Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

The Only One gjorde Chelsea till ett gäng kattungar

Det största skälet till att jag tar tåget mellan Stockholm och Göteborg är att jag får tre timmar på mig i att lugn och ro ägna mig åt att jobba, uppkopplad.

Annars hade jag förstås flugit till och från Bromma.

Så när uppkopplingen var som idag; större skämt än vanligt, när den till slut drog igång, då retar det mig mer än apelsinätarna eller den dam sidan om mig som slevade i sig en räklandgång och därtillhörande berg majonäs med en gaffel, smaskandes och snytandes om vart annat.

(Just snyteri är väl så fruktansvärt äckligt, gå ut och snyt er på toaletten!)

Annars vart det en ljuvlig dag i Götet; vaknade av varma solstrålar på Avalons no 7, svår frukost med färska bär, promenad i solsken, trekvarts sömn i sol på balkong och en ganska hygglig shoppingtur som bland annat gav ett par helt vansinniga röda mockapjuck från Sand, inköpta på United Fashion:

blskor

***

Wow, vilken Championsdrabbning på Stamford Bridge med Mästarens Återkomst: Jose Mourinho.

Portugisen laddade sin kanon med allt krut som fanns i bössan och hade preparerat sina spelare som om de var på väg att kastas till lejonen, där det handlade om att strida för sin överlevnad.

Vi får inte underskatta det mentala spelet, särskilt inte när det gäller Mourinho…det där har både Målvakten och Zlatan lärt mig.

Ancelotti stod med händerna i fickan under hela matchen och såg ut som om han sålt smöret.

När Mourinho eldade för överlevnad.

Det gjorde Inter till arga och hungriga tigrar, Chelsea till små vresiga kattungar.

Säg mig, vem hade kunnat räkna ut att det skulle bli så som det utspelade sig? Med Sneijder som matchens gigant, med Drogba som en skugga, med ett Inter som aggressivt spelförande, ett Chelsea  i total avsaknad av svar och alltså Eto’o som enda målskytt; killens första mål för Inter under 2010?

Jag tror att svaret på den eller de frågorna är: Jose Mourinho.

Ingen annan.

The Only One.

***

Jag visste det, för det är alltid likadant.

Varenda utdelat hårt straff gentemot svenska fotbollslag efter rätt allvarliga incidenter är någon annans fel i slutändan.

Det låter alltid fint i början, då är det “för jäkligt” och “vi ska ta tag i det här”.

Sen kommer överklaganden som spöna i backen; vaddå, hände det något? Ja, men det måste vara någon annans fel.

Det är dumt att generalisera och i ett komplicerat fall kan det vara svårt att vara kortfattad.

Jag tycker det var rätt att sänka Djurgårdens bötesbelopp eftersom polisens vaga inställning var förbryllande och eftersom de någonstans gav efter för en planstormning; polisen borde aldrig ha tillåtit spel på Stockholm Stadion, av säkerhetsskäl.

Det är en sak.

Den andra är alltså att folk springer hejvilt ut på planen, slår motståndarspelare på käften, spottar på dom, hotar dom.

Den tredje är att svensk fotbolls jävelskap…och det finns mycket och många på rätt olika ställen i landet, är jag rädd…styr och härjar på arenorna lite som de vill (för att inte tala om utanför, men det är också en annan sak), djungelns lag råder och det är på väg i rasande fart rakt ned i stort mörkt hål eftersom förbundet håller för ögon och öron och skriker i kör “klubbarna, klubarna, klubbarna” och politiker och andra styrande inte insett att vi har att göra med grov kriminell verksamhet som inte fotbollsklubbar har en möjlighet att hantera.

Vi har idag en lagstiftning kring fotbollsarenornas jävelskap som är så vek så att brott lönar sig i allra högsta grad.

Den är ungefär lika kraftfull som att man skulle säga till en bankrånare att “ajabaja, det där gör du inte om, nu får du inte se På Spåret i ett halvår”.

Det som skedde efter kvalmötet Dif-Assyriska, det skedde.

Det som hände när någon sprang in och härjade på planen var inte någon annans fel.

Och här kommer då generaliseringen; ta straffet, gå vidare.

Och visa åtminstone allt jävelskap vilket elände de ställer till med.

(Och stämd dom gärna, om möjligt, på uteblivna intäkter.)

***

Varför missade domare Starck straffarna, varför blev Drogba utvisad, varför vinka offside för Inter-friläge i första halvlek?

Hade domaren varit svensk hade Getingen och Bladet eldat på med BLÅSVÄDER, DOMARSKANDAL och “typiskt svenska domare” hade tapetserat varenda litet anonymt inlägg.

***

Jag har varit inne på det tidigare och det blev återigen bekräftat denna afton att de spanska ligalagen har det tungt ute i Europa, CSKA drog ut Sevilla.

Det är ju inte helt omöjligt att Barcelona får problem med Stuttgart och risken/chansen/möjligheten/whatever finns att vi har kvartsfinalspel med noll spanska lag, två tyska och två franska.

***

Bladet hade missat åtminstone en känd profil när de offentliggjorde och räknade upp kändisar som åkt dit för kokain.

Undrar varför..?

Vad ingår runt täckmantel av nyanserad enig nyhetsredaktion.

***

Henrik Leman skriver tänkvärt om journalistik HÄR.

***

Intressant onsdag med inhopp hos Adam&Gry i Mix Megapol för sjuk (alltså på riktigt, då) Timell och därefter inspelning av veckans “Ekwall vs Lundh” med en gäst är en av de mest intressanta vi någonsin har haft.

Häng med i Gissa Gästen under dan.

Avslutar sen med X-Models, live.

Och det är sant.

***

Som sagt;

Vad ingår runt täckmantel av nyanserad enig nyhetsredaktion.

Knäcker du den gåtan?

Publicerad 2010-03-17 kl 00:14
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons