Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

TV4:s fel - igen!

Ekwalls blogg

Orkar vi älta banderoll-grejen mer…inte direkt precis.
Min mejlkorg fylls ändå fortfarande av mängder med bedrövade Bajenfans som beskriver hur illa de mått sen händelsen.
Hammarby har tagit sitt avstånd, vilket var väntat.
Det som irriterar mig mest i debatten är att en hel del rätt drivande röster bland fansen alltid finner skäl till att skylla på någon eller någonting annat.
Aldrig ser vi någon eller några banderoller öppet ta avstånd till det som är grundproblemet; all den jävelskap som finns i samband med allsvensk fotboll för att människor råka hålla på olika fotbollslag…det som tyvärr är det övergripande skälet till att alltför många oskyldiga drabbas.
Det läggs däremot väldigt mycket kraft på att lägga skulden på poliser, media, klubbar, spelare och GIVETVIS TV4.

Läs den här artikeln skriven av en anonym (såklart!) skribent…den slår de flesta rekord i att hittafel någon annanstans.

Jag har försökt besvara "anklagelserna" (där faktauppgifter i de flesta fall är totalt felaktiga) via sidans kommentatorfunktion men några timmar efter att svaret lämnats är det (när detta skrives) ännu inte publicerad.

Så här har ni svaret. Och sen gärna en punkt. Vi går vidare.

SVAR:den här artikeln

Det är rätt; skyll på andra eller någon annan.
Är det inte polisens fel så är det medias eller självklart – TV4:s.

Annons

Jag utgick bara från att det fanns en poäng att Hammarby tog avstånd från en banderoll som visas upp på deras evenemang.
Ett avståndstagande kom ju dessutom från Hammarby, så jag hade uppenbarligen inte helt fel.
Även om lagets kapten inte kände för att göra det (Söderström sa "det blir bara fel"), vilken förstås kan kräva en närmare analys när du skriver "resoluta och tydliga avståndstagande".
Däremot tar jag gärna avstånd från att jag tvingades bära vit kostym i Portugal 2004.

Huruvida du vill att jag ska ta avstånd för vad medarbetare hos en av mina uppdragsgivare har gjort eller inte har gjort är en annan femma. Jag har bara lite svårt att se sammanhanget. Ska jag be om ursäkt för att Magnus Hedman KANSKE har dopat sig efter karriären? Och varför?
Ska Hammarby be om ursäkt (ta avstånd) för om någon i Hammarbys klack eller spelartrupp någon gång varit misstänkt för något brott? Säg exempelvis en nyrekryterad grönvit försvarsspelares begångna brott? Nej, jag tror ingen tycker det.
Har du sonat brott och/eller bett om ursäkt så känns det ibland tillräckligt.

Annons

Men det kändes som en banderoll som hyllar en mördare på Hammarbys evenemang var någonting Hammarby kunde ta avstånd från – jag tror du vill förstå skillnaden även om det är någon "annans fel".

Klickgenererande blogg? Ehh, du måste ha missat något. Men bland rätt många inlägg genom åren så blir det klick så det räcker på den sajt som de senaste åren växt starkare än någon annan fotbollsajt i landet. Och jag har självmant valt att inte ha anonyma kommentarer till bloggen, dessa generar tydligen tre gånger så många klick.
Däremot är det fritt fram att kommentera texter anonymt på rätt många ställen runt hela fotbollskanalen.se.

Annons

Huruvida jag tjänade en ansenlig summa på Starpix har du inte en aning om, men låt mig klädsamt avslöja att det är en ren lögn. Det var snarare tvärtom.

Slutligen; att inte stå för sina åsikter med eget namn – där har vi någonting jag gärna tar kraftfullt avstånd från däremot.

/Mvh
Patrick Ekwall

Publicerad 2009-08-18 18:19

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto