Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Var försvinner Obolo och Wanderson?

Ekwalls blogg

Efter en låååång lördag med Långe Lundh, Buster och Wilma, 10 år, på en glassig Johan Petré-bjudning i Skaras sommarland så försöker jag nu hämta andan inför mitt gästspel i dagens Elitloppsstudio i Fyran.
Jag är förvisso "uppväxt" med Peter Kastensons världsklassbevakning av trav…han skrev så att ALLA begrep, inte bara nördarna…och hängde med ganska bra i Legolas-yran längs Möllevångstorget.
Men bortsett från några besök på Solvalla, några på Jägersro och en vansinnigt meriterande seger i ett prestigefullt ponnytravlopp på Hjularp där jag rundade Hasse Linné i slutsvängen sedan "Linnets" häst känt för lite saftigt gräs på innerplan.
Bortsett från det; inte mycket trav…jag är dålig på "djursport".
Men Elitloppet är inte bara trav.
Elitloppet är ett sportevenemang i världsklass.
Jag är med för att reflektera över idrottsfesten/evenemanget i jämförelse med allt annat jag upplevt…inte så mycket för att analysera vem som pullar upp i dödens.
Jag är lite rädd för lamporna de kör med, travfolket.
Men jag ser fram emot det. Mycket.
***
Nästan så att det känns som en sensation att Elfsborg klarade 1-1 mot Ranegies Häcken på Rambergsvallen.
Alltså, Häcken…som suger apballe på bortaplan…har nu vunnit och tagit poäng hemma mot Blåvitt (4-1), Elfsborg (1-1) och Helsingborg (3-0), hur många andra lag i allsvenskan kommer att klara det?
***
Någonstans känner jag trots allt lite för Werder Bremen och gläds över att de till slut fick fira en seger.
***
Wernbloom drar och där blir allsvenskan en STOR profil fattigare, Bjärsmyr försvinner säkert också.
Ändå tror jag att IFK Göteborg verkar ha rustat bra för hösten, ser du till deras trupp och vad många av bänkspelarna har presterat så finns det att ta av.
***
Inte bara rädd för strålkastarna, vad tror ni då jag är för Åke Svanstedt!
***
Trelleborgs FF-Gefle försvann som väntat någonstans i ett mörker.
Vi ska däremot inte glömma att Jawo gjorde mål igen för Gefle och jag tror du får tjugo Jawo för en Alvaro Santos, fyrtio Jawo för en Wilton.
Och jag noterar också att Paulinho…den sköne dribbel-portugisen som trollade så i ett inhopp mot HIF…satt avgörande för Trelleholla.
***
Jag minns Ina Scot också. Och tillochmed Ego Boy.
***
Bittra kamper med Långe Lundh på Sommarlandet…där vi två nog var de enda i långbyxor, Lundh den enda i lågskor och G-Star-kavaj!…och där Lundh chockade med att besegra mig i prickskjutning med fotboll (såg ni Hammarby-Malmö FF…det var lite som den matchen).
Men där jag kontrade med storseger i släggtävlingen och avslutade med en dramatisk vinst i helt avgörande gocart-tävlingen efter en manöver på slutvarvet som Jackie Ickx hade varit nöjd med.
***
Jag och Kjelle Jacobsson på Kvällsposten brukade ibland spela på en rödhårig Kalmarhäst som hette Fritte Filur, mest för det roliga namnet.
Vad hände med den hästen?
***
Ni har säkert upptäckt det, men ändå; i högerspalten när du klickar in på den här bloggen kan du följa mig på twitter utan att gå in på twitter.
***
Charlie Davies försvinner nog också, Ivan Obolo kan hamna var som helst och något lag i allsvenskan bör rimligtvis vara intresserat av att dra loss Wanderson från Gais.
AIK sugna?
Även om jag inte tror på uppgifterna som säger att halva Europa jagar Jorge Ortiz.
***
Plats i sulkyn.
Fram med pisken.
Nu jävlar blir det djursport.

Annons
Publicerad 2009-05-31 10:18

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto