Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tänk att få skriva: allsvenskan BEHÖVER Mjällby

Ekwalls blogg

Min miljöbil…som ju bär skulden till det snöelände vi tvingas leva med i civilisationen 2010…är amerikansk.

Det innebär en hel del, bland annat att belysningen inte slås på automatiskt…är det ljust ute och strålande solsken så tänds inte lamporna, det måste jag göra manuellt och när det börjar skymma så är det så fiffigt att lamporna går igång per automatik.

Det händer att jag glömmer detta.

Men brott lönar sig inte särskilt länge.

För folkets trafikpolis reagerar blixtsnabbt…jag körde inte många meter i det tindrande solskenet på väg till Sportpanelen denna morgon utan att minst tre bilister under en minut ilsket och elakt helljusblinkade och pekade distinkt mot min bils strålkastare.

Alltså, folk kan gå på en gata och se andra människor bli misshandlade, deala med narkotika eller slå in en ruta på en bil utan att göra mycket mer än att lyfta huvudet mot himlen och börja vissla på en serenad.

Annons

Men kom inte här och kör med släckt belysning mitt på ljusa dan!

Nu är jag självklart tacksam för att människor upplyser (den hade Arne gillat!) mig om “problemet” och snabbt kan rätta till mitt trafikregelbrott men jag kan ändå inte låta bli att reta upp mig på folkets trafikpolis, de känns lite som ordningsmannen i klassen som skvallrade för fröken så snart någon hade ett hubbabubba i munnen på mattelektionen, förbannade pettimeternissar och Bror Duktig;  sköt dig själv och skit i andra.

Ungefär så.

Jag fungerar lite som värsta sortens supporter i trafiken.

Jag hejar på min bil och tycker alla andra är dumma i huvudet.

***

Både Farbror Bank och Juan krönikerade fint om det idag och jag håller med; allsvenskan behöver Mjällby just nu.

Tänk att det skulle gå så långt att man skulle behöva skriva just det.

Annons

***

Jag gillar humor.

Och därför gillar jag när ett gäng djurgårdssupportrar hissar upp en skylift ovan Stadion för att se Djurgården-Helsingborg och hänger upp ett plakat med texten “LUFTEN ÄR FRI”.

***

Många trodde nog heller aldrig att vi skulle skriva att Kalmar FF förlorar på att planerna ser ut som den gjorde på exempelvis Vångavallen.

Idag är Kalmar FF och deras fotbollsfilosofi mer konstgräslag än något annat lag.

***

Tar du bara en titt på Mjällbys laguppställning så är den inte sämre än hälften av dagens allsvenska lags startelvor.

Det är inte svårare än så.

***

Det blir rätt svårt för Svenska Fotbollförbundet att ställa höga krav på speldugliga fotbollsplaner när de själva hyr ut Råsunda till AIK (och Brommapojkarna senast) och anser att den plan de ställer till förfogande är värdig en allsvensk fotbollsmatch.

Annons

För det är den inte.

Det borde inte ha spelats allsvensk fotboll vare sig på Råsunda, Stadion eller Vångavallen eftersom det inte finns en fotbollsspelare på elitnivå i hela världen som anser att det på allvar går att spela seriös  fotboll på sådant underlag.

När det regnat för mycket och en boll inte kan studsa på en grön gräsmatta blir det ingen match (och det köper jag såklart), men när bollen flyter och studsar omkring som på gyttja och sankmark – då är det alltså OK?

Det är klart att förbundet skulle köpt in en matta på Råsunda (vars plan under normalvinter inte brukar vara bra förrän i maj, typ) för årets rekordtidiga allsvenska för att visa att de menar allvar med krav om spelduglig plan i mars.

Återigen, det går att lösa.

Men tro fan att klubbarna (här exkluderar jag Helsingborg och Malmö som tydligen har väldigt bra planer efter rätt satsningar) skiter i att investera i spelduglig plan, när förbundet uppenbarligen menar att grönmålad packad jord duger gott.

Annons

Slutligen, se mejl och bild från Moskva:

blcska

Skickar har en liten bild ifran gardagens Moskva derby mellan CSKA – 
Dynamo, det har varit i snitt -10 grader och sno sedan i November har, 
anda har de en gron fin plan med AKTA gras att spela pa.

Kanske kostar en slant extra men skall inte Sveriges Nationalarena 
halla nagon form av kvalitet?

Bra blogg forresten.

Mvh Lennart Claesson, en exilaikare i Ryssland

 SVAR: “Spatsiba”, Lennart! Det finns många exempel i klimat som är snarlikt det vi har här, där det går att ta fram bra planer i mars. I Köpenhamn valde man att köpa in en ny matta till Parken. Det handlar bara om hur du väljer att prioritera cashen.

***

Tvåtusen till Vångavallen i allsvenska premiären kan inte direkt bero på att allsvenskan gör ett uppehåll på två månader, från och med maj.

Annons

Oavsett vad Tom Prahl tycker om det underliga upplägget på årets allsvenska så spelar det ju ingen roll; det kommer ändå ingen för att se sitt lag i Trelleholla.

Herregud, det var dubbelt så många i Hällevik.

***

När mitt gamla lag Olympic firade 90 år så slog de till med en jubileumsmatch.

Mot Genarp. På grus.

Då vet man att det är fest.

***

När Zlatan nu säger att agent Raiola talar för sig själv och inte för någon annan så är det 1) första gången det händer och 2) efter Guardiolas utspel om att spelarna bör ha koll på vad “deras representanter” vräker ur sig.

Vi ska inte glömma det.

För övrigt är jag inte helt säker på om Leo Messi är på riktigt.

***

Wayne Rooney är inte så dålig han heller just nu.

Ska du bli bäst i världen 2010 så kommer det att krävas en hel del.

***

Glöm inte tända bilbelysningen bara.

Annons

För guds skull.

Publicerad 2010-03-22 11:03

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto