Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Vi cyklar vidare

11å

Det har sin sida att vara lätt-tillgänglig; träffade Hegerfors på tåget till Göteborg nu och han berättade att han hade fått två mejl från cykelfolket.

ANNONS
Två!
Jag har fått 30-40 stycken…och med lite svar hit och dit så har det blivit en del.
I vilka fall som helst känns det som om vi sätter ett streck snart och cyklar vidare.
Jag konstaterar:
1) Allt som sades i den där panelen var inte helt hundra, det är sånt som händer ibland när det rör sig om en panel och reflektioner…det får man ta på sig och sen stå för vad som sagts.
2) Ironi är helt omöjligt, framförallt för de mest rabiata. Jag sa leende "klart att ALLA är dopade, utom svenskarna" och jag har fått ett tiotal mejl där folk på allvar tror att jag verkligen menade det. Jag måste lägga ned ironin, jag trodde bara det var barn som hade svårt med det.
ANNONS
3) Det är ALLTID en myt att det inte alls dopingtestas i "andra sporter". Under alla mina år som handbolls- och fotbollsreporter testas det slumpmässigt fyra-sex spelare efter varje match i mästerskap och det blir en del tester. Men eftersom ingen åker dit så blir det förstås inga rubriker. Ja, det görs felr tester i cykel, friidrott, skidor, tyngdlyftning och: gissa varför?!
4) De mest inbitna hävdar självklart att det är medias fel att folk tänker doping när de tänker cykel. Inte för att cyklister åkt dit. Allt är medias fel. Givetvis. Har vi hört det förut?
5) Det är bra med debatt.

Till slut då två av flera mejl från cykelentusiaster…ett som representerar en av få mejlare med sinne för distans och en diskussion och ett som tyvärr representerar den andra sidan av cyklefolket vänner.

ANNONS

Mejl från företaget inc-service med en slogan som heter "städföretaget där service är mer än ett honnörsord", där Jonas Mårdfjäll bland annat skriver:

"Att du var en falsk jävel visste jag … … Men att du var en riktig fitta kunde jag
inte tänka mig. Ja, jag syftar till det du och dina inkompetenta kolleger
sa om cykel på TV4 morgon.
/Jonas"

SVAR:Inc-service kan sina honnörsord.

Johan Rönliden skriver:
"Hej!

"Grundproblemet; jag tror att väldigt många "vanliga" människor tyvärr tänker doping när de tänker cykel." Håller med.

Anledningen till att doping är mer frekvent inom vissa sporter är ju helt klart därför att det lönar sig mer inom vissa, till exempel skidåkning och cykling.

ANNONS

Sedan tror jag fler individuella spelare inom fotbollen är aktiva för att motverka dopning. Men det är något som också cyklisterna börjat göra, vilket kanske kan vara en bra idé.

Visst är det synd att det var du som blev syndabocken. Du stod varken för värsta uttalandet eller var den som drev ämnet. Det enda jag egentligen reagerade på var när Arne sa att etapploppen inbjuder till dopning. Där håller jag inte med, det finns ju verkligen många exempel på att det går jättebra ändå. Heder åt dig som ändå svarar på tittarnas åsikter och debatterar ämnet.

Visst är det inte medias fel. Jag menar bara att vissa journalister, inte nödvändigtvis någon av er, inte kan skriva en artikel utan att ta upp dopning. Även om ingen åkt dit just då. Men att vi heller inte har haft någon direkt framgångsrik cyklist i Sverige det senaste har ju gjort att de artiklar som skrivits om sporten enbart handlat om dopning, då det är allt som varit intressant. Förhoppningsvis blir det ändring på det nu… Men visst är det tråkigt med den dopning som ändock är, jag hatar verkligen alla former av det.

ANNONS
Och sist men inte minst; fortsätt för all del vara ironisk. Det var ju det roligaste. Att sedan vissa tycks sakna förmågan att inse detta gör ju saken ändå roligare.
Mvh
Johan Rönliden"

SVAR:Ingen skugga över Arne, tänk att han kommenterade Bernt Johanssons bragdlopp i Montreal…jag följde loppet intensivt, ja det var tider det.

Publicerad 2009-05-25 kl 14:59

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto