger väl på för senaste nytt?
***
Imorgon vikarierar jag med lite sport i "Adam och Gry" på MixMegapol innan jag tar en sväng om Båstad med hjälp av Kullaflyg.
Dags att börja ladda för sommaren.

Annons
Publicerad 2009-05-11 23:17

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto